Opladning af elbil i udlandet

opladning-af-elbil-i-udlandet

Indholdsfortegnelse

Opladning af elbil i udlandet er nemt med lidt omtanke

Hvis du ønsker at tage på rejse i udlandet med din elbil, er det en god idé at være opmærksom på de udfordringer, du kan møde med din elbil. Det handler især om opladning af elbilen. Det er nemlig ikke alle steder, hvor ladenetværket i Europa er lige så udbygget som i Danmark, og derfor kan det være en stor fordel at undersøge ladestationer og udbydere på forhånd.

Du skal også huske at indregne tid til at oplade din elbil i sit program. Det gælder især, hvis du ikke kan overnatte et sted, hvor bilen kan lades op i løbet af natten. Generelt er den nordlige del af Europa et godt sted at holde ferie med elbil, mens den sydlige del er lidt sværere at køre rundt i med en elbil.

Ladenetværket i Europa er godt udbygget

Ladenetværket i Europa er dog generelt meget godt udbygget. Det skyldes til dels sammenslutningen Ionity, der består af bilproducenter såsom blandt andre BMW, Volkswagen og Ford. De har placeret et væld af lyn- og hurtigladere langs europæiske motorveje, så du hurtigt og nemt kan få ladet din elbil op på farten.

Derudover findes der generelt en lang række ladere ved for eksempel hoteller og indkøbscentre, som du kommer forbi, og det er altså værd lige at undersøge dette på forhånd, så du har et overblik over sine lademuligheder.

Elbilopladning i udlandet kræver lidt planlægning

Inden du tager hjemmefra, kan det altså være en rigtig gode idé at undersøge muligheden for at lade langs den rute, du vælger at køre. Så undgår du at strande et sted uden strøm på bilen. En smule planlægning betyder også, at du har tid til at oprette dig som bruger hos de pågældende ladeoperatører, så du kan betale din strøm på turen.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan du finde steder til opladning af elbil i udlandet via din navigation?

De fleste elbiler har i dag navigationsudstyr, hvor du kan søge efter ladestandere i forhold til din nuværende placering og din rute. Derudover kan du gøre brug af forskellige apps eller endda søge på Google Maps efter ladestandere.

Hvordan betaler du opladning af elbil i udlandet?

Der er som regel mange muligheder for at betale for opladning af elbil i udlandet, men de fleste anvender betaling via app eller kort. Ofte skal du dog være bruger ved en operatør, før du kan betale via app. Derfor er det vigtigt at tjekke dette hjemmefra.

Tjeklader er annoncørbetalt

Vi hjælper dig til det rette valg af ladeløsning til din elbil. På vores side finder du nyttige guides, prissammenligninger og alt hvad du skal bruge, til at finde den rette ladeløsning.

Alt dette gør vi ganske gratis, og for at dette kan lade sig gøre, bliver vi i de fleste tilfælde (ikke alle) betalt provision fra de produkter og services som vi henviser til.

Vores sammenligning afspejler derfor ikke nødvendigvis det fulde marked, men er fyldestgørende i det omfang vi vurderer til at være tilstrækkeligt for at træffe en informeret beslutning. Rækkefølgen kan være påvirket af provisionssatsen fra de pågældende udbydere.

Vi vælger dog 100 % selv hvem vi samarbejder med og hvad vi henviser til. Vores indhold er altid baseret på grundig research, for at give dig det bedst mulige overblik.