Opladning af plug-in hybrid

Vil du gerne finde den billigste opladning til din plug-in hybrid? Så skal du sammenligne priser på opladning af hybrid biler her.

Hvilken ladeløsning er bedst for dig?

Har du mulighed for at få installeret egen ladeboks på din adresse?
question-mark
Der kan være tilfælde hvor det ikke er muligt, f.eks. hvis du bor i lejlighed e.l.
Hvor meget forventer du ca. at lade hjemme?
question-mark
Dit behov for at lade elbilen op derhjemme, kan have betydning for, hvilken ladeløsning der er billigst for dig.
Har du solceller eller varmepumpe?
question-mark
Har du solceller eller varmepumpe installeret på din adresse (el som primær varmekilde), er det ikke muligt at få refusion for din elbils elforbrug på din adresse.
Hvor mange kilometer forventer du at køre?
question-mark
En gennemsnitlig dansk familie kører 15.000-20.000 km/år.
km/år

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Gode råd når du skal oplade din plugin hybrid

  Er du ejer af en pluginhybrid, bør du overveje dine muligheder for hybridopladning. Det er nemlig vigtigt at finde den rette løsning for dig, så du får den mest effektive opladning samt billigste metode, og så du kan spare flere penge på din opladning af pluginhybrid hver måned.

  Du kan med fordel starte med at overveje følgende: 

  • Hvad er dit behov for opladning? Kører du primært lange ture, eller er det nærmere korte ture og bykørsel?
  • Hvor du vil oplade din plug-in-hybrid?
  • Har du mulighed for at lade op på dit arbejde?
  • Er der offentlige ladestationer på din vej?

  Bedste opladning af hybridbil

  For at få mest ud af din hybridbil bør du oplade bilen hver dag. Derfor er den bedste løsning at have en ladestander i dit hjem. Selvom du har mulighed for at oplade din plugin mange offentlige steder, er det nødvendigt at kunne oplade bilen på din egen adresse. Det gør din kørsel meget mere miljøvenlig og langt mere effektiv.

  Der er mange forskellige løsninger, når det kommer til opladning af din pluginhybrid. Det er derfor en god idé at undersøge mulighederne, så du får lige præcis den løsning, du gerne vil have. Det er blandt andet en fordel at undersøge, hvor langt din hybridbil kan køre, så du har et overblik over, hvor meget strøm du kommer til at bruge på din hybridbils opladninger om året.

  Du bør derudover også overveje, om du kommer til at oplade din pluginhybrid på på offentlige ladestandere i Danmark. Ligger der eksempelvis en ladestander på vejen til og fra arbejde, eller kan du oplade din hybridbil, mens du handler ind? Alt dette er værd at overveje, inden du tager valget omkring din opladeløsning til din hybridbil. På den måde er der større sandsynlighed for, at du får den helt rette løsning første gang.

  Hvad koster det at lade en pluginhybrid op?

  Hvad koste det at sætte en hybrid bil til opladning? Prisen på din opladning af pluginhybrid kan variere meget, afhængigt af hvilken løsning du anvender. Anvender du en offentlig ladestander, vil du komme til at betale den samme strømpris som alle andre. Med en hybridbil har du dog et væsentligt mindre batteri, så du kommer til at skulle oplade bilen oftere. Prisen på strømmen på disse ladestandere kan ligge mellem 3,5-5 kr. pr. kWh.

  Har du i stedet mulighed for opladning af hybridbil derhjemme, kan du oplade bilen, præcis når du har lyst. Det er en klar fordel at oplade elbilen om natten, da du her får de billigste strømpriser, og på den måde kommer du til at spare flere penge. Det er dog vigtigt at vurdere, om en ladeboks i hjemmet er investeringen værd, og det kommer lidt an på, hvor langt du kører på strømmen i din hybridbil.

  Find en ladeboks til hybrid her

  Hvor lang tid tager det at lade en plug-in-hybrid?

  Det kan være svært at sige præcist hvor lang tid, det tager at oplade en hybrid bil. Der er nemlig flere faktorer som påvirker ladetiden, herunder:

  • Mærket på bilen
  • Størrelsen på batteriet
  • Ladeeffekten på batteriet
  • Effekten på din plug-in-hybrid ladeboks
  • Temperaturen udenfor

  Ifølge flere fabrikanter anføres ladetiden til et sted mellem 2 – 4 timer når du oplader hjemme.

  Opladning af pluginhybrid i hjemmet – hvad er mulighederne?

  Som nævnt er det en fordel at have sin egen ladeboks i hjemmet, så du kan få den billigste opladning af pluginhybrid, hver gang du lader op. Der er forskellige måder, hvorpå du kan få en ladeboks i hjemmet. Nedenfor kan du se, hvilke af valgmulighederne der bedst vil passe til dig og dit kørselsbehov, så du får mest ud af din hybridbil.

   

  Hvor langt kører en hybridbil på literen?

  Det kommer både an på hybridbilens vægt og motortype. Typisk kan en hybridbil dog køre omkring 20 kilometer på literen.

  Anskaf din egen ladeboks – op til ca. 2.000 km

  I mange situationer kan det slet ikke betale sig at købe sin egen ladeboks i hjemmet til opladning af hybridbilen. Det er faktisk kun en god idé, hvis du kører mindre end 2.000 kilometer om året på strømmen i hybridbilen. Det er nemlig dyrt at få installeret selve boksen, ladekabler og alt tilbehøret, der hører til, og derudover kommer du til at betale for al strømmen, hvilket også kan være dyrt med høje strømpriser. I tilfælde af, at du kører mere end 2.000 kilometer, kan der være andre løsninger, som måske er bedre for dig.

  Lease din ladeboks – op til ca. 10.000 km

  Det er også en mulighed for dig at lease din ladeboks til din daglige pluginhybridopladning. Der findes mange forskellige leasingmuligheder, så det er vigtigt at undersøge markedet for at finde lige præcis den leasingaftale, der matcher dit behov bedst. Typisk vil en leasing af ladeboks være mest fordelagtig ved op til 10.000 kilometers kørsel på strømmen.

  Få fat i en abonnementsordning – over 10.000 km

  Du kan også få en ladeboks på abonnement på den strøm, du bruger til opladning af pluginhybrid. Dette er en mulighed hos flere leverandører, og fordelen ved denne løsning er, at du får refunderet en del af strømprisen. Det er derfor en rigtig god løsning, hvis du kører meget på strømmen i din hybridbil.

  Alt afhængigt af strømprisen, og hvor stor prisen er på etableringen af ladeboksen i dit hjem, kan nogle af disse løsninger ændre sig, i forhold til hvilken der er bedst og billigst for dig. Det er derfor altid vigtigt at sammenligne mellem dine muligheder.

  Hvad er den billigste opladning af plug-in hybrid?

  I langt de fleste tilfælde vil det være billigst at oplade din plug-in hybrid elbil derhjemme fremfor på offentlige ladestandere. Når du bruger en offentlig stander, er prisen typisk højere pr. kWh, og du vil dermed få en dyrere opladning. Ved at lade din plug-in hybrid elbil derhjemme kan du lade bilen, når strømpriserne er lavest. Derudover giver denne løsning også mere fleksibilitet i hverdagen, da du kan oplade din plug-in hybrid, når det passer dig bedst.

  FAQ - Ofte stillede spørgsmål

  Er en oplader til hybridbil dyr?

  Investeringen af en oplader til hybridbil kan ligge på op mod 15.000 kroner. Om det kan betale sig for dig, afhænger af dit kørselsforbrug, og hvor ofte du får brug for en opladning.


  Hvad koster en opladning af pluginhybrid hjemme?

  Det afhænger meget af din opladeløsning og strømprisen. Typisk er et abonnement eller en leasingaftale bedre, hvis du kører mange kilometer på strømmen i din hybridbil.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter