Ladestander | Sammenlign ladestandere til elbiler

Indholdsfortegnelse

Hvor lang udfasningen af benzin- og dieseldrevne køretøjer bliver, er svært at fastslå, men der er ingen tvivl om, at den er i gang og bliver ved. Hvis du allerede har anskaffet dig en elbil eller hybridbil, er du sikkert også interesseret i at kunne lade batteriet op. Det kan du gøre med en ladestander, der gør din elbil klar til at trille fra privatadressen og ud på vejene.

Dagene for benzin-og dieseldrevne biler er talte

Hvor lang udfasningen af benzin- og dieseldrevne køretøjer bliver, er svært at fastslå, men der er ingen tvivl om, at den er i gang og bliver ved. Hvis du allerede har anskaffet dig en elbil eller hybridbil, er du sikkert også interesseret i at kunne lade batteriet op. Det kan du gøre med en ladestander, der gør din elbil klar til at trille fra privatadressen og ud på vejene.

ladestander

Vælg den rigtige ladestander 

Med en almindelig bil er du afhængig af en tankstation, for at du kan komme fra A til B. En ladestander kan faktisk sammenlignes med en tankstation. Men i stedet for at fylde fossilt brændstof på dit køretøj, får du stedet leveret en langt grønnere energiform, også kaldet elektricitet.

El-ladestanderen bliver installeret på din hjemmeadresse. Det betyder, at når du kommer hjem fra arbejde eller har hentet ungerne i børnehaven, kan du sætte kablet fra din elbil til et strømstik og være sikker på at have fuldt opladede batterier, næste gang du skal ud ad døren. 

Overvejer du at få installeret en ladestander på din hjemmeadresse, findes der tre slags:

Hvilken type ladeapparat du vælger, afhænger af dit behov. Den første type er et godt valg, hvis du kun bruger din elbil til korte ture. Her kan du nemlig lade din bil op i løbet af natten – ofte til en billigere elpris. Den 3-fasede ladestander er til dig, der har brug for hurtig og hyppig opladning. Herudover kan den 3-fasede teknologi også gå ned i forbrug, så husstandens øvrige elforbrug bliver taget i betragtning under opladning. Det gælder også, hvis flere biler skal lades op samtidig ved den samme ladestander.

Find den bedste pris på en ladestander

Har du besluttet dig for at investere i et ladeapparat til biler, er du naturligvis også interesseret i at finde den bedste løsning og bedste pris på ladestanderen. Her giver vi dig et lille indblik i, hvad der findes på markedet.

Det første, du skal overveje, er, om du ønsker at anskaffe dig en ladestander til elbil med eller uden serviceaftale. Får du en ladestander med serviceaftale, betyder det, at det er udbyderen, der står for at vedligeholde og udføre service på din stander. 

Som du sikkert er klar over, indgår strømmen, som bruges til at oplade din elbil, i forbruget for din samlede husstand. Alligevel er der med en serviceaftale mulighed for at søge refusion på den del af dit strømforbrug, der er gået til din elbil eller hybridbil. Du skal altid være opmærksom på, hvad den enkelte udbyder skriver i din serviceaftale om refusion. Hvis du vil have styr på detaljerne, bør du tage en snak med din konkrete udbyder.

ladestander

Vælg den rette ladestander for dig

Får du knyttet en elladestander til din bolig, kan du også vælge at lade være med at indgå en serviceaftale med udbyderen. Er det tilfældet, betaler du for strøm hos din elleverandør, og du har ikke mulighed for at få afgiftsrefusion på den strøm, der går til din bil. Afgiftsrefusion på elektricitet er heller ikke muligt i boliger med solceller eller elvarme. 

Som bruger af en bil på strøm kan du vælge ikke at købe, altså eje, din ladestander. Mange udbydere tilbyder nemlig leje- eller leasingaftaler. Det kan være den bedste løsning afhængig af din husstands situation.

Hvad der er den bedste løsning for dig, når det kommer til valg af ladestander, afhænger af, hvor meget du kører, og hvor meget du har behov for at få ladet din bil op derhjemme.

 

Hvad koster elladestandere?

Er du interesseret i at lade din elbil op derhjemme, er det relevant for dig at vide, hvad en stander koster. Du er dog nødt til at overveje, hvad det er, du har brug for, og hvad det er, du gerne vil have installeret. Prisen på elladestandere afhænger nemlig både af type og som vi var inde på tidligere, den model, du ønsker.

Det er desuden vigtigt at være opmærksom på, at det ikke kun er selve ladestanderen, du betaler for, men at du som regel også bliver opkrævet for installation.

Hvad koster det at få opsat en ladestander? 

Når du køber en elladestander til din bil, er der udbydere, der inkluderer installationen i prisen. Her er der forskel på, om du køber installationen i forbindelse med et bilkøb, eller om du køber den separat. Nogle udbydere tilbyder abonnementer til ladeapparater, hvor du betaler en fast månedlig pris for at kunne lade din bil op derhjemme. Her estimerer FDM, at en installation af en ladestander med abonnement koster 8.000-10.000 kr., mens en installation af ladestander uden abonnement koster omkring 13.000 kr.

Bedste ladestandere til elbil

Det korte svar er, at den bedste ladestander er den, der møder dit behov for opladning i eget hjem. Kan du nøjes med at lade op om natten, vil en mindre ladestander model være en god løsning for dig. 

Hvilken ladestander skal jeg vælge?

Du skal vælge den model, der giver dig mest frihed til at bruge din elbil. En elbil er kun et alternativ til diesel og benzin, når den stadig lever op til dine krav til transport. 

Vælg den rette strøm til din ladestander 

Denne rette strøm til din ladestander afhænger af dine muligheder for opladning. Det kan ofte svare sig at vælge en variabel elaftale til din elbil. Det giver dig nemlig mulighed for at oplade, når strømmen er billigst, hvilket ofte er om natten. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at få en ladestander?

Prisen afhænger af type og model, men du skal regne med omkostninger til ladestanderen på et sted mellem 8.000-15.000 kr. Hvilken løsning du skal vælge, afhænger af dit kørselsbehov.

Hvordan installerer man en ladestander?

Loven siger, at du skal have en autoriseret elektriker eller installatør til at installere din ladestander.

Tjeklader er annoncørbetalt

Vi hjælper dig til det rette valg af ladeløsning til din elbil. På vores side finder du nyttige guides, prissammenligninger og alt hvad du skal bruge, til at finde den rette ladeløsning.

Alt dette gør vi ganske gratis, og for at dette kan lade sig gøre, bliver vi i de fleste tilfælde (ikke alle) betalt provision fra de produkter og services som vi henviser til.

Vores sammenligning afspejler derfor ikke nødvendigvis det fulde marked, men er fyldestgørende i det omfang vi vurderer til at være tilstrækkeligt for at træffe en informeret beslutning. Rækkefølgen kan være påvirket af provisionssatsen fra de pågældende udbydere.

Vi vælger dog 100 % selv hvem vi samarbejder med og hvad vi henviser til. Vores indhold er altid baseret på grundig research, for at give dig det bedst mulige overblik.