Ladestander til erhverv

Få to gratis og uforpligtende totaltilbud på ladestander til virksomheder

For at gøre det nemmere for jeres virksomhed at finde den rette ladestander, kan I gennem nedenstående formular indhente to gratis og uforpligtende tilbud.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Samtykke
Jeg accepterer brugerbetingelserne og privatlivspolitikken. Dermed samtykker jeg at Adlab ApS og Adlabs samarbejdspartnere, må behandle mine oplysninger og må kontakte mig på mail, sms eller telefon med uforpligtende tilbud på ladeløsning eller strømaftale. Træk dit samtykket tilbage via kontakt@tjeklader.dk

Elbilerne fylder mere og mere på de danske veje, hvilket skaber en større efterspørgsel på ladestandere – og dette er naturligvis også gældende på de danske arbejdspladser.

Mulighederne er dog mange, når det drejer sig om ladestandere til erhverv, og det kan derfor hurtigt blive en uoverskuelig opgave at finde frem til, hvilken ladestander man skal vælge til arbejdspladsen.

 

I bliver guidet hele vejen

Når I udfylder nedenstående formular, vil I ikke bare modtage et tilbud på ladestander til erhverv. De ønsker nemlig også at hjælpe jer på rette vej, og derfor vil I bl.a. få hjælp til følgende:

 • Rådgivning om det bedste valg for jeres virksomhed
 • Vejledning vedrørende tilskud til ladestandere til erhverv
 • Vejledning vedrørende installation af ladestander på arbejdspladsen
 • Hjælp til drift og vedligeholdelse
 • Vejledning vedrørende elafgift
 • Og meget mere

Ladestandere til virksomhed er en god investering

Der er flere gode grunde til, hvorfor man som virksomhed bør etablere ladestandere til medarbejderne. Der kommer flere og flere elbiler på de danske veje, og derfor er der også større efterspørgsel på opladningsmuligheder på de danske arbejdspladser. Ved at investere i ladestandere til erhverv, giver virksomheden dens medarbejdere mulighed for at oplade deres elbiler nemt og bekvemt, når de er på arbejde. Derudover bidrager virksomheden naturligvis også til den grønne omstilling i Danmark, når de opsætter ladestandere på arbejdspladsen.

Ladestandere til erhverv guide – det skal I være opmærksomme på

Der findes mange løsninger, når det drejer sig om el-ladestandere til erhverv – men hvordan finder man den rette ladeløsning? Nedenfor har vi samlet nogle gode overvejelser, som I med fordel kan tage stilling til, før I skal på udkig efter en ladestander til virksomheden.

 

Rækkevidde og brændstof

Det er en god idé at starte med at undersøge, hvor langt I kører på nuværende tidspunkt og hvor meget brændstof I bruger. Start derfor med at undersøge jeres præcise kilometertal og brændstofforbrug, så I kan få et overblik over jeres kommende udgifter til strøm.

Her kan I med fordel stille følgende spørgsmål:

 • Hvad er køretøjets daglige kilometertal?
 • Hvad er køretøjets årlige tilbagelagte kørsel?
 • Hvad er køretøjets årlige brændstofforbrug?

Tilstrækkeligt med ampere

Det er vigtigt, at man sikrer, at man har tilstrækkeligt med ampere, hvis man skal oplade elbiler på arbejdspladsen. Som udgangspunkt vil en ladestander med 11 kW være tilstrækkelig i de fleste tilfælde, og den vil kræve omkring 32 ampere.

I dag tilbyder flere ladeudbydere dog intelligente ladestandere, som automatisk sørger for at balancere den tilgængelige strøm og faserotere. Disse ladestander vil derfor ikke kræve lige så mange ampere per udtag som eksempelvis en ladestander med 11 kW.

 

Antallet af nuværende og fremtidige p-pladser

Endelig bør I undersøge, hvor mange parkeringspladser, der skal have ladestandere på arbejdspladsen – og her kan det være en god idé at tænke ud i fremtiden. Det er nemlig en god idé at overveje, hvorvidt der kommer flere parkeringspladser i fremtiden, som også ville kræve en ladestander.

Ofte vil etableringen af ladestandere på arbejdspladsen nemlig kræve kabelføring og gravearbejde, hvilket kan medføre gener for virksomhedens medarbejdere. Det kan derfor være en god idé at overveje, hvorvidt man skal tilføje flere ladestandere med det samme, således at man også sikrer at dække et fremtidigt behov for ladestandere på arbejdspladsen.

Hvad koster en ladestander til virksomhed?

“Hvad er prisen på en ladestander til erhverv?” – Det er også et vigtigt spørgsmål, som man bør tage højde for. Prisen på en ladestander til virksomheder vil afhænge af flere parametre. Dels vil prisen afhænge af, hvor mange ladestandere, der skal etableres på arbejdspladsen, og, hvorvidt I ønsker at eje eller leje ladestanderne.

 

Prisen på ladestandere til erhverv vil afhænge af følgende:

 • Hvor mange ladestandere skal etableres? Prisen vil naturligvis afhænge af, hvor mange ladestandere der skal købes ind. Jo flere ladestandere, desto højere omkostninger vil der typisk være forbundet.
 • Vil I eje eller leje? Derudover vil prisen også afhænge af, hvorvidt I har planer om at eje eller leje jeres ladestandere.
 • Installation af ladestander. Prisen vil i høj grad også afhænge af selve installationen af ladestanderne. Det er nemlig ikke lovligt at installere en ladestander på egen hånd, da der er tale om en el-installation, hvilket kræver en autoriseret el-installatør.
 • Mulighed for tilskud. Endelig kan prisen også afhænge af, hvorvidt virksomheden kan modtage et tilskud til ladestanderne. Tilskuddet kan nemlig være en stor økonomisk hjælp, da det ofte vil være en relativ dyr udgift at etablere ladestandere på arbejdspladsen.

Eksempel på priser på ladestandere til erhverv

Leje af ladestander til erhvervKøb af ladestander til erhverv
Jordarbejde40.000 kr.40.000 kr.
Installation af ladeboks20.000 kr.20.000 kr.
Leveringsomfang, 63 A31.500 kr.31.500 kr.
Ladestandere á 4 stk. med 8 ladepunkter20.000 kr.60.000 kr.
Samlet pris111.500 kr.151.500 kr.

Kan man få tilskud til ladestander til erhverv?

Nej, det er ikke længere muligt at få tilskud til ladestandere til erhverv. Tilskudspuljen lukkede for ansøgninger i 2022, og det er derfor ikke længere muligt at søge tilskud. Ifølge Vejdirektoratet er der ikke planer om at indføre en ny pulje i den nærmeste fremtid.

Opsætning af ladestander erhverv

Det er som sagt ikke lovligt at installere en ladestander på egen hånd – og det gælder også for ladestandere til virksomheder. I er derfor nødsaget til at få en professionel til at udføre arbejdet for jer. Når du indhenter et tilbud gennem vores kontaktformular øverst på siden, vil du automatisk få vejledning vedrørende selve opsætningen. Er du i tvivl om, hvilke regler og krav du skal overholde, når din ladeboks til erhverv skal monteres? Så kan du læse mere om installation af ladebokse lige her.

Er opsætning af ladestander fradragsberettiget?

Ja, opsætningen af ladestander til erhverv er fradragsberettiget. Det skyldes, at en ladestander anses som værende et driftsmiddel, og derfor er det fradragsberettiget.


Kan min virksomhed få elafgiftsrefusion på ladestander-forbruget?

Ifølge Skats godtgørelse for elafgift har virksomheder mulighed for at få refusion af elafgiften på den strøm, som bruges, når der oplades elbiler på virksomhedens egne ladestandere.


Fra d. 1. januar 2024 er satsen for den fulde elafgift 95,1 øre pr. kWh inkl. moms, og den aktuelle tilbagebetalingssats er 94,63 øre pr. kWh inkl. moms. Det betyder, at virksomheder kan få godtgørelse for elafgiften ned til 0,4 øre pr. kWh inkl. moms.


Hvad koster en ladestander til erhverv?

Prisen på en erhvervsladestander afhænger af flere parametre. Som udgangspunkt vil prisen afhænge af, hvor mange ladestandere, der skal etableres på arbejdspladsen og hvorvidt virksomheden ønsker at eje eller leje ladestanderne.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

tick Eksklusive tilbud
tick Personlig sammenligning
tick Modtag nyheder om nye produkter