11 kW lader

Indholdsfortegnelse

Oplad nemt el- og hybridbilen derhjemme med en 11 kW-lader

Hvis du har eller påtænker dig at anskaffe dig en el- eller hybridbil, så kræver det muligvis, at du også anskaffer dig en lader. En af de mest populære ladere er en 11 kW-lader, som for langt de fleste forbrugere også er den mest optimale løsning. 

En ladeboks på 11 kW har nemlig kraft nok til at oplade en elbil fuldt ud på én nat, selv dem med de største batterier. Du kan være fristet til at vælge en mindre ladeboks, men prisforskellen på fx en 3,7 kW og en 11 kW ladeboks er ofte så lille, at det bedre kan betale dig med en 11 kW lader. Så er du også fremtidssikret.

Vælg en 11 kW-ladeboks frem for at bruge stikkontakten

Du kan også være fristet til at bruge en normal stikkontakt til at oplade dit batteri, for det kan være dyrt at anskaffe dig en ladeboks med 11 kW. Dette er dog en dum idé, for de almindelige stikkontakter er ikke bygget til at blive brugt ved fuld belastning i den tid, det tager at lade en elbil op. Du kan risikere at gøre skade på stikkontakten og endda starte en brand, og derfor frarådes brug af stikkontakter. Brug i stedet de 11 kW-lader-ampere, der er beregnet til opgaven. 

Find den rette ved at søge på ladeboks 11 kW-test, og vælg den, der bedst passer dit behov.

Du kan vælge at eje en 11 kW-lader

Når du skal anskaffe dig en 11 kW-ladeboks, så har du mulighed for både at købe og leje den. Forskellen ligger i måden, du bruger den på. Køber du fx en 11 kW-lader type 2, så skal du regne med en udgift på mellem 4.000-10.000 kr. for selve ladeboksen og endnu 5.000 kr. for installation. Det kan altså blive en stor udgift.

Fordele ved at leje en 11 kW-lader

Lejer du i stedet en 11 kW-ladeboks fra en ladeoperatør, så betaler du i stedet ofte et beløb for opsætning af standeren samt et månedligt beløb, der også giver adgang til andre af udbyderens standere. Derudover er der mulighed for refusion, hvis udbyderen er godkendt i forhold til statens refusionsordning, der løber indtil 2030.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilke typer kabler til 11 kW-lader findes der?

Når du skal lade din elbil, er det vigtigt at vælge det rigtige kabel. De fleste stikkontakter i hjemmet er enten 1- eller 2-faset, mens du til opladning af elbil har brug for en 3-faset installation for at kunne oplade hurtigt og korrekt.

Hvor mange ampere kan en ladeboks med 11 kW klare?

Der findes mange forskellige ladestandere med forskelligt antal kW. De løber fra 3,7 og helt op til 22 kW, og derfor har de selvfølgelig også forskellige antal ampere, som de kan klare. En normal 11 kW lader kan klare op til 16 ampere, hvis du bruger et 3-faset kabel.

Tjeklader er annoncørbetalt

Vi hjælper dig til det rette valg af ladeløsning til din elbil. På vores side finder du nyttige guides, prissammenligninger og alt hvad du skal bruge, til at finde den rette ladeløsning.

Alt dette gør vi ganske gratis, og for at dette kan lade sig gøre, bliver vi i de fleste tilfælde (ikke alle) betalt provision fra de produkter og services som vi henviser til.

Vores sammenligning afspejler derfor ikke nødvendigvis det fulde marked, men er fyldestgørende i det omfang vi vurderer til at være tilstrækkeligt for at træffe en informeret beslutning. Rækkefølgen kan være påvirket af provisionssatsen fra de pågældende udbydere.

Vi vælger dog 100 % selv hvem vi samarbejder med og hvad vi henviser til. Vores indhold er altid baseret på grundig research, for at give dig det bedst mulige overblik.