Ladekabler | Sammenlign ladekabler til elbiler

Indholdsfortegnelse

GRATIS FRAGT
Zmartgear 1-fase ladekabel 16A T1 til T2 - 5m
Pris fra 1.899
GRATIS FRAGT
Easee Ladekabel Type 2 til Type 2 - 32A/3-faser 5m
Pris fra 2.299
GRATIS FRAGT
Zmartgear 1-fase ladekabel 32A T1 til T2 - 5m
Pris fra 2.299
GRATIS FRAGT
Easee Ladekabel Spiral Type 2 til Type 2 - 32A/3-faser 4m
Pris fra 2.299
GRATIS FRAGT
Easee Ladekabel Type 2 til Type 2 - 32A/3-faser 7.5m
Pris fra 2.499
GRATIS FRAGT
Metron ladekabel med Teslaknap - Type 2 til Type 2
Pris fra 2.800
GRATIS FRAGT
Phoenix contact ladekabel 7,5m (Type 2 - Type 2)
Pris fra 2.999

Hvis du har købt en elbil, ved du sikkert også, at et ladekabel er nødvendigt, for at du kan få din nye bil med ud på vejen. Med en elbil kommer du ikke langt, hvis den ikke kan lades op. Du kan dog ikke købe et hvilket som helst ladekabel. Du skal finde et kabel, der passer til din bil og strømforbindelse.

Der er forskellige elementer, du skal være opmærksom på, når du skal købe et ladekabel til din elbil, blandt andet hvilke slags kabler der findes, og hvilket stik din elbil er udstyret med. 

Hvilke slags ladekabler findes der?

Når du nu har fundet den helt rigtige elbil, skal du også finde det helt rigtige ladekabel til din bil. For et ladekabel er ikke bare et ladekabel. Der findes groft optegnet to slags ladekabler; dem, der kan tilkobles en almindelig stikkontakt, og dem, der forbinder en ladestation og din bil. 

De ladekabler, der kan sættes i en almindelig stikkontakt, bliver kaldt mode-1 og mode-2 (også kaldet mormorkabler) kabler. De ladekabler, der forbinder din bil og en ladestation, kaldes mode-3 og mode-4 kabler og betegnes som hurtige og lynhurtige ladekabler. ’Mode’ betyder blot måden, hvorpå strømmen overføres til bilen.

Inden du køber et kabel til opladning af din elbil, skal du tjekke, hvilket stik bilen har. Hvis ikke bilfabrikanten har fortalt dig det, kan du enten besøge deres hjemmeside eller læse dig frem til det i bilens manual.

Hvor lang skal elbil-ladekabler være?

Når du har fået afklaring på, hvilket stik du har i din elbil, og hvilket ladekabel du skal have til at oplade den, kan du måske tro, at du er færdig og klar til at tage en informeret beslutning. Men der er lige et par småting mere, der kan være relevante at have i baghovedet, når du skal købe et ladekabel.

Det kan have store konsekvenser, hvis du køber for korte ladekabler. Det kan ende med, at du ikke kan få ladet din elbil op, fordi kablet ikke kan nå mellem bil og stikkontakt eller ladestation. Det er anbefalet, at et kabel er fem meter langt. Hvis du ved, at der kommer til at være længere fra ladestanderen til bilen, skal du selvfølgelige købe et længere kabel, der passer til distancen.

ladeboks

Dertil kommer, at det kan være en fordel på den lange bane at købe et ladekabel i god kvalitet. Det skal nemlig kunne holde til al slags vind og vejr, og når det ikke er i brug, skal det ligge og kæmpe om pladsen i bagagerummet sammen med alt dit andet habengut.

Pris og kvalitet på ladekabler til elbiler

Der findes mange forskellige ladekabler og mange forskellige prisklasser. Når man taler om høj kvalitet, behøver det ikke nødvendigvis at sprænge budgettet. Du kan sagtens få billige ladekabler, hvor kvaliteten stadig er i top.

Når du skal købe et ladekabel, er det vigtigste at holde øje med, om du har fundet den rigtige type, den korrekte længde, og om det har en god holdbarhed. Når du har tjekket disse punkter af listen, kan du koncentrere dig om at finde et kabel, der matcher det budget, du har til rådighed, og den kvalitet, du ønsker. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilket ladekabel til elbil?

Du skal først finde ud af, hvilket stik du har i din elbil. Derefter skal du undersøge, hvilket ladekabel du skal bruge. Ligesom med stikket er der nemlig forskel på ladekablerne.

Er der forskel på ladekabler?

Groft opridset findes der to slags ladekabler; en type, som forbinder elbilen til en ladestation, og en anden, der kan kobles direkte til en almindelig stikkontakt uden en ladestation.

Tjeklader er annoncørbetalt

Vi hjælper dig til det rette valg af ladeløsning til din elbil. På vores side finder du nyttige guides, prissammenligninger og alt hvad du skal bruge, til at finde den rette ladeløsning.

Alt dette gør vi ganske gratis, og for at dette kan lade sig gøre, bliver vi i de fleste tilfælde (ikke alle) betalt provision fra de produkter og services som vi henviser til.

Vores sammenligning afspejler derfor ikke nødvendigvis det fulde marked, men er fyldestgørende i det omfang vi vurderer til at være tilstrækkeligt for at træffe en informeret beslutning. Rækkefølgen kan være påvirket af provisionssatsen fra de pågældende udbydere.

Vi vælger dog 100 % selv hvem vi samarbejder med og hvad vi henviser til. Vores indhold er altid baseret på grundig research, for at give dig det bedst mulige overblik.