Hurtiglader | Mangler du en hurtiglader til elbilen?

Indholdsfortegnelse

Statslig bevilling giver flere hurtigladere til elbiler

Den grønne omstilling betyder, at der kommer flere og flere elbiler på vejene, og derfor er staten også begyndt at fokusere på at opstille flere hurtigladere til elbiler rundt omkring i Danmark. Fra 2020 er der blevet sat en bevilling på over 200 mio. kr. til nye hurtigladere til elbiler, og det drager folk stor fordel af.

En hurtiglader, elbil kan bruge, er nemlig en af de hurtigste måder at oplade elbilen på, når du er på farten. Her kan du meget hurtigt få strøm nok til flere hundrede kilometer på batteriet, og langt de fleste af de moderne elbiler på markedet kan i dag bruge hurtigladerne. Det gælder dog ikke alle plugin-hybrider, så dette skal du være opmærksom på.

Du kan desværre ikke få en hurtiglader hjemme til elbil, men der findes efterhånden mange ladestationer med hurtigladere til elbiler, som du kan svinge forbi på vejen hjem, eller når du er ude at shoppe, og du kan selvfølgelig altid få installeret en normal ladestation i hjemmet.

Hurtiglader til elbil byder på fastmonterede kabler

En af fordelene ved hurtigladere for elbiler, udover den korte ladetid, er de fastmonterede kabler. De betyder nemlig, at du ikke selv skal slæbe kabler med på farten, når du stopper ved en hurtiglader. I stedet kan du gøre brug af enten et type 2-, CHAdeMO- eller et CCS-stik, som langt de fleste elbiler benytter en af. 

Imens din elbil lader op, kan du tage en kop kaffe. Hurtigladere til elbiler tager nemlig meget kort tid, før de har ladet din bil op til 80 % batteri ligesom lynladere. Når du bruger en hurtiglader, så ser du generelt, at du kan nå op på 80 % batteri på omkring en halv time. Bruger du en lynlader, er du nede på 15-20 minutter.

 

Forskel på hurtiglader til elbiler og lynladere

For mange kan det være godt det samme, om du stopper ved en hurtiglader, elbil kan bruge, eller en lynladerstation, men der er faktisk forskel på de to slags ladestationer. Forskellen ligger hovedsageligt i hastigheden af opladning, hvor lynladerstationen stadig er den hurtigste måde at få 80 % opladning på.

Der findes et godt udbygget netværk af lyn- og hurtigladere til elbil til en pris, som er til at betale. De fleste elbiler kan frit benytte udvalget af lyn- og hurtigladere, men det er dog værd at bemærke, at det kun er Tesla-elbiler, der kan benytte Tesla-lynladere.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvordan fungerer betaling til hurtiglader til elbil med kort?

De fleste hurtigladere til elbiler er forbundet til en ladeoperatørs abonnementsservice, så du med et kort eller nøglebrik hurtigt kan betale for opladningen. Men ved alle offentlige ladestandere kan du lade din bil op, selvom du ikke har et abonnement.

Hvor finder du hurtiglader til elbil?

Du finder hurtigladere langs motorveje og ved store indkøbscentre. Langt de fleste moderne elbiler har desuden indbyggede funktioner i navigationen til at finde ladestandere og hurtigladere på ruten. Derudover kan du gøre brug af kort og apps på telefonen – fx fra Clever, Spirii og andre udbydere.

Tjeklader er annoncørbetalt

Vi hjælper dig til det rette valg af ladeløsning til din elbil. På vores side finder du nyttige guides, prissammenligninger og alt hvad du skal bruge, til at finde den rette ladeløsning.

Alt dette gør vi ganske gratis, og for at dette kan lade sig gøre, bliver vi i de fleste tilfælde (ikke alle) betalt provision fra de produkter og services som vi henviser til.

Vores sammenligning afspejler derfor ikke nødvendigvis det fulde marked, men er fyldestgørende i det omfang vi vurderer til at være tilstrækkeligt for at træffe en informeret beslutning. Rækkefølgen kan være påvirket af provisionssatsen fra de pågældende udbydere.

Vi vælger dog 100 % selv hvem vi samarbejder med og hvad vi henviser til. Vores indhold er altid baseret på grundig research, for at give dig det bedst mulige overblik.