Ladestandere i Århus

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Oversigt over ladestandere i Aarhus

  Elbil parkering i Århus

  Hvis turen går til Århus, er det altid rart at være godt forberedt, når det kommer til ladestationer. Her på siden kan du derfor få et hurtigt overblik over, hvor du kan finde ladestandere i Aarhus. Derudover kan du også blive klogere på parkeringsreglerne for elbiler i Århus.

  Aarhus Kommune arbejder løbende på at udvide kommunens antal af parkeringspladser, som er forbeholdt elbiler. På nuværende tidspunkt har Aarhus Kommune 194 offentligt tilgængelige ladestationer med ca. 358 ladepunkter.

  Hvilke biler må benytte sig af ladestandere i Aarhus?

  Vil du gerne benytte en ladestander i Aarhus, skal din bil enten være en elbil, altså en bil som udelukkende er drevet af el, eller en plugin-hybridbil, altså en bil, som er drevet af en kombination af el og benzin.

   

  Parkeringsregler for elbiler i Århus

  Parkeringsreglerne for elbiler kan variere mellem de forskellige byer, og det kan derfor være en god idé at undersøge parkeringsreglerne på forhånd.

  I Aarhus Kommune er en plads med en ladestander en ladeplads, og dermed ikke en parkeringsplads. Det betyder, at man opfordres til at flytte elbilen, når den er færdigopladt, således andre elbil-ejere har mulighed for at oplade deres elbil.

  Hvis der er opsat en ladestander, men ikke et tilhørende skilt med et elbilsymbol, så betyder det, at alle køretøjer må parkere på pladsen – også benzin- og dieselbiler. Hvis der derimod er opsat en ladestander med et tilhørende elbilsymbol, betyder det, at pladsen udelukkende er forbeholdt parkering for elbiler og hybridbiler.

  I Aarhus skal man dog være opmærksom på, at hybridbiler uden plugin ikke indgår i kategorien “elbiler”.

  Hvordan finder jeg en ladestander i Aarhus?

  I Aarhus Kommune arbejdes der hele tiden på at gøre det så attraktivt som muligt at eje en elbil. Derfor finder du også 143 offentlig tilgængelige ladestandere rundt omkring i byen, som har ca. 267 ladepunkter.

  Apps til at kunne finde ladestandere i Aarhus

  Med en elbil er det nødvendigt at vide, hvor du kan lade din bil op, og finde de nærmeste ladestandere i Århus, og heldigvis er der udviklet en række apps til både Apple og Android, som hurtigt og nemt giver dig et overblik over, hvor du kan finde ladestandere i Aarhus. Du kan eksempelvis hente apps som Clever, E.ON Drive og Tesla.

  FAQ - Ofte stillede spørgsmål

  Hvor længe må man holde ved en ladestander i Århus?

  I Aarhus Kommune er en ladeplads ikke ment som en parkeringsplads, hvilket vil sige, at du ikke må bruge en ladestation i Århus som parkeringsplads eller holde der i mere end tre timer. Når de tre timer er gået, skal du flytte din bil til en reel parkeringsplads.


  Vil du gerne have opsat en ladestander til elbiler?

  Ønsker du at få opsat en ladestander ved din arbejdsplads, forretning eller nær din bopæl, skal du i kontakt med en af de private ladestanderoperatører. Skal de ønskede ladestandere i Århus sættes op ved et offentligt vejareal, skal det først godkendes af Aarhus Kommune.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter