Ladeløsninger til opladning af elbil hjemme

En ladeboks i hjemmet er den rette løsning til dig som gerne vil have friheden i at oplade din elbil hjemme når du har behov for det. På denne side kan du læse mere om ladestandere til elbilen hjemme og blive klogere på hvilken løsning der er den bedste til dig. Ved at indtaste nogle få oplysninger om dit kørelseforbrug og opladningsmuligheder, kan du få vist de muligheder som passer til netop dig.

Hvilken ladeløsning er bedst for dig?

Har du mulighed for at få installeret egen ladeboks på din adresse?
question-mark
Der kan være tilfælde hvor det ikke er muligt, f.eks. hvis du bor i lejlighed e.l.
Hvor meget forventer du ca. at lade hjemme?
question-mark
Dit behov for at lade elbilen op derhjemme, kan have betydning for, hvilken ladeløsning der er billigst for dig.
Har du solceller eller varmepumpe?
question-mark
Har du solceller eller varmepumpe installeret på din adresse (el som primær varmekilde), er det ikke muligt at få refusion for din elbils elforbrug på din adresse.
Hvor mange kilometer forventer du at køre?
question-mark
En gennemsnitlig dansk familie kører 15.000-20.000 km/år.
km/år

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Hvis du er den lykkelige ejer af en ny elbil, så er du klar over, at der er brug for strøm til elbilen. Heldigvis er det muligt at have en ladestander hjemme på din egen matrikel. Opladning af din elbil hjemme er altså slet ikke nogen udfordring, og behøver heller ikke at være særlig dyrt. Med en privat ladestation til elbilen derhjemme, kan man nemt lade op når det er billigst.

  Opladning af elbil hjemme – hvad skal man vælge?

  Hvis du ønsker at oplade din elbil derhjemme, kræver det først og fremmest, at du får installeret en hjemmelader til elbilen på din adresse. Men hvordan finder man den bedste hjemmelader til elbil? Det er formentligt et spørgsmål, som mange af os har undret os over. Vi vil dog gerne gøre det nemmere for dig at finde frem til den bedste ladeløsning til hjemmet. På denne side kan du derfor læse meget mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal på udkig efter en privat ladestander.

  Her er dine opladningsmuligheder derhjemme

  Hvis du ikke allerede har en privat ladestander derhjemme, så har du to muligheder at vælge mellem: Du kan enten købe din egen ladeboks, eller du kan leje en ladeboks.

  Der er selvfølgelig forskellige fordele ved begge muligheder, og vi vil derfor gennemgå nogle af de væsentligste fordele ved at eje og leje en ladestander til hjemmet. Uanset hvad du vælger, er det relativt ukompliceret for dig at få en ladestander hjemme hos dig.

  Der er mange penge at spare ved at vælge den rigtige ladeløsning til hjemmet. Derfor hjælper vi dig med at finde ud af, hvilken løsning som bedst kan svare sig for netop dig, når du skal lade din elbil op hjemme.

  Vil du eje eller leje en elbil lader hjemme?

  Den helt store fordel ved at eje en ladestander er naturligvis, at du slipper for at betale et månedligt beløb. Når først din ladestander i hjemmet er monteret og klar, så kommer der ingen ekstra regninger fra det selskab, du har købt ladestanderen hos. Du afregner for strømmen som almindeligt hos dit elselskab.

  Der vil selvfølgelig være nogle udgifter i forbindelse med service og vedligehold. Men det er faktisk muligt at tegne et særskilt serviceabonnement, hvis du ejer en ladestander hjemme hos dig selv. Alt efter hvor meget du bruger standeren, kan dette måske være en relevant overvejelse for dig. Tilkøber du en serviceaftale til din ladeboks hjemme, giver det dig mulighed for refusion af afgiften på strøm.

  Elbilopladning hjemme kan som sagt også fungere med en ladestander, som du lejer. Fordelen her er, at du har et godt overblik over dine udgifter, da du betaler et fast månedligt beløb.

  Derudover vil du i nogle tilfælde også få adgang til operatørens offentlige ladenetværk. Det betyder altså, at du kan bruge operatørens ladestationer, når du er på farten. Derudover vil service og vedligeholdelse oftest også være en del af det tegnede abonnement på elbil-ladestanderen i hjemmet.

  Sammenlign ladebokse med serviceaftale her

  Hvad koster en ladestander til hjemmet?

  Priserne på hjemmeladestandere varierer betydeligt og afhænger af den valgte løsning. Herunder påvirkes prisen af om ladeboksen ejes eller lejes, og derudover om du er berettiget til refusion eller ej.

  Hvis du vælger at eje din ladestander i hjemmet, skal du overveje købsprisen for enheden, installationsomkostningerne samt omkostningerne ved at vedligeholde og reparere den på lang sigt.

  Prisen for en ladestander til hjemmet vil i sig selv koste et sted mellem 4.000 – 10.000 kr. alt afhængig af mærke, effekt osv. Derudover skal ladeboksen monteres og installeres. 

  For at træffe den bedste beslutning i forhold til hjemmeladestandere, er det vigtigt at undersøge de forskellige muligheder og overveje dine individuelle behov og omkostninger. Derfor kan du med fordel sammenligne priser på forskellige ladebokse til hjemmet øverst på denne side.

  Priser på forskellige ladeløsninger til hjemmet

  Ladeløsning hjemmeEjeEje med serviceaftaleLeje
  Pris for ladeboks i hjemmet9.498 kr.9.498 kr.249 kr./md
  Installation af ladeboks hjemmeStandard installation inkluderet i ladeboks prisen.Standard installation inkluderet i ladeboks prisen.3.499 kr.
  Pris for serviceaftale0 kr. 49 kr./mdService inkluderet i lejeprisen.

  Hvor mange kW skal hjemmelader til elbil have?

  Når du har besluttet, hvilken af ovenstående løsninger som passer bedst til dit behov for  opladning, er det tid til at finde den helt rette hjemme-ladestation.

  Men hvilken ladeboks er så bedst til hjemmeladning? Det vigtigt at du får valgt en elbil-ladestander til hjemmet, som passer til din bils specifikationer og til dine behov for opladning.

  En normal ladestander i hjemmet kan typisk overføre en effekt på 3,7, 11 eller maksimalt 22-kW. Man ser oftest flest ladebokse med 11-kW i hjemmet, og ladestanderens effekt har indflydelse på, hvor hurtigt du kan få opladet bilen hjemme.

  Ønsker du at have en ladeboks til elbil hjemme og kunne køre flere længere ture om dagen, vil en 22 kW-udgave måske være det bedste valg. Her får du nemlig en fuld opladning på omkring to timer. Med den 3-fasede teknologi får du en variant, der tager højde for husstandens samlede elforbrug. Det betyder, at den går ned i ydeevne i spidsbelastningstidspunkterne, når du eksempelvis vasker tøj eller laver mad.

  Uanset hvilken løsning du vælger, vil en ladeboks på hjemmeadressen gøre, at du ikke skal tænke over at finde opladning andre steder. Det er bare at koble ladekablet fra stationen til din bil.

   

  Sådan finder du den bedste ladestander hjemme

  For at kunne afgøre, hvilken ladestander der er den bedste til hjemmebrug, er det vigtigt at tage nogle overvejelser i betragtning. Prisen spiller ofte en afgørende rolle ved valg af en ladestander til hjemmet, så det kan være en god idé at sammenligne priserne, inden du foretager et køb. Men hvilken ladestander er så den bedste til hjemmebrug? Vi har sammenlignet priserne på de mest populære ladestandere til hjemmet inklusive en serviceaftale, da dette normalt er den mest omkostningseffektive løsning for de fleste.

  Her er de bedste ladestander til hjemmet

  Er du stadig i tvivl om, hvilken ladestander til hjemmet du skal vælge? Nedenfor har vi samlet en oversigt over de bedste ladestandere til hjemmet, så du hurtigt og nemt kan finde den bedste hjemme ladestander. Nedenstående er inkl. opstart og kørsel i 1 år.

  1. Nettopower ladestander | 11 kW lader | Inkl. elaftale og refusion 12.195 kr. 
  2. Zapp ladestander| 11 kW lader | Inkl. elaftale og refusion 13.475 kr. 
  3. Greenbow ladestander | 11 kW lader  | Inkl. elaftale 13.451 kr. 
  4. OK ladestander | 11 kW lader | Inkl. elaftale og refusion 14.811 kr. 
  5. Norlys ladestander | 11 kW lader  | Inkl. elaftale og refusion 15.224 kr.
  6. Verdo ladestander | 11 kW lader  | Inkl. elaftale og refusion 14.065 kr. 
  7. Looad ladestander | 11 kW lader | Inkl. refusion  16.806 kr. 

  Derudover er der regnet med en årlig kørselsdistance på 20.000 km og en hjemmeopladningsandel på 90% til en elpris på 1,5 kr. pr. kWh. Overstående priser er inkl. opstart, abonnement, dine kørte kilometer og refusion. 

  Find den billigste ladestander på Tjeklader.dk

  Er du også på udkig efter den billigste hjemmelader til elbil? Så er du langt fra den eneste. Vi anbefaler, at du sammenligner priserne på de forskellige ladebokse før du træffer dit endelige valg. Det giver dig nemlig et væsentligt bedre overblik over dine muligheder, så du hurtigt og nemt kan finde den bedste og billigste ladeboks til hjemmebrug.

  For at gøre det nemmere for dig at finde den rette elbil lader til hjemmet, skal du blot udfylde vores beregner øverst på denne side. Derefter finder vores beregner de bedste private ladestandere, som matcher dine ønsker og behov.

  Hvordan installerer man en ladestander til elbil hjemme?

  Hvordan får jeg installeret en elbillader hjemme? Når du har fundet den bedste hjemmelader til elbilen, så skal den naturligvis installeres på din hjemmeadresse – men hvordan foregår installationen? Når du skal installere en ladeboks derhjemme, så skal du være opmærksom på, at det kræver en speciel el-installation, som kun må udføres af en autoriseret elektriker. Du må derfor ikke selv installere din ladeboks derhjemme.

  Har du behov en installation af ladestander i privaten? Få 3 uforpligtende tilbud fra autoriserede elektrikere her.

  Guide - Alt du skal vide om installation af ladebokse

  Hvad koster det at lade en elbil op hjemme?

  Det kan være svært at komme med et konkret svar på, hvad det koster at at lade en elbil op derhjemme, da svaret afhænger af en række faktorer. Det afhænger eksempelvis af, hvorvidt du ejer eller lejer din elbiler lader hjemme, hvorvidt du har tilkøbt en serviceaftale og modtager refusion, samt hvilken elaftale du har.

  Hvis du lader din elbil op uden at have et ladeboks abonnement i hjemmet, så er prisen på din el til bilen den samme, som al den anden el du i øvrigt bruger i hjemmet. Det vil altså sige, at du betaler samme pris for mængden af el til din bil, som du ville betale, hvis samme el var gået til andet forbrug. I dette tilfælde er det altså dit elselskab og de politisk vedtagne afgiftssatser, der afgør, hvor høj den endelig regning bliver for dig.

  Nedenfor tager vi udgangspunkt i prisen for en opladning derhjemme i de mest typiske situationer.

   

  Priser på opladning af elbil derhjemme med refusion

  Hvis du har tilknyttet et serviceabonnement til din ladestander hjemme, så har du mulighed for at få refusion på noget af den strøm, som du bruger til at oplade bilen – og dermed får du en billigere opladning. I praktisk betyder refusion på strøm nemlig, at du får refunderet en pæn mængde af de penge, som du har betalt i elafgift til din elbil.

  Oplader du elbilen hjemme med refusion får du ca. 0,94 – 1,12 kr. pr. kWh retur.

  Priseksempel på elbils opladning hjemme med refusion

  Hvis vi antager at du modtager 0,94 kr. pr. kWh i refusion på din ladeboks til hjemmet, vil du være nede på en gennemsnitlig elpris på 2,06 kr. pr. kWh. I dette tilfælde vil en hjemmeopladning med refusion koste dig 82,4 kr. for en opladning.

  Du kan bruge vores beregner øverst på siden til at afgøre, om du skal oplade elbilen hjemme med eller uden en serviceaftale.

   

  Pris på opladning af elbil hjemme

  Hvis vi antager, at du har en ladeboks hjemme, som du ejer og ikke modtager refusion på, så kan du udregne prisen på hjemmeopladningen således:

  • elforbrug x elpris 

  Hvis din elbils batteri har en effekt på 40 kWh, vil det også være det antal kWh, som batteriet kan holde på en opladning. Betaler du en gennemsnitslig elpris på 3 kr. pr. kWh, betaler du altså cirka 120 kr. for at oplade elbilen hjemme. 

  Opladning af elbil hjemme med solceller

  Det er også vigtigt at have med i dine overvejelser, at hvis du har andre installationer i din bolig, der giver dig ret til refusion af din elafgift, kan du ikke få refusion ad to omgange.

  Hvis du for eksempel har solceller på taget, har elvarme eller har en varmepumpe installeret i hjemmet, kan du ikke oveni få refusion for strømmen til din elbil.

  Refusionen sker altså kun, hvis du har en serviceaftale på din ladestander, og hvis du ikke har andre ting i dit hjem, der kan give dig ret til refusion.

   

  Fordele og ulemper ved hjemmelader til elbil

  Er du i tvivl om, hvorvidt en elbil lader derhjemme er det rette valg for dig? Nedenfor har vi samlet nogle af de væsentligste fordele og ulemper ved at installere en privat ladestander hjemme.

  Fordele ved at have en ladestander hjemme

  De fleste elbilejere har måske prøvet at stå i kø til en ladestander. Jo flere elbiler, der sælges, jo længere køer kan man også risikere at møde i forsøget på at få opladt sin elbil – men det slipper du for med en privat ladestander hjemme.

  Det kan være en stor fordel for dig, som bilejer, at have en ladeboks til elbilen hjemme, hvis du kører længere distancer og ofte bruger din elbil. På den måde er opladningsmuligheden let tilgængelig og ikke forbundet med lange køer og ventetid.

  Desuden betyder en el lader i hjemmet, at du kan lade præcis, når du ønsker det. Har du ikke et akut behov, kan du også vente med at sætte stikket i, indtil det bliver sen aften, så bilen lader over natten, hvor strømmen desuden også typisk er billigst.

  Det er næsten altid billigere at lade bilen op hjemme end ved en offentlig ladestander. Der er flere forskellige forhold, der har betydning for priserne på elbilopladning hjemme, men i sidste ende er der penge at spare, når du vælger en ladeløsning i hjemmet.

  Find en passende el-aftale til din bil her

  Ulemper ved elbilopladning hjemme

  I de fleste tilfælde vil det tage noget længere tid at lade din elbil op hjemmefra, end hvis du oplader ved en offentlig ladestation. Der er simpelthen ikke den samme effekt i opladningen, når du gør det fra dit eget personlige stik. Det gælder både, hvis du ejer og lejer en ladestander på din matrikel.

  Helt konkret betyder det selvfølgelig, at opladningen af bilen kan tage længere tid at fuldende, hvis du gør det hjemme. Ulempen er dog ikke større, end at du kan gøre en indsats for at huske at sætte opladningen i gang om aftenen. På den måde sparer du penge, og din bil er opladt og klar dagen efter.

  Hvis du ønsker at kunne lade din elbil op hjemmefra, så er der dog en omkostning, som er svær at slippe uden om – især hvis du ønsker at eje ladestanderen. Det handler selvfølgelig om etableringen og etableringsomkostningerne.

  Du skal være klar over, at det her ikke bare er en lille stikkontakt, som en elektriker kommer og installerer i løbet af et par minutter. Der er dog gode tips og råd til besparelser at hente.

  FAQ - Ofte stillede spørgsmål

  Kan jeg få elafgiftsrefusion, når jeg lader min elbil hjemme?

  Du kan godt få refusion. Hvis du lejer din ladestander, så betaler du som regel også for service gennem dit abonnement. Og netop et serviceabonnement skal du have, hvis du skal have mulighed for at opnå refusion. Så hvis du ejer din stander, skal du altså tegne et serviceabonnement.


  Må jeg selv installere en elbillader hjemme?

  Nej. Dette er en af de større strømrelaterede opgaver, som kræver en autoriseret elektriker. Det er heldigvis ikke specielt kompliceret at finde en elektriker, der kan foretage installationen billigt og effektivt.


  Hvad koster en hjemmeladestation?

  Prisen på en elbil lader til hjemmet afhænger af mærke, effekt på boksen og hvilke ting som medfølger i købet. Typisk kan en ladestation til hjemmet købes for mellem 4.000 – 10.000 kr. Husk at sammenligne priserne på ladestandere til hjemmet inden du køber, for at være sikker på at få boksen til den bedst mulige pris.


  Hvilken hjemmelader er bedst?

  Det er svært at sige præcist, hvilken hjemmelader som er den bedste. Det afhænger primært af, hvilke krav du har til din ladeboks derhjemme samt din elbils specifikationer.


  Hvor mange kW kan man lade med hjemme?

  Oplader du bilen hjemme, er den mest almindelig effekt på boksen 11 kW. Dit valg bør afhænge af din elbils batteri. En 22 kW-ladeboks vil typisk kræve en mere omfattende omstrukturering af din el-installationer i hjemmet.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter