Strøm til elbil

Her kan du sammenligne el-aftaler til din elbil, og finde den bedste pris på strøm til opladning.

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Find den rette strøm til elbil

  Du har endelig fundet den rette elbil, men nu kommer spørgsmålet om, hvordan du får den ladet op fremover. Det er nemlig ikke uden betydning, hvilken slags strømaftale du vælger til din bil, og valget af el-aftale til elbilen kan have stor indflydelse på din økonomi.

  Her på siden får du overblik over fordelene og ulemper ved de forskellige slags el-aftaler til elbiler, og god råd om hvilken strømaftale du bør vælge til opladning.

   

  Strøm til elbilen – liste over billige elselskaber

  Herunder finder du en liste over elselskaber, som tilbyder gode billige priser på strøm til elbilen.

  Hvilken elleverandør skal jeg vælge til elbil?

  ElselskabEl-aftale typeMulighed for grøn strøm?Afregning
  NettopowerVariabelJaMånedlig eller kvartalsvis afregning
  Nordisk EnergyVariabelNejMånedlig eller kvartalsvis afregning
  NRGIVariabelJaMånedlig eller kvartalsvis afregning
  NorlysVariabelNejMånedlig eller kvartalsvis afregning
  VelkommenVariabelJaMånedlig eller kvartalsvis afregning

  Vælg den rigtige slags strøm til elbilen

  Billig strøm til elbilen kan være svært at gennemskue, men det er ikke umuligt at finde en god elbil-strømpris, hvis blot du laver din research grundigt. Der kan nemlig være stor forskel på den pris, du betaler for strømmen til opladning blandt forskellige elselskaber på markedet.

  Når du skal vælge el-aftale til elbilen, bør du vær klar over at der overordnet findes to typer at vælge mellem, nemlig fast eller variabel el.

  Fast elpris til opladning

  Ved en fast elpris så koster strømmen det samme, uanset hvad tid på døgnet du har behov for at oplade. kWh-prisen for strøm til elbilen er altså den samme uanset om det er morgen eller aften.

  Variabel el til opladning

  Med en variabel el-aftale følger prisen på el, markedsprisen og derfor ændrer den sig også hele tiden. Den variable el-aftale svinger på baggrund af flere faktorer, såsom udbud og efterspørgsel. Det betyder at du som elbilsejer, har mulighed for at få billig strøm til elbilen, ved at oplade når markedsprisen er lav.

  Skift til billig variabel el fra Nettopower her

  Hvilken el-aftale skal jeg vælge til min elbil?

  Hvilken af overstående el-aftaler skal du så vælge til din bil? Som udgangspunkt er det oftest mest fordelagtigt at vælge en variabel el-aftale til elbilen. Det skyldes at strømmen oftest er billigst om natten, da efterspørgselen på strøm på det tidspunkt er meget lav.

  Derfor vil du få mulighed for at få billig strøm til elbilen, ved at vælge en variabel elaftale og ved at oplade når det er billigst – eksempelvis om natten.

  Mulighed for ubegrænset strøm til elbilen

  Flere selskaber laver abonnementsløsninger, som også nogle gange kan tilpasses til den enkelte forbruger. Det er værd at undersøge om denne slags aftale er mest fordelagtig for dig.

  Skift til en variabel el-aftale her

  Tank strøm på elbilen

  Som elbilsejer er der flere nye ting at tage hensyn til som bilist. For det første skal du vænne dig til en anden måde at tanke din bil. Elbil og strøm er dine nye bedste venner, hvilket kan kræve en smule tilvænning for nogle mennesker. Ikke mindst kræver det en tilpasning ved din bolig for at gøre plads til en installation, så du selv kan oplade din bil.

  Hvad koster strøm til elbilen?

  Det kan være svært at forudsige den nøjagtige strøm til elbil pris, da det f.eks. afhænger af hvilken af overstående el-aftaler du har valgt til elbilen. Derudover kommer den samlede pris også til at afhænge af, hvor stort dit samlede elforbrug er. Hvis du gerne vil udregne, hvad du kommer til at betale for strøm til elbilen, bør du kigge på din kWh-pris og gange denne med dit elforbrug til elbilen.

  Gå efter en lav kWh-pris hvis du vil have billig strøm til bilen

  I første omgang er det en god idé, at gå efter en så lav kWh pris som overhovedet muligt, hvis du gerne vil have billig strøm til elbilen. Derudover bør du gå efter et elselskab uden for mange gebyrer eller abonnementsomkostninger, da dette selvfølgelig vil påvirke prisen på din strøm til bilen.

  Forskellene ved strøm til elbil privat eller offentligt

  Du kan altid selv bestemme, om du vil oplade din elbil udelukkende derhjemme, udelukkende på offentlige ladestationer eller en kombination af begge. Du skal blot være opmærksom på, at strøm til elbil kan have en pris, der varierer en del begge steder, og dette kan gøre det endnu mere kompliceret at afgøre, hvilken løsning der er bedst for dig.

  I første omgang kan det mere være et spørgsmål om, hvad der er mest praktisk for dig som bilist, og ikke nødvendigvis kun om at finde billig strøm til elbilen. Selvom det sidste også kan have en betydelig indflydelse på hele proceduren.

  Hvilke elselskaber tilbyder el-aftaler som passer til elbiler?

  Der findes efterhånden mange forskellige elselskaber som tilbyder el-aftaler til elbiler. Nedenfor har vi samlet 4 udvalgte elselskaber, der tilbyder gode priser på strøm til elbilen. 

  Elaftale til elbil fra Nettopower

  Elselskabet Nettopower tilbyder en variabel el-aftale, som passer godt til elbiler. Prisen pr. kWh til opladning følger markedet, hvilket gør at du kan oplade når det er billigst.

  Fordele ved at vælge Nettopower:

  • 0 kr. i gebyrer
  • 0 kr. i abonnement
  • Ingen binding
  • God kundeservice
  Skift til Nettopower her

  Elaftale til elbil fra NRGI

  Elselskaber NRGI tilbyder to el-aftaler som er ideelle til dig med elbil. Hvis du vil have strøm til elbilen fra NRGI kan du vælge med følgende:

  • Variabel el med klima
  • KØR-VEL-EL

  Fordele ved vælge NRGI:

  • Tank bilen op med grøn strøm
  • Mindre abonnement til NRGI på 16,25 kr. pr. måned
  • Bedste kundeservice i 2021
  Skift til NRGI her

  Strøm til elbilen fra Velkommen

  Hos elselskabet Velkommen er der ligeledes en el-aftale til dig med elbil. Aftalen hedder variabel grøn el, og gør at du kan oplade når strømmen er billig.

  Fordele ved at vælge Velkommen: 

  • 0 kr. i gebyrer
  • 0 kr. i oprettelse
  • Strøm fra bæredygtig energi
  • God kundeservice
  Skift til Velkommen her

  Elaftale til elbil fra Norlys

  El-aftale “flex-el” er ligeledes en variabel aftale, som gør at du kan få billig strøm til elbilen.

  Fordele ved at vælge Norlys:

  • 500 kr. rabat ved tilmelding
  • Grøn strøm
  • Mindre abonnement på 29 kr. pr. måned
  • God kundeservice
  Skift til Norlys her

  Sådan finder du frem til den rette elaftale med elbil

  En elaftale til elbil betyder blot, at du skal finde den ordning, der passer bedst til dig, så du regelmæssigt kan komme til at oplade din elbil. Strøm til elbil og pris deraf kan selvfølgelig variere, alt efter hvilken aftale du vælger, hvilket kan være svært at overskue med fire forskellige muligheder at vælge mellem.

  Den nemmeste løsning, som de fleste også vælger, er at have en ladeboks derhjemme. Her kan du også selv vælge, om den skal være med eller uden serviceaftale. En serviceaftale til bilen tillader dig at søge refusion for en god portion af udgifterne til strøm til elbilen.

  Derudover kan du også vælge at oplade din elbil med et abonnement, så du får strøm, hvor du hver måned betaler et fast beløb, og derigennem har du mulighed for at tanke over hele landet, og her kan du også søge om en tilbagebetaling på en portion af det endelige beløb.

  Til slut er der den metode, som minder mest om, hvordan vi indtil nu har tanket benzin eller diesel. Hvis du vælger udelukkende at oplade ved offentlige ladestationer, kan du holde øje med dit elforbrug til elbilen i forhold til behov og forbrug. Her betaler du hverken mere eller mindre for strøm til din elbil. Denne metode kan også være den eneste mulighed for mange, som ikke har plads eller mulighed for at få installeret en ladeboks i deres hjem.

  Kan man få gratis strøm til elbilen?

  I enkelte tilfælde er det muligt at få gratis strøm til elbilen. Det er dog ikke altid en mulighed, men det er altid en god idé at undersøge, både om der er elselskaber eller udbydere på ladenetværket som skulle tilbyde gratis strøm.

  Du kan læse mere om gratis strøm i guiden nedenfor.

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Hvad koster strøm til elbil?

  Prisen på strøm til din elbil kan variere fra selskab til selskab, og alt efter hvilken abonnementsaftale du indgår. Som udgangspunkt kan du dog altid være sikker på, at strøm er billigst om natten.


  Hvordan afregnes pris for strøm til elbil?

  Så længe du oplader din elbil i hjemmet, vil du automatisk blive afregnet hos dit faste elselskab. Hvis du vælger at oplade med et abonnement, modtager du en regning fra pågældende udbyder.


  Hvilken elselskaber tilbyder elaftaler som passer til elbiler?

  I princippet kan du vælge hvilket som helst elselskab, som tilbyder en variabel elaftale. Nogle elselskaber laver også skræddersyede elaftaler til elbiler. Her kan selskaber som NRGI, Energi Fyn, Andel Energi og Aura nævnes som eksempler.