Leje af ladeboks

Overvejer du om du skal leje din ladeboks? Her på siden kan du sammenligne priser, blandt udbydere som tilbyder leasing af ladebokse, samt blive klogere på alle fordelene ved at leje en ladeboks.

Hvilken ladeløsning er bedst for dig?

Har du mulighed for at få installeret egen ladeboks på din adresse?
question-mark
Der kan være tilfælde hvor det ikke er muligt, f.eks. hvis du bor i lejlighed e.l.
Hvor meget forventer du ca. at lade hjemme?
question-mark
Dit behov for at lade elbilen op derhjemme, kan have betydning for, hvilken ladeløsning der er billigst for dig.
Har du solceller eller varmepumpe?
question-mark
Har du solceller eller varmepumpe installeret på din adresse (el som primær varmekilde), er det ikke muligt at få refusion for din elbils elforbrug på din adresse.
Hvor mange kilometer forventer du at køre?
question-mark
En gennemsnitlig dansk familie kører 15.000-20.000 km/år.
km/år

Skal jeg eje eller leje ladeboksen?

Skal du have installeret en ladestander derhjemme, så skal du beslutte dig for om du vil købe ladeboksen, eller om du vil leje ladeboksen. I denne guide gør vi dig klogere på fordelene, der er ved at lease sin ladeboks.

 

Fordelene ved leje af ladestander

Tager du beslutningen om at leje en ladeboks til elbil, så er det en billig måde at komme i gang med at oplade elbilen hjemme. Vælger du derimod at købe din ladeboks fremfor at leje den, skal du forvente højere opstartsomkostninger.

Den klart bedste fordel, ved at du lejer en ladeboks til din elbil, er, at du selv slipper for diverse vedligeholdelser. Det sørger den pågældende udlejer for. Du skal blot betale et månedligt beløb for at kunne tilgå strømmen fra ladeboksen til din elbil.

Læs mere om ladebokse med abonnement

Derfor bør du leje en ladestander

Der er mange fordele ved leasing af ladeboks. Hvis du ikke føler, du har tiden eller overskuddet til at vedligeholde en ladeboks, men stadig har et behov for den derhjemme til din elbil, er det en klar anbefaling at leje en ladeboks. Du kan desuden også få refusion på de større elafgifter, når du har egen ladeboks på adressen.

  • Du slipper for vedligeholdelse af ladeboksen ✓
  • Udbyderen af ladeboksen sørger for installationen ✓
  • Mulighed for refusion af elafgiften ✓
  • Mulighed for at lade op når det er billigst ✓

Sådan lejer du en ladeboks

Det er ganske nemt at finde de rette udbydere, der kan hjælpe med at installere og opsætte en ladeboks på din privatadresse. Du skal blot indtaste dine oplysninger øverst på siden, så får du vist de udbydere, som tilbyder at leje en ladeboks ud. Langt de fleste udbydere tilbyder også en lejeaftale på ladeboksen som en del af prisen for installation, montering og fremtidig brug.

 

Hvad koster det at leje en ladeboks?

Hvis du ønsker at leje din ladeboks, så kan du oftest komme i gang for 3.000 – 4.000 kr. i opstart. Dette dækker installationen og opsætning af den lejede boks. Derudover koster ladeboksen omkring 200 – 500 kr. om måneden i leje. Den nøjagtige pris afhænger dog af, hvilken udbyder du har valgt og hvilket slags abonnement der er på ladeboksen. Du kan se akutelle priser på leasing af ladebokse øverst på siden.

Læs også - Hvad koster det at lade en elbil?

Priser for leje af ladeboks

Priserne for leasing af ladeboks til elbiler varierer, da det afhænger af den valgte udbyder og den pågældende aftale. I tabellen nedenfor har vi samlet en oversigt over udvalgte priser for leje af ladeboks, så du kan få en fornemmelse af, hvad det koster at leje en ladestander.

UdbyderOprettelseService- og lejeaftaleSats for refusionInkl. elaftale
NRGi1 kr.199 kr./md.0,95 kr./kWhJa
Greenbow2.495 kr.198 kr./md.0,95 kr./kWhJa
OK2.995 kr.199 kr./md.0,95 kr./kWhJa
LOOAD1.999 kr.189 kr./md.0,95 kr./kWhNej

Undgå installationsomkostninger ved leasing af ladeboks

Vil du slippe for at skulle betale de omkostninger, der er ved at få en autoriseret elektriker til at installere din boks, kan du vælge at lease eller tilkøbe et abonnement. Med denne løsning er det udbyderen, der står for udgiften til installation og opsætning.

Du skal dog være opmærksom på, at nogle udbydere tager et opstartsgebyr, ligesom du skal betale et månedligt beløb for dit abonnement.

Igen er du nødt til at kigge på, hvad der kan svare sig i din situation. For selvom opstartsprisen kan være billigere ved at lease ladeboksen end selv at skulle betale for installation, kræver det, at du har et bestemt kørselsbehov og behov for opladning i hjemmet, før denne løsning er billigst i længden.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Kan man leje en ladestander?

Ja, du kan sagtens leje en ladestander. Når du lejer en ladestander betaler du et fast månedligt beløb til den ladeoperatør, som du har valgt. Det er dermed ladeoperatørens ansvar at vedligeholde din ladeboks.


Hvordan kan jeg leje en ladeboks?

Hos mange udbyderede af ladebokse kan du selv vælge, om du vil købe eller leje. Her er det blot et spørgsmål om at finde frem til den rette lejeaftale.


Er leasing af ladeboks og leje af ladeboks det samme?

Ja, det er to udtryk der dækker over det samme, så der er ingen forskel på leasing af ladeboks eller leje af ladeboks.


Er det bedst at eje eller leje ladeboks?

Skal man købe eller leje en ladeboks? Hvorvidt du bør leje eller eje en ladeboks afhænger i høj grad af din situation og dine præferencer. Hvis du ikke er helt sikker på, hvorvidt elbilen er vejen frem for dig, eller du ikke ønsker det fulde ejerskab over en boks, så kan det være den rette løsning at leje en ladeboks.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

tick Eksklusive tilbud
tick Personlig sammenligning
tick Modtag nyheder om nye produkter