Opladning af elbil i Tyskland

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Skal du have familien med på ferie i Tyskland, eller kører du ofte sydpå af arbejdsmæssige årsager? Så er det vigtigt at have styr på, hvor du finder ladestationer i Tyskland, hvis du er kørende i en elbil. Heldigvis er der en del muligheder, så du ikke behøver at bekymre dig.

  Kort over ladestationer i Tyskland

  Ladestationer i Tyskland

  Der er masser af ladestationer i Tyskland, hvis du kører langs Autobahn. Her finder du også ladestationer med forskellige typer af ladestandere, så du helt sikkert kan få ladet din egen elbil op. Vi anbefaler dog, at du tjekker et kort over mulighederne, så du ved, hvordan du skal planlægge din kørsel, hvis du skal på ferie. Det er nemlig træls at løbe tør for strøm på vej derned.

  Typer af ladestandere i Tyskland

  Du finder med garanti en ladestander i Tyskland, der er kompatibel med din elbil. Landet er nemlig i de sidste mange år kommet rigtig godt efter mulighederne for opladning af elbiler. I Tyskland foregår ladepriserne ligesom herhjemme. Det svinger lidt efter strømpriserne, men du vil typisk komme til at betale mellem 3-7 kr. pr. kWh. 

  Det er også muligt at finde hoteller med en ladestander i Tyskland. Det bør du tjekke, inden du kører på ferie, så du ved, om det er muligt at oplade på stedet. Ellers må du ud at finde en offentlig ladestation. Det er derfor også en god idé at medbringe forskellige stiktyper, så du har større sandsynlighed for at finde en elladestander i Tyskland, der kan hjælpe med opladningen.

  Få overblik over ladenetværket her

  Hvordan betaler man for opladning af elbil i Tyskland?

  Hvis du har et abonnement hos en af udbyderne, som også er til stede i Tyskland, kan du bruge din egen ladebrik. Du kan eksempelvis finde ladestationer til opladning af elbil i Tyskland, hvor du kan anvende en ladebrik fra Clever.

  Ellers vil du typisk skulle betale for strømmen over en app eller hjemmeside, som er tilknyttet den pågældende ladestation. Det er ofte ret lige til, så der er ingen grund til bekymring, hvis du ikke lige har prøvet det før.

  FAQ – ofte stillede spørgsmål

  Hvad koster opladning i Tyskland?

  Det er meget forskelligt fra ladestation til ladestation, hvad en opladning af elbil i Tyskland koster. Nogle steder kan prisen ligge på seks kr. pr. kWh, og andre steder kan den snige sig helt op på 10 kr.


  Hvordan finder jeg hoteller med ladestandere i Tyskland?

  Hotellet, du skal bo på, vil typisk altid have stående på sin hjemmeside, om der er mulighed for opladning af elbiler. Ellers er det en rigtig god idé at kontakte hotellet og forhøre sig ad.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter