3-faset lader til elbil

Indholdsfortegnelse

Brug ikke stikkontakten i stedet for en 3-faset lader

Det kan være forvirrende at skulle vælge en lader til din elbil, når du møder betegnelser som 1-, 2- og 3-faset lader til elbil på 11 kW. Derfor vælger nogle at oplade gennem den normale stikkontakt, men dette kan resultere i overophedning og i værste fald i brand. Derfor er det vigtigt at sætte dig ind i, hvad en 3-faset lader er.

3-faset lader sikrer den hurtigste opladning

I bund og grund henviser 1-, 2– og 3-faset ladere til, hvor meget strøm der sendes gennem ladestationen. Bruger du en 1-faset lader, vil det tage meget længere tid at oplade din elbil sammenlignet med en 3-faset lader til elbil. Generelt gælder det, at et 1-faset kabel kun lader med 7,2 kW, mens et 3-faset kabel lader med helt op til 22 kW. Derfor er det for mange en hel klar fordel at vælge en 3-faset lader til elbil og et 3-faset ladekabel. Så er du sikret den hurtigste opladning.

Type 1 og 2 kan begge passe til en 3-faset lader

Elnettet kører altså på 1-, 2- og 3-faser, hvilket henviser til, hvor meget strøm, der ledes gennem kablet. Det er ikke alle elbiler, som understøtter fase-3 opladning, og dette skal du derfor undersøge. Gå efter en ladestation af type 2 16a 3-faset for at være sikker.

Brug den rigtige stikkontakt til 3-faset lader

Udover disse faser skal du også have styr på typen af ens stikkontakt, så du kan vælge det rigtige type kabel til ens elbil. Der findes nemlig både type 1 og type 2. Type 2 er det mest normale stik i Danmark, og alle nyere elbiler sælges med type 2, da det er blevet et EU-krav. Nogle elbiler sælges dog med type 1 kabel, og derfor skal du nogle gange ud og have fat i et kabel, som passer til både type 1 og type 2, så du kan forbinde din bil med ladestanderen.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor langt er et normalt ladekabel?

Når du skal vælge et ladekabel til din ladestation i hjemmet, så er det vigtigt, at du måler op, så du ikke køber et kabel, der er for kort. De fleste kabler er mellem 4 og 7,5 meter, men kablerne fås op til 10 meter. Det er langt nok til, at kablet kan nå både foran, bagpå og på siden af bilen.

Hvorfor er et 3-faset ladekabel så stort?

Når man første gang ser et 3-faset ladekabel, bliver man ofte overrasket over størrelsen. Størrelsen på kablet er dog nødvendig for at minimere udviklingen af varme, når der løber strøm gennem ladekablet og dets kontaktflader.

Hvilke ladeoperatører tilbyder en 3-faset lader til elbil?

De fleste ladeoperatører og udbydere af ladestandere tilbyder i dag en 3-faset type 2 ladestation. Det er udbydere såsom Webasto og Malmberg, der desuden byder på 16 ampere og 11 kW, hvilket er mere end nok til selv de største batterier.

Tjeklader er annoncørbetalt

Vi hjælper dig til det rette valg af ladeløsning til din elbil. På vores side finder du nyttige guides, prissammenligninger og alt hvad du skal bruge, til at finde den rette ladeløsning.

Alt dette gør vi ganske gratis, og for at dette kan lade sig gøre, bliver vi i de fleste tilfælde (ikke alle) betalt provision fra de produkter og services som vi henviser til.

Vores sammenligning afspejler derfor ikke nødvendigvis det fulde marked, men er fyldestgørende i det omfang vi vurderer til at være tilstrækkeligt for at træffe en informeret beslutning. Rækkefølgen kan være påvirket af provisionssatsen fra de pågældende udbydere.

Vi vælger dog 100 % selv hvem vi samarbejder med og hvad vi henviser til. Vores indhold er altid baseret på grundig research, for at give dig det bedst mulige overblik.