Har du brug for en ladestation til at oplade din bil? Sammenlign priserne på ladebokse ved at klikke dig videre nedenfor.
Her på siden kan du se et kort over de forskellige ladestationer i Danmark. Du bruger kortet ved enten at indtaste din by eller zoome ind. Ved at klikke på den enkelte ladestation på kortet, kan du få oplysninger om den type stik, der er til rådighed der, hvor ladestationen er placeret, ladehastighed og udbyder. Er du ude at køre, kan du altid finde den nærmeste ladestation, som passer til din elbil.
Ladestander kort
Ladestationer, ladepunkter og ladenetværk – hvad er forskellen?
Der er mange forskellige begreber man skal holde styr på, og man kan hurtigt blive forvirret når udtrykkene bruges i flæng. Ladestationer, ladepunkter og ladenetværk er stortset det samme.
Læs med nedenfor og blive klogere på, hvad en ladestation, et ladepunkt og et ladenetværk er.
Hvad er en ladestation?
En ladestation er en anordning der gør det muligt at oplade sin elbil. En ladestation kommer i mange forskellige designs, men deres primære formål er ens – nemlig at tanke elbilen med strøm. Du finder ladestationer placeret rundt om i Danmark, f.eks. i boligområder, langs motorveje, på arbejdspladser eller andre offentlige steder.
Hvad er et ladenetværk?
Et ladenetværk kan bedst beskrives som de udbydere, som ejer ladestationerne og de forskellige ladepunkter rundt om i Danmark. Her kan E.ON og Clever eksempelvis nævnes som to udbydere af ladenetværket, som har forskellige ladepunkter rundt om i Danmark.
Hvis du er en glad ejer af en elbil, ved du også, hvor altafgørende det er at kunne få ladet din bil op, når du er på farten. Selvom du måske normalt oplader din bil derhjemme ved din egen ladeboks, kan det være nødvendigt med en opladning, når du er ude på vejene. Her kommer ladenetværk ind.
Du har sikkert set de offentlige ladestationer rundt omkring i byerne og langs motorvejene. Et ladenetværk indeholder en masse ladepunkter placeret rundt i byerne og ved motorvejene fra samme udbyder.

Ladenetværk i Danmark
Der findes forskellige udbydere af de såkaldte ladenetværk, som har forskellige tilbud på opladning. Flere steder kan du købe abonnement til en udbyders netværk, og så kan du oplade din bil i det meste af landet.
Hos de store udbydere finder du ladepunkter i det meste af Danmark. I Danmark dækker udbyderne Clever, Spirii og E.ON geografisk set store områder af landet, og hvis du er kunde eller har abonnement hos en af disse, er du garanteret tilgang til en offentlig ladestation i deres store netværk.
Men du kan jo ikke køre rundt og lede efter en lader, hvis bilen er løbet tør. Derfor kan du på udbydernes hjemmesider eller deres apps finde kort over de forskellige ladepunkter, så du ved lige præcis, hvor du kan få opladet din bil, når behovet opstår. Udbyderne arbejder løbende på at udvide deres netværk, så der også kommer offentlige ladestationer uden for de store byer og knudepunkter.

Hvilken udbyder på ladenetværket er bedst?
Hvis du overvejer at blive kunde eller få et abonnement hos en af udbyderne, er det bedste ladenetværk, du kan vælge, det, der passer til dine specifikke behov. Du kan sammenligne priserne på de forskellige udbyderes hjemmesider, tjekke, hvor de dækker i landet, versus hvor du har behov for opladning, og ud fra det træffe en informeret beslutning om, hvilket netværk du vil være del af. Hvis du ofte kører i udlandet, er det essentielt at have det i baghovedet, når du skal vælge et ladenetværk.

Fordele ved ladenetværk
Hvis man har plads til en ladeboks derhjemme, er det selvfølgelig en optimal løsning. Så kan din elbil lade op, når du alligevel er hjemme og ikke skal bruge bilen. Men hvis du enten ikke har plads til en ladeboks eller bare får brug for en opladning, mens du er på farten, er det smart at benytte sig af en ladestation ved et ladenetværk.
Flere af udbyderne har en abonnementsordning og mulighed for at bruge standeren, hvis du ikke er kunde i forvejen. Du kan få forskellige typer opladning hos de forskellige udbydere, og afhængigt af hvor travlt du har, kan du vælge mellem en hurtig opladning, og på udvalgte lokationer kan du også lynlade.
Hvordan lader man på en ladestation?
Hvis du skal oplade på en offenlige ladestation er det rart at vide hvordan du bruger ladestationen og får strøm på elbilen. På langt de fleste ladenetværk er fremgangsmåden ens når du skal lade op. Der er egentlig ikke den store forskel på at oplade på en ladestation og fylde benzin på en tankstation.
Sådan bruger du en offentlig ladestation
Du bruger elbil ladestationen ved at:
- Scanne din ladebrik eller betalingskort
- Sæt ladekablet fra ladestationen i elbilen ved at åbne ladestikket og koble det fra stationen til din el- eller hybridbil.
- Tjek at opladningen er gået igang. De fleste ladestationer giver en lyd fra sig eller begynder at lyse, så du ved, at opladningen er begyndt.

Find ladestation nær dig
Hvis du mangler en ladestation i en bestemt by, kan du få overblik over mulighederne og finde ladestation nær dig nedenfor.
FAQ - Ofte stillede spørgsmål
Kan man få en ladestation, som er mobil?
Der findes udbydere, der tilbyder mobile stationer til udlejning, hvis du for eksempel skal afholde et event. Prisen for en mobil ladestation ligger på cirka 5.000 kr. for en weekend.
Hvad koster det at oplade min bil på en offentlig ladestation i et ladenetværk?
Hos nogle udbydere kan du købe et abonnement, eller du kan oplade din bil en enkelt gang uden at være kunde. Prisen for opladning varierer, alt efter hvilken udbyder du vælger. Du kan læse mere på udbydernes hjemmesider og apps.
Hvilke ladenetværk er størst i Danmark?
I Danmark dækker udbyderne Clever, Spirii og E.ON geografisk set store områder af landet, og hvis du er kunde eller har abonnement hos en af disse, er du garanteret tilgang til en offentlig ladestation i deres store netværk.
Hvor mange ladestationer er der i Danmark?
Antallet af ladestationer i Danmark er steget meget de seneste år. I slutningen af 2021, som er der den seneste opgørelse er lavet, var der 4.828 offentlige el ladestandere i Danmark.