Ladenetværk

Indholdsfortegnelse

Hvad er et ladenetværk?

Hvis du er en glad ejer af en elbil, ved du også, hvor altafgørende det er at kunne få ladet din bil op, når du er på farten. Selvom du måske normalt oplader din bil derhjemme ved din egen ladeboks, kan det være nødvendigt med en opladning, når du er ude på vejene. Her kommer ladenetværk ind.

Du har sikkert set de offentlige ladestationer rundt omkring i byerne og langs motorvejene. Et ladenetværk indeholder en masse ladepunkter placeret rundt i byerne og ved motorvejene fra samme udbyder.

Der findes forskellige udbydere af de såkaldte ladenetværk, som har forskellige tilbud på opladning. Flere steder kan du købe abonnement til en udbyders netværk, og så kan du oplade din bil i det meste af landet.

Ladenetværk i Danmark

Hos de store udbydere finder du ladepunkter i det meste af Danmark. I Danmark dækker udbyderne Clever, Spirii og E.ON geografisk set store områder af landet, og hvis du er kunde eller har abonnement hos en af disse, er du garanteret tilgang til en offentlig ladestation i deres store netværk.

Men du kan jo ikke køre rundt og lede efter en lader, hvis bilen er løbet tør. Derfor kan du på udbydernes hjemmesider eller deres apps finde kort over de forskellige ladepunkter, så du ved lige præcis, hvor du kan få opladet din bil, når behovet opstår. Udbyderne arbejder løbende på at udvide deres netværk, så der også kommer offentlige ladestationer uden for de store byer og knudepunkter.

Hvis du overvejer at blive kunde eller få et abonnement hos en af udbyderne, er det bedste ladenetværk, du kan vælge, det, der passer til dine specifikke behov. Du kan sammenligne priserne på de forskellige udbyderes hjemmesider, tjekke, hvor de dækker i landet, versus hvor du har behov for opladning, og ud fra det træffe en informeret beslutning om, hvilket netværk du vil være del af. Hvis du ofte kører i udlandet, er det essentielt at have det i baghovedet, når du skal vælge et ladenetværk.

Fordele ved ladenetværk

Hvis man har plads til en ladeboks derhjemme, er det selvfølgelig en optimal løsning. Så kan din elbil lade op, når du alligevel er hjemme og ikke skal bruge bilen. Men hvis du enten ikke har plads til en ladeboks eller bare får brug for en opladning, mens du er på farten, er det smart at benytte sig af en ladestation ved et ladenetværk.

Flere af udbyderne har en abonnementsordning og mulighed for at bruge standeren, hvis du ikke er kunde i forvejen. Du kan få forskellige typer opladning hos de forskellige udbydere, og afhængigt af hvor travlt du har, kan du vælge mellem en hurtig opladning, og på udvalgte lokationer kan du også lynlade.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at oplade min bil på en offentlig ladestation i et ladenetværk?

Hos nogle udbydere kan du købe et abonnement, eller du kan oplade din bil en enkelt gang uden at være kunde. Prisen for opladning varierer, alt efter hvilken udbyder du vælger. Du kan læse mere på udbydernes hjemmesider og apps.

Hvilke ladenetværk er størst i Danmark?

I Danmark dækker udbyderne Clever, Spirii og E.ON geografisk set store områder af landet, og hvis du er kunde eller har abonnement hos en af disse, er du garanteret tilgang til en offentlig ladestation i deres store netværk.

Tjeklader er annoncørbetalt

Vi hjælper dig til det rette valg af ladeløsning til din elbil. På vores side finder du nyttige guides, prissammenligninger og alt hvad du skal bruge, til at finde den rette ladeløsning.

Alt dette gør vi ganske gratis, og for at dette kan lade sig gøre, bliver vi i de fleste tilfælde (ikke alle) betalt provision fra de produkter og services som vi henviser til.

Vores sammenligning afspejler derfor ikke nødvendigvis det fulde marked, men er fyldestgørende i det omfang vi vurderer til at være tilstrækkeligt for at træffe en informeret beslutning. Rækkefølgen kan være påvirket af provisionssatsen fra de pågældende udbydere.

Vi vælger dog 100 % selv hvem vi samarbejder med og hvad vi henviser til. Vores indhold er altid baseret på grundig research, for at give dig det bedst mulige overblik.