Ladekabler | Sammenlign ladestik til elbiler

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Hvis du har købt en elbil, ved du sikkert også, at et ladekabel til elbilen er nødvendigt, for at du kan få din nye bil med ud på vejen. Med en elbil kommer du ikke langt, hvis den ikke kan lades op. Du kan dog ikke købe et hvilket som helst ladekabel. Du skal finde et kabel, der passer til din bil og strømforbindelse.

  Der er forskellige elementer, du skal være opmærksom på, når du skal købe et ladekabel til din elbil, blandt andet hvilke slags kabler der findes, og hvilket stik din elbil er udstyret med.

  Hvilke slags ladekabler findes der?

  Når du nu har fundet den helt rigtige elbil, skal du også finde det helt rigtige oplader kabel til din bil. For et ladekabel er ikke bare et ladekabel. Der findes groft optegnet to slags ladekabler; dem, der kan tilkobles en almindelig stikkontakt, og dem, der forbinder en ladestander og din bil.

  De ladekabler, der kan sættes i en almindelig stikkontakt, bliver kaldt mode-1 og mode-2 (også kaldet mormorkabler) kabler. De ladekabler, der forbinder din bil og en ladestation, kaldes mode-3 og mode-4 kabler og betegnes som hurtige og lynhurtige ladekabler. ’Mode’ betyder blot måden, hvorpå strømmen overføres til bilen.

  Inden du køber et kabel til opladning af din elbil, skal du tjekke, hvilket stik bilen har. Hvis ikke bilfabrikanten har fortalt dig det, kan du enten besøge deres hjemmeside eller læse dig frem til det i bilens manual.

  Hvor lange skal elbil-ladekabler være?

  Når du har fået afklaring på, hvilket stik du har i din elbil, og hvilket ladekabel du skal have til at oplade den, kan du måske tro, at du er færdig og klar til at tage en informeret beslutning. Men der er lige et par småting mere, der kan være relevante at have i baghovedet, når du skal købe et ladekabel.

  Det kan have store konsekvenser, hvis du køber for korte ladekabler. Det kan ende med, at du ikke kan få ladet din elbil op, fordi kablet ikke kan nå mellem bil og stikkontakt eller ladestation. Det er anbefalet, at et kabel er fem meter langt. Hvis du ved, at der kommer til at være længere fra ladeboksen til bilen, skal du selvfølgelige købe et længere kabel, der passer til distancen.

  Dertil kommer, at det kan være en fordel på den lange bane at købe et ladekabel i god kvalitet. Det skal nemlig kunne holde til al slags vind og vejr, og når det ikke er i brug, skal det ligge og kæmpe om pladsen i bagagerummet sammen med alt dit andet habengut.

  Køb ladekabler her

  FAQ - Ofte stillede spørgsmål

  Hvilket ladekabel til elbil?

  Du skal først finde ud af, hvilket stik du har i din elbil. Derefter skal du undersøge, hvilket ladekabel du skal bruge. Ligesom med stikket er der nemlig forskel på ladekablerne.


  Er der forskel på ladekabler?

  Groft opridset findes der to slags ladekabler; en type, som forbinder elbilen til en ladestation, og en anden, der kan kobles direkte til en almindelig stikkontakt uden en ladestation.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter