Ladestandere i Århus

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Hvilke biler må benytte sig af ladestandere i Aarhus?

  Vil du gerne benytte en ladestander i Aarhus, skal din bil enten være en elbil, altså en bil som udelukkende er drevet af el, eller en plugin-hybridbil, altså en bil, som er drevet af en kombination af el og benzin.

  Hvordan finder jeg en ladestander i Aarhus?

  I Aarhus Kommune arbejdes der hele tiden på at gøre det så attraktivt som muligt at eje en elbil. Derfor finder du også 143 offentlig tilgængelige ladestandere rundt omkring i byen, som har ca. 267 ladepunkter.

  Apps til at kunne finde ladestandere i Aarhus

  Med en elbil er det nødvendigt at vide, hvor du kan lade din bil op, og finde de nærmeste ladestandere i Århus, og heldigvis er der udviklet en række apps til både Apple og Android, som hurtigt og nemt giver dig et overblik over, hvor du kan finde ladestandere i Aarhus. Du kan eksempelvis hente apps som Clever, E.ON Drive og Tesla.

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Hvor længe må man holde ved en ladestander i Århus?

  I Aarhus Kommune er en ladeplads ikke ment som en parkeringsplads, hvilket vil sige, at du ikke må bruge en ladestation i Århus som parkeringsplads eller holde der i mere end tre timer. Når de tre timer er gået, skal du flytte din bil til en reel parkeringsplads..


  Vil du gerne have opsat en ladestander til elbiler?

  Ønsker du at få opsat en ladestander ved din arbejdsplads, forretning eller nær din bopæl, skal du i kontakt med en af de private ladestanderoperatører. Skal de ønskede ladestandere i Århus sættes op ved et offentligt vejareal, skal det først godkendes af Aarhus Kommune.