Ladestation | Sammenlign ladestationer til elbiler

Indholdsfortegnelse

Her på siden har vi samlet et overblik over forskellige ladestationer og de udbydere, som er på markedet. Er du ejer af en elbil eller hybridbil, eller overvejer du at købe en, vil informationen, du kan læse dig til her på siden, være særlig relevant.

Find den rigtige ladestation til din elbil

Med en ladestation knyttet til din hjemmeadresse har du let adgang til at kunne forsyne din bil med en langt grønnere energiform end benzin og diesel.

Har du interesse i en ladestation til dit hjem, findes der tre slags:

Hvad du skal vælge, beror på din husstands behov for kørsel og brug af jeres el- eller hybridbil. Har du et stort kørselsbehov med mange lange ture, bør du overveje den 3-fasede model, som er designet til at levere hyppige og hurtige opladninger. Teknologien fra den 3-fasede station er desuden udviklet til at tage højde for din husstands samlede elforbrug, så den går ned i ydeevne i spidsbelastningsperioder – for eksempel når der bliver lavet mad, vasket tøj, eller hvis flere biler er sat til opladning samtidig. 

Er din ladestation mobil, kan den tages med og for eksempel bruges til begivenheder med flere elbiler samlet. Har du et mindre behov for kørsel, og kører du mest små ture, kan en ladestation med lavere ydeevne være det rigtige valg for dig.

Nem opladning med din egen elbil-ladestation 

Med det grønne skift fra diesel og benzin til elektricitet kommer også bekvemmelighed. Ved at have en ladestation installeret i dit hjem kan du nemlig sætte din elbil til opladning, så du ved, den er klar til at køre, når du har brug for det – det er både smart og grønt.

Elforbruget stiger når du får en ladestation 

De fleste nye elbilejere vil opleve, at husstandens samlede elforbrug stiger en del, i takt med at bilen skal lades op. Derfor er det værd at kigge på dit elselskabs produkter og en variabel elløsning. Som med alt andet på det frie marked gælder det også, at strøm er billigst, når efterspørgslen er lavest. Kan du nøjes med at lade din elbil op uden for spidsbelastningsperioderne, er der penge at spare. Det mest oplagte vil være at bruge din ladestation om natten, da færrest mennesker efterspørger strøm på dette tidspunkt af døgnet. 

Sammenlign ladestationer og find den bedste ladestation

Har du besluttet dig for at anskaffe en ladestation til hjemmet, er du naturligvis også interesseret i at kende de forskellige løsninger. Herunder gør vi dig lidt klogere.

Det første, du skal overveje, er, om du vil have en ladestation med eller uden serviceaftale. Vælger du med, er det din udbyder, der sørger for at vedligeholde ladestationen. Du kan desuden få afgiftsrefusion for den strøm, du bruger til at oplade din bil.

Vælger du at få installeret en ladestation uden serviceaftale, kan du ikke søge afgiftsrefusion, og du betaler blot for dit strømforbrug hos det elselskab, du benytter. Har du ikke et stort kørselsbehov, kan en station uden serviceaftale nogle gange godt svare sig, fordi afgiftsrefusionen ikke nødvendigvis svarer til den månedlige udgift, du har på serviceaftalen. En aftale med service vil heller ikke kunne svare sig, hvis du oftest lader din bil op uden for hjemmet.

Du skal også være opmærksom på, at du ikke kan få afgiftsrefusion, hvis dit hus har installeret solceller eller bliver varmet op med el.

En anden mulighed er at leje eller lease. Så slipper du for det højere engangsbeløb, men betaler i stedet et månedligt beløb for at have adgang til opladning. En løsning med leje eller leasing kan sagtens være fordelagtigt, hvis du vil afprøve konceptet.

Ladestationer i Danmark 

Her på siden kan du se et kort over de forskellige ladestationer i Danmark. Du bruger kortet ved enten at indtaste din by eller zoome ind.

Ved at klikke på den enkelte ladestation på kortet, kan du få oplysninger om den type stik, der er til rådighed der, hvor ladestationen er placeret, ladehastighed og udbyder. Er du ude at køre, kan du altid finde den nærmeste station, som passer til din elbil.

Sådan bruger du din elbil-ladestationer

Du bruger elbil ladestationen ved at åbne ladestikket og koble det fra stationen til din el- eller hybridbil. De fleste ladestationer giver en lyd fra sig eller begynder at lyse, så du ved, at opladningen er begyndt.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en ladestation?

Prisen afhænger både af model og udbyder, men typisk ligger den et sted mellem 8.000-15.000 kr. inklusive installation af en autoriseret installatør. Prisen er også afhængig af, om du køber ladestationen med eller uden abonnement.

Kan man få en ladestation, som er mobil?

Der findes udbydere, der tilbyder mobile stationer til udlejning, hvis du for eksempel skal afholde et event. Prisen for en mobil ladestation ligger på cirka 5.000 kr. for en weekend.

Tjeklader er annoncørbetalt

Vi hjælper dig til det rette valg af ladeløsning til din elbil. På vores side finder du nyttige guides, prissammenligninger og alt hvad du skal bruge, til at finde den rette ladeløsning.

Alt dette gør vi ganske gratis, og for at dette kan lade sig gøre, bliver vi i de fleste tilfælde (ikke alle) betalt provision fra de produkter og services som vi henviser til.

Vores sammenligning afspejler derfor ikke nødvendigvis det fulde marked, men er fyldestgørende i det omfang vi vurderer til at være tilstrækkeligt for at træffe en informeret beslutning. Rækkefølgen kan være påvirket af provisionssatsen fra de pågældende udbydere.

Vi vælger dog 100 % selv hvem vi samarbejder med og hvad vi henviser til. Vores indhold er altid baseret på grundig research, for at give dig det bedst mulige overblik.