Tjeklader.dk drives kommercielt og indeholder annoncer. Læs mere her.

Opladning af elbil uden abonnement

Her kan du sammenligne priser på ladebokse uden abonnement. På den måde kan du nemt få overblik over hvilken du skal vælge, og finde frem til den ladeboks som passer bedst til dig og din elbil. 

GRATIS FRAGT
DELTACO e-Charge EV-1103 opladningskabel til elbiler, type 2 til type 1, 1 fase, 16 A, 3,6 kW, 5 meter, sort
Pris fra 1.195
GRATIS FRAGT
Harting Ladekabel 2 x Type 2 stik, 32A, 22kW, 3 fase, 5 meter, sort
Pris fra 1.911
GRATIS FRAGT
Kokong Ev Zen oplader, blå
Pris fra 1.995
GRATIS FRAGT
Kokong Ev Zen oplader, pink
Pris fra 1.995
GRATIS FRAGT
Kokong Ev Zen oplader, sort
Pris fra 1.995
GRATIS FRAGT
ABB Pedestal TAC single-wallbox, alumimium
Pris fra 3.650
GRATIS FRAGT
Webasto Pure Ladeboks 11 kW Type 2 Black Edition med 4.5 mtr. kabel - Integreret Type B fejlstrømsrelæ
Pris fra 4.032
GRATIS FRAGT
Webasto Pure Ladeboks 11 kW Type 2 Black Edition med 7 mtr. kabel - Integreret Type B fejlstrømsrelæ
Pris fra 5.499
GRATIS FRAGT
Wallbox Pulsar Plus ladeboks med Wi-Fi, 22 kW, 5 meter, Type 2, sort
Pris fra 5.651
GRATIS FRAGT
Wallbox Pulsar Plus ladeboks med Wi-Fi, 22 kW, 5 meter, Type 2, hvid
Pris fra 5.651
GRATIS FRAGT
Wallbox Pulsar Plus ladeboks med Wi-Fi, 22 kW, 7 meter, Type 2, sort
Pris fra 5.665
GRATIS FRAGT
Wallbox Pulsar Plus ladeboks med Wi-Fi, 22 kW, 7 meter, Type 2, hvid
Pris fra 5.665
Indlæs flere

Det kan måske lyde en smule mærkværdigt, men der kan faktisk være en god økonomisk grund til ikke at købe et abonnement som ladeløsning til din elbil eller hybridbil. Hvis du lige har købt en ny bil, kan du med fordel læse med her og blive klogere på, hvorfor et abonnement måske ikke nødvendigvis er en oplagt eller nødvendig løsning for dig. 

Det skal du være opmærksom på ved opladning af elbil uden abonnement

 

Når du vælger at undvære et abonnement til opladning af din elbil eller hybridbil, er der nogle forhold, du skal være særlig opmærksom på. Det er eksempelvis godt for dig at være bevidst om, at der findes mange forskellige abonnementsløsninger på markedet. Derfor kan du med fordel undersøge mulighederne på egen hånd, inden du endeligt beslutter dig for at undvære et abonnement. 

 

Forskellige abonnementsløsninger er også målrettet forskellige ting. Der findes eksempelvis abonnementer, der kun dækker selve strømmen til din bil. Der findes dog også abonnementer, der dækker service på din ladeboks, hvis du har sådan en i hjemmet eller overvejer at anskaffe dig en. 

Derudover er der også enkelte udbydere, der blander disse to elementer, så du kan få begge dele til en månedlig betaling. Det er afgørende for dig, at du er opmærksom på disse forhold, for på den måde undgår du at bruge unødvendigt mange penge. 

Der er dog ét råd, som er særlig vigtigt at have med i dine overvejelser om, hvorvidt du skal have et abonnement. Du skal nemlig overveje dit kørselsbehov. Opladning af elbil uden abonnement kan give rigtig god mening for dig, hvis ikke du kører specielt meget eller specielt langt. Dette vil som regel være den mest oplagte grund til at vælge opladning af elbil uden abonnement. 

Dertil kommer, at prisen på dit abonnement kan være højere end normalt, hvis prisen på el i din private matrikel ligger i den høje ende. Dine elpriser i hjemmet er igen et forhold, du bør være opmærksom på. Men først og fremmest er det altså dit kørselsbehov, der bør stå øverst på checklisten over overvejelser, når du skal træffe et valg om abonnement. 

 Ladeboks til elbil uden abonnement – Hvornår er det en fordel?

 

En ladeboks til elbil uden abonnement kan være en stor fordel for dig, hvis du altså lever op til nogle bestemte kriterier. Som nævnt er der penge at spare, hvis du ikke har et stort kørselsbehov. Det kan selvfølgelig være svært at definere, hvad et lille kørselsbehov konkret dækker over. Men generelt set er ca. 5000 kilometer om året ikke helt ved siden af. Kører du omkring 5000 kilometer eller mindre årligt, så er det altså et fint argument for at vælge opladning af elbil uden abonnement. 

Der er dog også en anden væsentlig mulighed, som du bør tage med i beregningen. Når du investerer i et abonnement til opladning af din el- eller hybridbil, så får du nemlig en refusion for din elafgift. Det kræver ganske meget el at oplade en bil. Men fordi bilen er grøn, kan du få refunderet en væsentlig del af din afgift. 

Der er dog et forbehold. Ifølge dansk lovgivning kan du ikke få refusion på dine elafgifter på baggrund af flere forskellige forhold – du kan så at sige kun få refusion for ét forhold. 

Det vil sige, at hvis du i forvejen har solceller eller har elvarme, så kan du ikke både få refusion for dette og for den el, du bruger, når du lader din bil op. 

Hvis du har en serviceaftale til din ladeboks, så koster dette et sted mellem ca. 70 og 100 kroner om måneden. Derfor vil refusionen også være i den relativt lille ende, hvis du ikke har det store kørselsbehov. 

Derfor er det gode råd altså, at hvis du har et lille kørselsbehov, så skal du kraftigt overveje at vælge opladning af elbil uden abonnement. 

Hvad koster en ladeboks uden abonnement?

Det spørgsmål er der ikke noget entydig svar på. Der findes nemlig flere forskellige installationstilbud på markedet, så du gør klogt i på forhånd grundigt at undersøge disse. En standard ladeboks behøver ikke at slå økonomien i stykker, men udsvinget i priserne på ladeboks og installation kan være enormt. 

Et realistisk spænd ligger på mellem ca. 4.000 kroner og 30.000 kroner. 

En ladeboks til elbil kan altså variere meget i pris. Men uanset hvilken ladeboks og installation, du vælger, står du selvfølgelig også selv for betaling af strøm, når du ikke tegner abonnement. Derudover er du selv ansvarlig for service og vedligehold af ladeboksen. 

Du skal selvfølgelig også være opmærksom på, om det overhovedet er muligt at opsætte en ladeboks ved dit hjem. I mange tilfælde er det muligt, men det er noget, du bør sikre dig, inden du træffer dit endelige valg.

Sådan kommer du i gang med opladning af elbil uden abonnement

 

Du har ikke nødvendigvis brug for et abonnement for at få strøm til din el- eller hybridbil. Der er dog et ekstra forhold, du skal huske på. Der er nemlig forskel på priserne, alt efter om du lader hjemme eller ved en offentlig ladestander

Opladning af elbil uden abonnement er billigst for dig, hvis du gør det hjemme. Det betyder dog ikke, at du slet ikke kan lade din bil op ved en offentlig ladestander. Men hvis du fravælger en abonnementsordning, fordi du har et begrænset kørselsbehov, så kan du spare penge ved god planlægning. Hvis du undgår for mange opladninger ved offentlige ladestandere, så er det klart det sundeste for din økonomi. 

Det kan altså ikke understreges nok, at det allervigtigste er dit kørselsbehov. Kan du for eksempel undvære bilen, når du skal handle ind? Bruger du bilen eller offentlig transport til og fra arbejde eller uddannelse? Har du mange venner og meget familie, der bor forholdsvis langt fra dig selv? Det er disse faktorer, der kan gøre en forskel for, hvor meget du skal bruge din bil på et år. 

Det er ikke noget praktisk problem, hvis du vil køre elbil og ønsker en ladeboks uden abonnement. Det kan sagtens lade sig gøre. Beslutningen om abonnementet er et rent økonomisk spørgsmål, og det er kun dig, der kan besvare det. Det handler udelukkende om, hvorvidt du kan spare penge ved at fravælge ordningen. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg få refusion, hvis jeg oplader min elbil uden abonnement? 

Hvis du vil have refusion af din elafgift, så er det nødvendigt, at du har et serviceabonnement til din ladeboks. Du kan altså godt fravælge et abonnement på selve strømmen til din bil, men ikke serviceabonnementet. Uden dette er der ingen refusion. 

Kan jeg oplade min elbil offentligt uden abonnement? 

Ja, det kan du sagtens. Men vær opmærksom på prisen. Uden abonnement skal du ikke lade op mange gange ved offentlige ladestandere, før det ikke længere kan betale sig for dig. Så oplad så vidt muligt kun hjemme. 

Skal jeg vælge at oplade min elbil uden abonnement? 

Det handler i høj grad om dit kørselsbehov. Hvis du ikke bruger din bil specielt meget, kan du overveje at oplade uden abonnement. Bruger du derimod din bil meget, eller har du behov for hyppige opladninger ved offentlige ladestandere, bør du nok tænke dig om en ekstra gang. 

Tjeklader er annoncørbetalt

Vi hjælper dig til det rette valg af ladeløsning til din elbil. På vores side finder du nyttige guides, prissammenligninger og alt hvad du skal bruge, til at finde den rette ladeløsning.

Alt dette gør vi ganske gratis, og for at dette kan lade sig gøre, bliver vi i de fleste tilfælde (ikke alle) betalt provision fra de produkter og services som vi henviser til.

Vores sammenligning afspejler derfor ikke nødvendigvis det fulde marked, men er fyldestgørende i det omfang vi vurderer til at være tilstrækkeligt for at træffe en informeret beslutning. Rækkefølgen kan være påvirket af provisionssatsen fra de pågældende udbydere.

Vi vælger dog 100 % selv hvem vi samarbejder med og hvad vi henviser til. Vores indhold er altid baseret på grundig research, for at give dig det bedst mulige overblik.