Ionity

Indholdsfortegnelse

Ionity er en tysk ladeoperatør med hurtig opladning

Hvis du er på farten og har brug for at lade din elbil op, så er det en god idé at holde ind ved en af de syv Ionity-ladere i Danmark. Her har du nemlig mulighed for at gøre brug af en 350 kW-ladestander, der kan lade elbilen op til 80 % på den tid, som det tager at drikke en kop kaffe.

Ionity er et tysk firma, som er dannet af en lang række bilproducenter med det formål at give en større fleksibilitet til dem, der kører i el- og hybridbiler på lange ture. Bag firmaet står bilproducenter som Ford, Volkswagen, BMW samt en række andre.

De er i gang med at udvide netværket af højkapacitetsladestandere over hele Europa. Indtil videre findes der syv Ionity-opladningsstationer i Danmark, men der kommer flere til i de kommende år, og tager du ud af landet, finder du også et godt netværk af disse kraftige ladere.

Med Ionity betaler du pr. opladning

Når du skal lade din elbil op med Ionity, så er det ikke muligt at tegne et Ionity-abonnement. I stedet betaler du hver gang, du anvender en Ionity-ladestation. Det betyder også, at Ionitys pris er lidt højere med et Ionity-abonnement, end du er vant til i Danmark, når du sammenligner med fx hjemmeladestationer og Ionity Danmarks priser.

Du kan betale ved en Ionity-lader med deres særlige Ionity-app, som fås til både Android og iOS. Her kan du også se et Ionity-ladekort og andre ladestandere, du kan benytte via deres app. Da elbilen kun lades til 80 % kapacitet med en kraftfuld Ionity-lader, så går ladningen utrolig hurtigt. Faktisk er bilen ladet op til 80 % allerede efter 15-20 minutter.

Ionity-ladekortet bliver udvidet

Da der endnu kun findes et lille antal Ionity-ladere i Danmark, kan det fortsat være en fordel at have en hjemmeladestation. Men Ionity er i gang med at udvide deres netværk af ladestandere markant, så du har muligheden for at lade din elbil op på farten, når du er ude på længere ture. Det gælder både i Danmark og i udlandet. De vil blive opført nær de større veje som fx motorveje for hurtig adgang til en ladestander.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor lades bilen kun til 80 % kapacitet ved en Ionity-opladningsstation?

Når du bruger en Ionity-ladestation, så oplades din bil kun til 80 % af kapaciteten. Det sker, fordi det tager relativ kort tid at lade op til 80 % men meget længere tid at oplade de sidste 20 %. Derfor har du valgt kun at lade op til 80 %, så du ikke skal vente i timevis på en fuld opladning, mens du er på farten.

Hvor finder jeg en Ionity-ladestander i Danmark?

Du finder de syv ladestandere fra Ionity i følgende danske byer: Greve, Vordingborg, Nyborg, Aabenraa, Fredericia, Skanderborg og Nørager.

Tjeklader er annoncørbetalt

Vi hjælper dig til det rette valg af ladeløsning til din elbil. På vores side finder du nyttige guides, prissammenligninger og alt hvad du skal bruge, til at finde den rette ladeløsning.

Alt dette gør vi ganske gratis, og for at dette kan lade sig gøre, bliver vi i de fleste tilfælde (ikke alle) betalt provision fra de produkter og services som vi henviser til.

Vores sammenligning afspejler derfor ikke nødvendigvis det fulde marked, men er fyldestgørende i det omfang vi vurderer til at være tilstrækkeligt for at træffe en informeret beslutning. Rækkefølgen kan være påvirket af provisionssatsen fra de pågældende udbydere.

Vi vælger dog 100 % selv hvem vi samarbejder med og hvad vi henviser til. Vores indhold er altid baseret på grundig research, for at give dig det bedst mulige overblik.