Indholdsfortegnelse [Vis]

  Hvad er en lynlader?

  En lynlader er en type lader til elbilen, som kendetegnes ved, at den kan oplade elbilen på ganske kort tid. Som udgangspunkt har en lynlader en effekt på 150 og 350 kW, og disse type ladere finder du ofte ved trafikale knudepunkter, offentlige ladestationer eller tankstationer.

  Hvis du lader bilen med en lynlader med 150 kW eller derover, kan du få opladet en rækkevidde på 150 km opladet på blot 15 min.

  Kan alle elbiler lade med en lynlader?

  Langt størstedelen af elbilerne på de danske veje kan lade med en lynlader. Hvis man kører i en plug-in hybrid, kan man dog opleve, at man ikke har mulighed for at bruge de offentlige lynladere, da plug-in biler typisk anvender et andet stiktype.

  Vi anbefaler dog, at du altid tjekker fabrikantens information, så du er sikker på, at din elbil kan anvendes til en lynlader.

  Hvor hurtigt kan man lade med en lynlader?

  Det er et spørgsmål, som mange gerne vil have svar på – men desværre er det ikke helt så let at svare på. Der er nemlig flere faktorer, som afgører, hvor længe en opladning med en lynlader tager. Det afhænger nemlig både af bilens model og batteriets kapacitet.

  Som udgangspunkt kan man dog sige, at en lynlader kan oplade din elbil fra 5 – 80 % på 40 – 60 min.

  Hvilket ladestik skal man bruge ved lynladere?

  En elbil har to forskellige ladestik. Der er ét stik til AC-opladning, som er beregnet til den almindelige opladning, og ét stik til DC-opladning, som er beregnet til hurtig- og lynopladning. Det betyder, at du skal lade til elbil med DC-stikket, når du skal lade med en lynlader.

   

  Find den nærmeste lynlader til elbil

  På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at få en lynlader til hjemmebrug. Det betyder, at lynladere kun er tilgængelige på offentlige tankstationer, fordi de skal være tilgængelige for alle, der har brug for en hurtig opladning af elbilen.

  På kortet nedenfor kan du hurtigt finde den nærmeste lynlader tæt på dig. Som udgangspunkt viser kortet en oversigt over alle ladestationer i Danmark, men du lave en filtreret søgning, således kortet kun viser ladere med +100 kW.

   

  Kort over lynladere i Danmark

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Hvor findes der en lynlader i Danmark?

  Rigtig mange offentlige tankstationer er begyndt at installere lynladere til elbiler, og på internettet kan du finde flere forskellige lister med disse beliggenheder.


  Skal jeg have en lynlader til elbilen?

  Det vil med garanti være en fordel, men en lynlader til bil har andre el-specifikationer end normale ladebokse, og derfor er de endnu kun at finde på offentlige tankstationer. Dog kommer der stadig flere af dem.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter