Opladning af elbil

Hvilken ladeløsning er bedst for dig?

Har du mulighed for at få installeret egen ladeboks på din adresse?
question-mark
Der kan være tilfælde hvor det ikke er muligt, f.eks. hvis du bor i lejlighed e.l.
Hvor meget forventer du ca. at lade hjemme?
question-mark
Dit behov for at lade elbilen op derhjemme, kan have betydning for, hvilken ladeløsning der er billigst for dig.
Har du solceller eller varmepumpe?
question-mark
Har du solceller eller varmepumpe installeret på din adresse (el som primær varmekilde), er det ikke muligt at få refusion for din elbils elforbrug på din adresse.
Hvor mange kilometer forventer du at køre?
question-mark
En gennemsnitlig dansk familie kører 15.000-20.000 km/år.
km/år

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Du har formentlig i mange år været vant til at fylde brændstof på bilen, og de vanlige tankstations-besøg volder ingen problemer. Men overvejer du, eller er du fornyligt blevet elbilsejer, skal alt din eksiterende viden om tankning, opdateres med ny viden om elbils opladning. 

  Ladeløsning elbil – her får du overblik

  Der er efterhånden mange ladeløsninger på markedet, og det er for mange svært at få overblik over alle mulighederne. Herunder har vi samlet de vigtigste informationer om elbils opladning, så du kan blive klogere på, hvilken opladning der er bedst at vælge for lige netop dig.

  Flere muligheder for elbil opladning

  For at skære helt ind til benet, kan man groft sige, at der finde to ordnede muligheder for elbilsopladning.

  De fleste vil have behov for en kombination af ovenstående ladeløsninger, og der er fordele og ulemper ved begge typer opladning.

  Opladning af elbil derhjemme

  Har du mulighed for at oplade elbilen derhjemme, vil dette typisk være den nemmeste løsning. Det kræver naturligvis, at du har plads til elbil laderen, men også at din bolig har den rette strømforsyning, så opladeren kan tanke elbilen med strøm.

  Vælger du en løsning hvor du primært lader op hjemme, er der her tre overvejelser du skal gøre dig.

  1. Vil du eje ladeboksen?
  2. Vil du leje ladeboksen?
  3. Vil du eje ladeboksen og tilkøbe en serviceaftale?

  Hvilken af ovenstående løsninger du bør vælge, afhænger af kørselsbehovet og dermed også hvor meget du lader elbilen. Den primære forskel ligger i, at når du lejer eller køber ladeboksen med en serviceaftale, får du mulighed for refusion af elafgiften. Det gør du derimod ikke, hvis du vælger at eje ladeboksen.

  Du kan læse mere om opladning af elbil derhjemme her, eller ved udfylde beregneren øverst på siden for at finde frem til den rette opladning for dig.

  Læs mere om opladning af elbil hjemme her

  Opladning af elbil på offentlige ladestandere

  Hvis du bor i byen, eller af andre grunde ikke har mulighed for at få installeret en ladeboks derhjemme, vil du være afhængig af, at skulle lade elbilen op ude i byen på en af de mange offentlige ladestationer.

  Her har du to forskellige muligheder

  Få overblik over offentlige ladestationer her

  Hvilken ladeløsning skal jeg vælge?

  Hvilken slags elbil opladning du skal vælge, afhænger selvfølgelig først og fremmest af dine muligheder som elbilsejer. Du bør stille dig selv spørgsmålet, om det overhovedet er muligt at få sat en ladeboks op, hvor du bor?

  Hvis du har et normalt kørselsbehov, vil det i langt de fleste tilfælde være den bedste ladeløsning. Har du et stort behov, for at kunne lade elbilen op mens du er på farten, vil det ofte godt kunne betale sig at købe et ladeabonnement.

  Sådan finder du den bedste lader til elbil

  For at hjælpe dig på vej til at finde ud af hvilken oplader til elbilen du skal vælge, kan du stille dig selv følgende spørgsmål.

  1. Hvor mange km kører du om måneden?
  2. Hvor mange kWh bruger bilen på ovenstående km-tal?
  3. Hvor stor en andel oplader du elbilen på privatadressen?
  4. Hvilken elpris kan du oplade til der?
  5. Hvad koster det dig at komme i gang (herunder opstartsomkostninger)

  Du kan også blive klogere på hvilken slags elbillader du skal vælge, ved at udfylde beregneren øverst på siden.

  Hvad koster en opladning af elbil?

  Det kan være svært at gennemskue hvad det koster at oplade en elbil, og hvem der har de bedste ladepriser. Med almindelige diesel-og benzinbiler kan du blot aflæse, hvad en liter benzin koster på tankstationen og gange det op med antallet af kilometer du kører.

  Desværre er svaret på spørgsmålet ikke helt så simpelt, når det kommer til opladnings prisen for en elbil. Der findes nemlig mange forskellige scenarier og kombinationsmuligheder, som har indflydelse på prisen på elbils opladningen.

  Beregner til prisen på opladning af elbil

  For at du lettere kan få overblik over prisen på opladning, har vi udviklet en beregner som kan hjælpe dig med at afgøre hvilken slags opladning der er billigst ud fra dit kørselsbehov.

  Prøv beregneren øverst på siden.

   

  Sammenlign priser på elbil opladning

  Her på Tjeklader.dk kan du få overblik over priserne på opladning af elbiler.

  Priserne for opladning af elbil som du ser her på siden, tager primært udgangspunkt i, at du har mulighed for at etablere din egen ladestander derhjemme. Når du indtaster dine oplysninger i beregneren, får du vist de bedste og billigste muligheder for opladning af din elbil.

  Stort udvalg af elbil ladere

  Du kan sammenligne priserne på opladning mellem mere end 60 forskellige ladebokse. På den måde har du et godt fundament for at finde den helt rette el lader til bilen, og dermed billig opladning af elbilen.

  Elbil opladning i Danmark

  Hvis du leder et sted, hvor du kan lade elbilen i Danmark, så kan du finde en ladestation her.

  FAQ - Ofte stillede spørgsmål

  Hvad er en ladeløsning?

  En ladeløsning er den metode, du benytter dig af, når din elbil skal lades op. Hvilken løsning, der egner sig bedst til dig, afhænger helt af dine behov.


  Hvilken elbillader skal jeg vælge?

  Det bedste råd er at vælge den, der matcher dine behov bedst. Hvis du har et minimalt kørselsbehov, er det ikke sikkert, at du behøver en serviceaftale. Et abonnement kan anbefales til dig, der kører lange ture og lader på farten.


  Hvordan får jeg billigere strøm til min elbil?

  Du kan få en serviceaftale, så du kan få refusion på din elafgift til bilen. Det kan især være en god idé, hvis du ikke har andre husholdningsapparater, der kan give refusion.


  Hvor får man den billigste opladning af elbil?

  Den billigste opladning af elbilen vil for de fleste være på privatadressen, men det afhænger af hvor meget du kører, og hvor stort dit behov er for en elbil oplader på farten. Elprisen har ligeledes indflydelse på hvad det koster at lade en elbil.


  Hvilken ellader skal jeg vælge til opladning af elbil?

  Du skal vælge den ellader som passer til dit kørselsbehov. Du kan få overblik over elbilladere, og hvilken slags oplader du skal vælge til din elbil ved at bruge vores beregner.


  Hvem har de bedste ladepriser?

  Det er svært at sige præcist, hvem der har de bedste opladningspriser til elbiler. Typisk skal du forvente en pris på opladning mellem 5,5 – 6 kr. pr. kWh når du oplader ude og ikke har et abonnement tilknyttet. Hvis du oplader hjemme betaler du derimod den aktuelle elpris hos dit elselskab.