Nyheder

Gratis opladning af elbil

Skrevet af Nicoline Høgh Stoubæk

|

Udgivet d. 28. september 2022

|

Opdateret d. 20. oktober 2023

gratis-opladning-af-elbil

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Når man er på farten, vil man gerne have mulighed for at oplade sin elbil hurtigt. Mange stationer tilbyder heldigvis i dag ladestandere med gratis strøm, så du kan få en gratis opladning af din elbil. Og det er, uanset om du bor i hovedstadsområdet, på Vestsjælland eller Fyn. Virksomheder og operatører landet over tilbyder nemlig gratis strøm. Og du kan med fordel kigge efter bl.a. OK og E.ON Drive & Clever, hvis du gerne vil have en gratis opladning af din elbil.

  Få gratis opladning af elbil på offentlige ladestationer

  Du kan nemt og billigt at oplade din elbil, hvis du har din egen hjemmeoplader. Men hvis du er på farten, er det måske ikke altid, at du lige kan finde en ladestation, hvor du kan få en gratis elbilopladning. Nogle gange tilbyder offentlige ladestandere dog gratis strøm, f.eks. når en ny station åbnes. Det sker overalt i Danmark i byer som bl.a. Nyborg, Fredericia, Korsør og Karlslunde. Det er altså ikke kun i København, du kan støde på ladestandere med gratis strøm.

  Af operatører og virksomheder, der tilbyder gratis opladning, kan nævnes Circle K, E.ON Drive & Clever, OK og CPH Kastrup Lufthavn. Elbilopladningen er gratis hos Circle K, når de fx har en testperiode og skal opsætte nye lynladestandere. Desuden har Lidl-butikkerne også valgt at opsætte ladestandere, hvor du kan oplade din elbil imens du handler.

  Find den bedste ladeløsning til din elbil

  Gratis opladning af elbil via kraftfulde ladestandere

  På mange ladestationer er der standere, som er kraftfulde og derfor hurtigt kan oplade din bil. Mens du er på farten, kan du nemlig ofte få gratis opladning af din elbil via standere på 11-175 kW.

  Få billig opladning, hvis du ikke kan få gratis opladning af elbil

  IONITY har fx billige standere, hvor du lynhurtigt kan oplade din elbil. IONITY har standere på 350 kW, og du kan lade bilen fuldt op for 80 kr.

  Priserne på strøm svinger hver time døgnet rundt, og nogle gange er de negative. Det skyldes overskud af strøm. Lovpligtige transportafgifter og skatter skal du dog stadig betale. Det drejer sig om få øre pr. kWh og ikke en decideret indtjening. Køber du strøm til spotpris, er det en bonus.

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Hvor kan jeg lade min elbil gratis?

  Du kan oplade din bil gratis hos bl.a. OK og CPH Kastrup Lufthavn. På mange OK-stationer er der dobbelte 22 kW AC-ladere. Og i CPH Kastrup Lufthavn er der to ladere på 50 og 175 kW.


  Hvor hurtigt kan jeg oplade min elbil med gratis opladning?

  Mange offentlige standere har typisk en ladeeffekt på 11-175 kW. Bruger du en stander på fx 50 kW, vil det tage bilen 30 minutter at blive opladet 80 %.


  Nicoline Høgh Stoubæk

  Nicoline Høgh Stoubæk

  Nicoline er med til at sikre, at du altid får den rette vejledning, når du er på udkig efter en ladeboks. Hun har en bred viden indenfor alt, hvad der berører el-biler, og hun står altid klar til at hjælpe dig, hvis du er faret vild i ladebokse.

  Se profil

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter