Ladeboks | Find den bedste ladeboks til elbil

Indholdsfortegnelse

Der er ikke tvivl, om at vores samfund tager et større og større skridt mod den grønne omstilling. Benzin- og dieseldrevne køretøjer bliver udfaset og udskiftet med langt grønnere alternativer, el- og hybridbiler. Måske har du allerede anskaffet dig et grønnere køretøj, og fordi du ikke vil være afhængig af benzin eller diesel, overvejer du nu at få installeret en elbil-ladeboks hjemme.

Sammenlign ladebokse til elbil 

Her på siden giver vi dig et overblik over de forskellige bokse, der findes, så du kan træffe det rigtige valg til dine behov og finde den helt rigtige ladeboks til elbil til den rigtige pris på ladeboksen.

Der findes tre forskellige ladebokse:

Hvilken ladeboks bør du vælge?

Hvilken ladeboks du bør vælge, afhænger af, hvor meget du kører, og hvor hyppigt du har brug for at lade din bil op derhjemme. Jo større effekt på boksen, desto hurtigere vil batteriet i din elbil være ladet op, men en større effekt betyder også en højere pris. Desuden vil det rette valg være den ladeboks, din elbil kræver i sine specifikationer.

Kan du nøjes med at følge elmarkedets variable priser, kan en boks med lavere effekt sagtens være den rette løsning for dig. Ligesom andre markeder bliver prisen på elektricitet højere, når efterspørgslen er stor. Hvis du kun bruger din elbil til korte ture og kan nøjes med at lade op om natten, hvor elprisen er lavest, kan en model på 11 kW være nok. 

ladeboks
ladeboks

Elbil ladeboks til hjemmet

Ønsker du at have en ladeboks til elbil hjemme og kunne køre flere længere ture om dagen, vil en 22 kW-udgave måske være det bedste valg. Her får du nemlig en fuld opladning på omkring to timer. Med den 3-fasede teknologi får du en variant, der tager højde for husstandens samlede elforbrug. Det betyder, at den går ned i ydeevne i spidsbelastningstidspunkterne, når du eksempelvis vasker tøj eller laver mad.

Uanset hvilken løsning du vælger, vil en installeret ladeboks på hjemmeadressen gøre, at du ikke skal tænke over at finde opladning andre steder. Det er bare at koble ladekablet fra stationen til din bil.

Billigste ladeboks til elbil hjemme

For langt de fleste husstande og elbilejere vil den billigste ladeboks at få installeret være en boks til opladning i eget hjem. Der er dog flere ting, du bør have med i dine overvejelser og være opmærksom på, når det kommer til, hvad du skal betale.

Der er nemlig forskel på, om du køber din boks, eller om du månedligt betaler et beløb for ladeboksleje eller lease din ladeboks. Derudover skal du også overveje, om det kan betale sig for dig og din husstand at købe en serviceaftale med, når I investerer i en boks til opladning af elbiler.

Overvejelser ved valg af ladeboks

Køber du en serviceaftale med, betaler du for, at din udbyder står for service og vedligehold af din boks. Med en serviceaftale har du desuden mulighed for at få afgiftsrefusion på den strøm, som går til opladning af din bil. Lader du mest op i dit hjem, kan en serviceaftale derfor ofte svare sig.

Køber du en boks uden serviceaftale, har du ikke mulighed for at få afgiftsrefusion på din strøm. I stedet betaler du blot til din elleverandør. Om din ladeboks skal være med eller uden serviceaftale, afhænger typisk af, hvor stort et behov du har for at lade op derhjemme og hvor hyppigt. For selvom refusion kan lyde fristende, skal det opveje den udgift, som du har til serviceaftalen.

Om en pris på en ladeboks til hjemmet er lav, afhænger også af, hvor lang en periode man kigger på. Mange udbydere tilbyder nemlig, at du kan leje eller lease en ladeboks til elbil. Det kan især være en smart løsning, hvis du ikke har lyst til at lægge et større engangsbeløb, men gerne vil se konceptet med adgang til opladning an først.

Ladeboks med eller uden abonnement? 

Om du skal købe en ladeboks med abonnement, afhænger af de distancer, du kører. Her er der tre intervaller, du skal kende til.

Ladeboks til elbilen uden abonnement

Under 5.000 km/året

Anbefales til dig, som altid lader hjemme

Ved du, at du kører mindre end 5.000 km om året, vil udgifterne til et abonnement typisk overstige dit behov for opladning og strøm til din bil. 

Køb en ladeboks uden abonnement her

Ladeboks med abonnement inkl. refusion 

Over 5.000 km/året

Anbefales til dig, der lader mest hjemme

Kører du derimod over 5.000 km årligt, men maks. 50.000 km, kan du være ret sikker på, at det godt kan svare sig at købe et abonnement med, når du investerer i en boks. 

Køb en ladeboks med abonnement her

Ladeboks med all-inklusive abonnement

Over 50.000 km/året

Anbefales til dig, der lader mest ude

Den sidste distance er mere end 50.000 km. Ved du, at du kommer til at køre meget, vil det typisk være den bedste løsning for dig at købe et ladeboksabonnement med all inclusive-opladning. 

Her betaler du en månedlig pris for frit at kunne oplade fra din egen boks og din udbyders opstillede bokse i Danmark. 

Hvad koster en ladeboks? 

Ladeboksprisen afhænger naturligvis af, hvilken af de ovenstående løsninger du vælger. Som vi har nævnt flere gange, skal du overveje, hvor ofte du har brug for at lade din elbil op på hjemmeadressen. Det vil sige, hvor langt du kører, og hvor meget dit batteri har brug for opladning.

Har du på sinde at lave et køb af ladeboks til elbil uden abonnement og uden serviceaftale, kan du forvente en pris, der oftest ligger et sted med 5.000-10.000 kr. for selve ladeboksen. Derudover skal du medregne en udgift til at få den installeret. Loven siger, at det skal det være en autoriseret elektriker, der står for installationen. Du kan forvente en pris, der samlet set kommer til at ligge på 8.000-15.000 kr.

Undgå installationsomkostninger ved at lease ladeboks 

Vil du slippe for at skulle betale de omkostninger, der er ved at få en autoriseret elektriker til at installere din boks, kan du vælge at lease eller tilkøbe et abonnement. Med denne løsning er det udbyderen, der står for udgiften til installation og opsætning.

Du skal dog være opmærksom på, at nogle udbydere tager et opstartsgebyr, ligesom du skal betale et månedligt beløb for dit abonnement.

Igen er du nødt til at kigge på, hvad der kan svare sig i din situation. For selvom opstartsprisen kan være billigere end selv at skulle betale for installation, kræver det, at du har et bestemt kørselsbehov og behov for opladning i hjemmet, før denne løsning er billigst.

Find en billig ladeboks til elbil 

Den billigste og bedste ladeboks til elbil er den model, der lever op til dine krav og behov. Køber du en model med større ydeevne end dit opladningsbehov, betaler du typisk mere, end du behøver. 

Inden du tager en beslutning om valg af billig ladeboks, skal du derfor tænke på hyppigheden og længden på dine ture, og hold det op imod, om du når at komme hjem, inden batteriet skal lades op igen.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Må man installere en ladeboks i sommerhus?

Ja, det må man godt. Du skal bare have for øje, at det ikke er alle sommerhuse, der har kapacitet nok til at kunne klare ladeboksens ydeevne. Som det er tilfældet i eget hjem, gælder det også i sommerhuse, at du skal have fat i autoriseret elektriker.

Hvordan vælger man den rigtige ladeboks?

Foruden dit kørselsbehov og om du mest oplader ude eller hjemme, bør dit valg af boks tage udgangspunkt i din elbils krav til strømstyrke og effekt. Ofte vil en leasingaftale være en god ladebokstest for at vurdere dit behov.

Tjeklader er annoncørbetalt

Vi hjælper dig til det rette valg af ladeløsning til din elbil. På vores side finder du nyttige guides, prissammenligninger og alt hvad du skal bruge, til at finde den rette ladeløsning.

Alt dette gør vi ganske gratis, og for at dette kan lade sig gøre, bliver vi i de fleste tilfælde (ikke alle) betalt provision fra de produkter og services som vi henviser til.

Vores sammenligning afspejler derfor ikke nødvendigvis det fulde marked, men er fyldestgørende i det omfang vi vurderer til at være tilstrækkeligt for at træffe en informeret beslutning. Rækkefølgen kan være påvirket af provisionssatsen fra de pågældende udbydere.

Vi vælger dog 100 % selv hvem vi samarbejder med og hvad vi henviser til. Vores indhold er altid baseret på grundig research, for at give dig det bedst mulige overblik.