Ladeboks til elbil

Udfyld beregneren og få vist de bedste ladebokse for dig og dine behov.

Hvilken ladeløsning er bedst for dig?

Har du mulighed for at få installeret egen ladeboks på din adresse?
question-mark
Der kan være tilfælde hvor det ikke er muligt, f.eks. hvis du bor i lejlighed e.l.
Hvor meget forventer du ca. at lade hjemme?
question-mark
Dit behov for at lade elbilen op derhjemme, kan have betydning for, hvilken ladeløsning der er billigst for dig.
Har du solceller eller varmepumpe?
question-mark
Har du solceller eller varmepumpe installeret på din adresse (el som primær varmekilde), er det ikke muligt at få refusion for din elbils elforbrug på din adresse.
Hvor mange kilometer forventer du at køre?
question-mark
En gennemsnitlig dansk familie kører 15.000-20.000 km/år.
km/år

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Hvad er en ladeboks?

  En ladeboks bruges i forbindelse med opladning af elbiler eller hybrid biler. En ladeboks kaldes også mange gange for en ladestander, el bil ladestander eller el ladestandere. En ladestander til elbilen gør det muligt at tanke elbilen med strøm fremfor traditionel benzin eller diesel.

  Der findes mange muligheder for ladestandere til elbilen, og det kan være svært at få overblik over alle mulighederne, og hvilken ladeboks man skal vælge. For de fleste vil det være mest fordelagtigt, at få installeret en ladeboks hjemme, men det er også muligt at benytte offentlige ladestationer, som kan benyttes udenfor hjemmet.

  Men hvordan finder man de bedste ladebokse til elbilen? Og hvad skal man være særligt opmærksom på, når man skal finde en elbil lader? Det kan du læse meget mere om lige her.

  Køb ladeboks hos Tjeklader.dk

  Vi vil gerne gøre det nemmere for dig at finde den bedste lader til elbilen. Desværre kan det hurtigt blive en jungle at navigere rundt i, når man skal finde en elbil ladeboks – men sådan synes vi ikke, at det skal være. Vi vil derfor gerne gøre det nemmere for dig at finde den helt rette ladeboks. Du kan derfor udfylde vores beregner øverst på siden, hvorefter du hurtigt og nemt kan sammenligne de bedste og billigste ladebokse til elbiler.

  Alt om lader til elbil

  Her på siden giver vi dig et overblik over de forskellige elbil ladestandere, der findes, så du kan træffe det rigtige valg til dine behov. I denne guide vil vi gøre dig klogere på, hvilken ladeboks du skal vælge, hvilke typer ladebokse der findes, installation, og ikke mindst priser på elbil ladere.

  Der er ikke tvivl, om at vores samfund tager større og større skridt mod den grønne omstilling. Benzin- og dieseldrevne køretøjer bliver udfaset og udskiftet med langt grønnere alternativer, el- og hybridbiler.

  Måske har du allerede anskaffet dig et grønnere køretøj, og fordi du ikke vil være afhængig af benzin eller diesel, overvejer du nu at få installeret en elbil-ladeboks hjemme.

  Hvilken ladeboks skal jeg vælge?

  Er du også i tvivl om, hvilken ladestander til elbil du skal vælge? For at finde den rette ladeboks til elbilen, så er der nogle overvejelser, som du bør tage stilling til. Det er nemligt vigtigt, at du overvejer, hvilke behov din kommende ladeboks skal opfylde, så du ender med den rette boks.

  Når du skal på udkig efter en oplader til elbilen, så anbefaler vi, at du overvejer følgende:

  • Hvor mange kW skal ladeboksen have?
  • Vil du eje eller leje boksen?
  Find den bedste ladestander til hjemmet

  Vælg effekten på din kommende ladeboks

  Når du skal købe en ladestander, skal du overveje hvilken effekt ladeboksen skal have. Effekten har indflydelse på, hvor hurtigt ladestanderen kan oplade elbilen.

  Der findes efterhånden mange forskellige fastmonterede ladebokse at vælge imellem.

  Med en fastmonteret ladeboks slipper du for, at skulle slæbe et kabel frem og tilbage, hver gang du skal oplade. Tilmeld er denne type lader også den hurtigste måde at oplade elbilen derhjemme.

  Desuden har du forskellige muligheder for “kommunikation” med ladeboksen, som sikre den mest optimale opladning. Det vil vi fortælle mere om lidt senere. Men hvilken effekt skal du vælge til din ladeboks?

   

  Der findes tre forskellige effekter på ladebokse:

  Hvilken effekt skal min lader til elbil have?

  Effekten på det ladeapparat du vælger, bør afhænge af dit behov. En ladeboks med en lille effekt, f.eks. en 3,7 kW-ladeboks, kan være et godt valg, hvis du primært bruger din elbil til kortere ture. Her kan du nemlig lade din bil op i løbet af natten – ofte til en billigere elpris.

  For langt de fleste vil en 11 kW-ladeboks være den mest optimale løsning. Denne slags ladeboks vil kunne oplade de fleste elbiler, også dem med et stort batteri, på blot en enkelt nat. Prisforskellen ved at lade på en 3,7 kW sammenlignet med en 11 kW-ladeboks er oftest ikke særlig stor.

  Har du derimod et stort kørselsbehov, og brug for at lade bilen op mere end én gang dagligt, findes der også store 22-kW ladebokse. Inden du vælger denne løsning, bør du altid rådfører dig med en elektrikker. En 22-kW ladeboks er nemlig meget kraftig, og det stiller ofte flere krav til dine el-installationer i hjemmet. Derfor bør du også overveje, om du reelt har behov for en ladeboks med så stor effekt. Typisk vil installationen af denne slags ladeboks også blive dyrere.

  Læs mere om ladebokse med 11 kW her

  Skal jeg vælge en intelligent ladeboks eller en “dum” boks?

  Som udgangspunkt kan du vælge mellem to typer ladebokse: en intelligent ladeboks eller en “dum” ladeboks. Forskellen ligger i, at den smarte ladeboks har mere avancerede funktioner og programmeres via en app. En “dum” ladeboks, kan blot sørge for, at der kommer strøm på bilen.

  Fordele ved at vælge en intelligent ladeboks: 

  • Mulighed for at udleje din boks, så andre kan få adgang til din lader og blive afregnet for den strøm de bruger.
  • Mulighed for tidsbestemt opladning. På den måde kan du planlægge udenom tidspunkter, hvor elnettet er mest belastet, eller hvis din el-aftale tillader det, oplade når strømmen er billigst.
  • Bestemme hvilken effekt ladestanderen skal lade med.
  • Sikre at andre ikke “stjæler din strøm”, da en smart ladeboks skal aktiveres via en ladebrik eller en app

  Forskel på intelligente ladebokse og standard ladebokse

  Intelligent ladeboks ✓“Dum" ladeboks
  Udlej din boks ✓Ikke mulighed for udlejning og afregning ✖
  Tidsbestemt opladningKan ikke indstilles til tidsbestemt opladning ✖
  Sikret mod strømtyveri ✓Ikke sikret mod strømtyveri ✖
  Mulighed for at vælge effekten på opladningen ✓Ikke mulighed for at vælge effekten på opladningen ✖

  En standard ladeboks vil således være ideel til dig, som udelukkende har et behov for at få strøm på bilen. Fordelene ved at vælge en intelligent ladeboks er mange, og prisforskellen er ikke alverden. Derfor kan man overveje, om en intelligent ladeboks ikke hurtigt vil have tjene sig selv hjem.

  Gode overvejelser ved valg af ladeboks

  Køber du en ladeboks med serviceaftale, betaler du for, at din udbyder står for service og vedligehold af din boks. Med en serviceaftale har du desuden mulighed for at få afgiftsrefusion på den strøm, som går til opladning af din bil. Lader du mest op i dit hjem, kan en serviceaftale derfor ofte svare sig.

  Køber du en ladeboks uden serviceaftale, har du ikke mulighed for at få afgiftsrefusion på din strøm. I stedet betaler du blot til din elleverandør. Om din ladeboks skal være med eller uden serviceaftale, afhænger typisk af, hvor stort et behov du har for at lade op derhjemme og hvor hyppigt. For selvom refusion kan lyde fristende, skal det opveje den udgift, som du har til serviceaftalen.

  Priser på en ladeboks afhænger også af, hvor lang en periode man kigger på. Mange udbydere tilbyder nemlig, at du kan leje eller lease en ladeboks til elbil. Det kan især være en smart løsning, hvis du ikke har lyst til at lægge et større engangsbeløb, men gerne vil se konceptet med adgang til opladning an først.

  Vælg den lader til elbilen, som passer på dit kørselsbehov

  Herunder, kan du få overblik over, hvilken slags ladeboks-aftale der kunne passe bedst til dig. For langt de fleste, vil det mest økonomiske valg være, at oplade elbilen med et abonnement.

  Ladeboks til elbilen uden abonnement

  Under 5.000 km/året

  Anbefales til dig, som altid lader hjemme

  Ved du, at du kører mindre end 5.000 km om året, vil udgifterne til et abonnement typisk overstige dit behov for opladning og strøm til din bil.

  Sammenlign ladebokse uden abonnement her

  Ladeboks med abonnement inkl. refusion 

  Over 5.000 km/året

  Anbefales til dig, der lader mest hjemme

  Kører du derimod over 5.000 km årligt, men maks. 50.000 km, kan du være ret sikker på, at det godt kan svare sig at købe et abonnement med, når du investerer i en boks.

  Sammenlign ladebokse med abonnement her

  Ladeboks med all-inklusive abonnement

  Over 50.000 km/året

  Anbefales til dig, der lader mest ude

  Den sidste distance er mere end 50.000 km. Ved du, at du kommer til at køre meget, vil det typisk være den bedste løsning for dig at købe et ladeboksabonnement med all inclusive-opladning.

  Her betaler du en månedlig pris for frit at kunne oplade fra din egen boks og din udbyders opstillede bokse i Danmark.

  Hvad koster en ladeboks?

  Hvad koster en ladestander egentlig? Det er et godt spørgsmål. Ladeboksprisen afhænger naturligvis af, hvilken af de ovenstående løsninger du vælger. Som vi har nævnt flere gange, skal du overveje, hvor ofte du har brug for at lade din elbil op på hjemmeadressen. Det vil sige, hvor langt du kører, og hvor meget dit batteri har brug for opladning.

  Har du på sinde at lave et køb af ladeboks til elbil uden abonnement og uden serviceaftale, kan du forvente en pris, der oftest ligger et sted med 5.000-10.000 kr. for selve ladeboksen. Derudover skal du medregne en udgift til at få den installeret. Loven siger, at det skal det være en autoriseret elektriker, der står for installationen. Du kan forvente en pris, der samlet set kommer til at ligge på 8.000-15.000 kr.

  Herunder kan du eksempler på ladeboks priser inkl. installation. Priserne tager udgangspunkt i, at du vælge at eje din ladestander.

  Priser på ladebokse

  Navn på udbyderPris for ladeboks inkl. installationOpladningsaftaleElaftaleForbrug
  Nettopower ladeboks7.499 kr. 69 kr./mdInkluderetAfregnes pr. kWh
  Zapp Mobility ladeboks8.099 kr.75 kr./mdIkke inkluderetAfregnes pr. kWh
  OK ladepakke9.995 kr.79 kr./md0 kr./mdAfregnes pr. kWh
  Norlys ladeboks9.995 kr.79 kr./md29 kr./mdAfregnes pr. kWh

  Bedste ladeboks til elbil lige nu

  Er du i tvivl om, hvordan du finder den bedste ladeboks til elbil? Nedenfor har vi samlet en liste over de bedste ladebokse til elbiler lige nu. Forhåbentlig kan det hjælpe dig på rette vej mod at finde den bedste ladeboks hjem til dig.

  Her er de bedste ladestandere til elbiler:

  • Zaptec Go – bedste ladeboks til elbil – pris for ladeboks: 4.795 kr.
  • Zapp MaxiCharger – bedste ladeboks til elbil – pris for ladeboks: 3.999 kr.
  • Easee Lite 11 kW – bedste ladeboks til elbil – pris for ladeboks: 4.499 kr.
  • Wallbox Pulsar Max 22 kW – bedste ladeboks til elbil – pris for ladeboks: 5.899 kr.

  Billigste ladeboks til elbil

  For langt de fleste husstande og elbilejere vil den billigste ladeboks, være at få installeret en i eget hjem. Der er dog flere ting, du bør have med i dine overvejelser og være opmærksom på, når det kommer til, hvad du skal betale for din ladestander.

  Der er nemlig forskel på, om du køber din boks, eller om du betaler et månedligt beløb for at leje ladeboksen. Derudover skal du også overveje, om det kan betale sig for dig og din husstand at købe en serviceaftale med, når I investerer i en boks til opladning. Ved at vælge en tilhørende serviceaftale, får du mulighed for, at modtage refusion af elafgiften. Det vil typisk være den billigste løsning, hvis du kører over 5.000 km/året.

  Liste over udbydere, som tilbyder billige ladebokse

  Leder du efter en billig ladeboks? Herunder har vi fundet 3 udbydere, som tilbyder billige elbil ladere.

  • LOOAD – billigste ladeboks til elbil – 1.999 kr. inkl. installation
  • Nettopower – billigste ladeboks til elbil – 895 kr. inkl. installation
  • NRGI ladeboks – billigste ladeboks til elbil – 995 kr. inkl. installation

  Alle overstående udbydere, er billige løsninger, hvis du vælger at lease din boks. Herudover kommer der et månedligt abonnement. Du kan få det fulde overblik over priser på ladere til elbiler, øverst på denne side.

  Vær opmærksom på dine behov, når du sammenligner ladeboks priser

  Den billigste og bedste ladeboks til elbil er den model, der lever op til dine krav og behov. Køber du en model med større ydeevne end dit opladningsbehov, betaler du typisk mere, end du behøver.

  Inden du tager en beslutning om valg af billig ladeboks, skal du derfor tænke på hyppigheden og længden på dine ture, og hold det op imod, om du når at komme hjem, inden batteriet skal lades op igen.

  Installation af ladeboks

  Vil du slippe for at skulle betale de omkostninger, der er ved at få en autoriseret elektriker til at installere din boks, kan du vælge at lease eller tilkøbe et abonnement. Med denne løsning er det udbyderen, der står for udgiften til installation af ladestanderen.

  Du skal dog være opmærksom på, at nogle udbydere tager et opstartsgebyr, ligesom du skal betale et månedligt beløb for dit abonnement.

  Igen er du nødt til at kigge på, hvad der kan svare sig i din situation. For selvom opstartsprisen kan være billigere end selv at skulle betale for installation, kræver det, at du har et bestemt kørselsbehov og behov for opladning i hjemmet, før denne løsning er billigst.

  FAQ - Ofte stillede spørgsmål

  Må man installere en ladeboks i sommerhus?

  Ja, det må man godt. Du skal bare have for øje, at det ikke er alle sommerhuse, der har kapacitet nok til at kunne klare ladeboksens ydeevne. Som det er tilfældet i eget hjem, gælder det også i sommerhuse, at du skal have fat i autoriseret elektriker.


  Hvordan vælger man den rigtige ladeboks?

  Foruden dit kørselsbehov og om du mest oplader ude eller hjemme, bør dit valg af boks tage udgangspunkt i din elbils krav til strømstyrke og effekt. Ofte vil en leasingaftale være en god ladebokstest for at vurdere dit behov.


  Hvad koster det at få en lader til elbilen?

  Prisen afhænger af type og model, men du skal regne med omkostninger til ladestanderen på et sted mellem 8.000-15.000 kr. Hvilken løsning du skal vælge, afhænger af dit kørselsbehov.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter