Opladning af elbil uden abonnement

Vil du gerne oplade elbilen uden abonnement? Sammenlign priser på ladebokse uden abonnement her, og vælg den løsning som passer bedst til dig.

Hvilken ladeløsning er bedst for dig?

Har du mulighed for at få installeret egen ladeboks på din adresse?
question-mark
Der kan være tilfælde hvor det ikke er muligt, f.eks. hvis du bor i lejlighed e.l.
Hvor meget forventer du ca. at lade hjemme?
question-mark
Dit behov for at lade elbilen op derhjemme, kan have betydning for, hvilken ladeløsning der er billigst for dig.
Har du solceller eller varmepumpe?
question-mark
Har du solceller eller varmepumpe installeret på din adresse (el som primær varmekilde), er det ikke muligt at få refusion for din elbils elforbrug på din adresse.
Hvor mange kilometer forventer du at køre?
question-mark
En gennemsnitlig dansk familie kører 15.000-20.000 km/år.
km/år

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Vælg en ladeboks uden abonnement, hvis:

  • Du primært oplader derhjemme.
  • Dit kørselsbehov er begrænset. Hvis du kører meget, er det typisk billigere at oplade med en serviceaftale.
  • Du har solceller eller en varmepumpe, hvor du allerede modtager refusion.

  Overvejer du en ladeboks uden abonnement? Fortsæt læsningen og bliv klogere på, hvorfor det er fordelagtigt at vælge en ladeboks uden abonnement i overstående tilfælde, og hvordan du finder den bedste løsning for opladning af elbil uden abonnement.

  Vigtigt ved opladning af elbil uden abonnement

  Omend du er på udkig efter den optimale opladning af plug-in hybrid uden abonnement eller en ganske almindelig elbil, så er der nogle forhold, du skal være særlig opmærksom på. Det er eksempelvis godt for dig at være bevidst om, at der findes mange forskellige abonnementsløsninger på markedet. Derfor kan du med fordel undersøge mulighederne på egen hånd, inden du endeligt beslutter dig for, hvorvidt du skal lade elbilen uden abonnement eller ej.

  Forskellige abonnementsløsninger er også målrettet forskellige ting. Der findes eksempelvis abonnementer, der kun dækker selve strømmen til din bil. Der findes dog også abonnementer, der dækker service på din ladeboks, hvis du har sådan en i hjemmet eller overvejer at anskaffe dig en.

  Derudover er der også enkelte udbydere, der blander disse to elementer, så du kan få begge dele til en månedlig betaling. Det er afgørende for dig, at du er opmærksom på disse forhold, for på den måde undgår du at bruge unødvendigt mange penge.

  Læs mere om ladebokse med abonnement her

  Lad dit kørselsbehov bestemme, om du skal vælge en ladeboks uden abonnement

  Der er dog ét råd, som er særlig vigtigt at have med i dine overvejelser om, når du overvejer at lade elbilen uden abonnement. Du skal nemlig overveje dit kørselsbehov. Opladning af elbil uden abonnement kan give rigtig god mening for dig, hvis ikke du kører specielt meget eller specielt langt. Dette vil som regel være den mest oplagte grund til at vælge opladning af elbil uden abonnement.

  Dertil kommer, at prisen på dit abonnement kan være højere end normalt, hvis prisen på el i din private matrikel ligger i den høje ende. Dine elpriser i hjemmet er igen et forhold, du bør være opmærksom på. Men først og fremmest er det altså dit kørselsbehov, der bør stå øverst på checklisten over overvejelser, når du skal træffe et valg om abonnement.

  Vælg ladeboks uden abonnement hvis du har solceller eller elvarme

  Der er dog også en anden væsentlig mulighed, som du bør tage med i beregningen. Når du investerer i et abonnement til opladning af din el- eller hybridbil, så får du nemlig en refusion for din elafgift. Det kræver ganske meget el at oplade en bil. Men fordi bilen er grøn, kan du få refunderet en væsentlig del af din afgift.

  Der er dog et forbehold. Ifølge dansk lovgivning kan du ikke få refusion på dine elafgifter på baggrund af flere forskellige forhold – du kan så at sige kun få refusion for ét forhold.

  Det vil sige, at hvis du i forvejen har solceller eller har elvarme, så kan du ikke både få refusion for dette og for den el, du bruger, når du lader din bil op.

  Hvis du har en serviceaftale til din ladeboks, så koster dette et sted mellem ca. 70 og 100 kroner om måneden. Derfor vil refusionen også være i den relativt lille ende, hvis du ikke har det store kørselsbehov.

  Derfor er det gode råd altså, at hvis du har et lille kørselsbehov, så skal du kraftigt overveje at vælge opladning af elbil uden abonnement.

  Ladeboks til elbil uden abonnement – Hvornår er det en fordel?

  En ladeboks til elbil uden abonnement kan være en stor fordel for dig, hvis du altså lever op til nogle bestemte kriterier. Som nævnt er der penge at spare, hvis du ikke har et stort kørselsbehov. Det kan selvfølgelig være svært at definere, hvad et lille kørselsbehov konkret dækker over. Men generelt set er ca. 5000 kilometer om året ikke helt ved siden af. Kører du omkring 5000 kilometer eller mindre årligt, så er det altså et fint argument for at vælge opladning af elbil uden abonnement.

   

  Sådan kommer du i gang med opladning af elbil uden abonnement

  Du har ikke nødvendigvis brug for et abonnement for at få strøm til din el- eller hybridbil. Der er dog et ekstra forhold, du skal huske på. Der er nemlig forskel på priserne, alt efter om du lader hjemme eller ved en offentlig ladestander.

  Opladning af elbil uden abonnement er billigst for dig, hvis du gør det hjemme. Det betyder dog ikke, at du slet ikke kan lade din bil op ved en offentlig ladestander. Men hvis du fravælger en abonnementsordning, fordi du har et begrænset kørselsbehov, så kan du spare penge ved god planlægning. Hvis du undgår for mange opladninger ved offentlige ladestandere, så er det klart det sundeste for din økonomi.

  Det kan altså ikke understreges nok, at det allervigtigste er dit kørselsbehov. Kan du for eksempel undvære bilen, når du skal handle ind? Bruger du bilen eller offentlig transport til og fra arbejde eller uddannelse? Har du mange venner og meget familie, der bor forholdsvis langt fra dig selv? Det er disse faktorer, der kan gøre en forskel for, hvor meget du skal bruge din bil på et år.

  Det er ikke noget praktisk problem, hvis du vil køre elbil og ønsker en ladeboks uden abonnement. Det kan sagtens lade sig gøre. Beslutningen om abonnementet er et rent økonomisk spørgsmål, og det er kun dig, der kan besvare det. Det handler udelukkende om, hvorvidt du kan spare penge ved at fravælge ordningen.

  Hvad koster en ladeboks uden abonnement?

  Så, hvad er prisen på opladning af elbil uden abonnement? Det spørgsmål er der ikke noget entydig svar på. Der findes nemlig flere forskellige installationstilbud på markedet, så du gør klogt i på forhånd grundigt at undersøge disse. En standard ladeboks behøver ikke at slå økonomien i stykker, men udsvinget i priserne på ladeboks og installation kan være enormt.

   

  Pris på ladebokse uden abonnement

  Et realistisk spænd ligger på mellem ca. 4.000 kroner og 30.000 kroner. En ladeboks til elbil kan altså variere meget i pris. Men uanset hvilken ladeboks og installation, du vælger, står du selvfølgelig også selv for betaling af strøm, når du ikke tegner abonnement. Derudover er du selv ansvarlig for service og vedligehold af ladeboksen.

  Du skal selvfølgelig også være opmærksom på, om det overhovedet er muligt at opsætte en ladeboks ved dit hjem. I mange tilfælde er det muligt, men det er noget, du bør sikre dig, inden du træffer dit endelige valg.

  Top 4 bedste ladeboks uden abonnement

  Er du på udkig efter den bedste ladeboks uden abonnement? Vi har foretaget en prissammenligning og udvalgt de tre bedste og billigste ladebokse uden abonnement. På den måde kan du få mere indsigt i, hvilken ladeboks der passer bedst til dig.

  Her er de bedste ladebokse uden abonnement lige nu:

  1. Zapp Qudo ladeboks – ladeboks uden abonnement – 11 kW lader – pris for ladeboks: 3.699 kr.
  2. Webasto Pure – ladeboks uden abonnement– 11 kW lader – pris for ladeboks: 3.946 kr.
  3. Wallbox Pulsar Pure – ladeboks uden abonnement – 22 lader – pris for ladeboks: 6.835 kr.
  4. Zaptec Go – ladeboks uden abonnement – 22 kW lader – pris for ladeboks: 9.498 kr.

  Kan man lade sin elbil ved en offentlig ladestander uden abonnement?

  Kan man oplade på ladestandere uden abonnement ude? Ja, du kan godt oplade på offentlige ladestandere uden et abonnement. Du bør dog være opmærksom på, hvad det koster at oplade uden abonnement, da du oftest betaler en højere end hvis du oplader med abonnement.

  Derudover er du også afhængig af, at vide præcist hvor du har adgang til en ladestander. Du kan heldigvis finde et ladestander kort lige her. På den måde kan du altid finde en ladestander, hvor du kan oplade uden abonnement tæt på dig og helt gratis.

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Kan jeg få refusion, hvis jeg oplader min elbil uden abonnement?

  Hvis du vil have refusion af din elafgift, så er det nødvendigt, at du har et serviceabonnement til din ladeboks. Du kan altså godt fravælge et abonnement på selve strømmen til din bil, men ikke serviceabonnementet. Uden dette er der ingen refusion.


  Kan jeg oplade min elbil offentligt uden abonnement?

  Ja, det kan du sagtens. Men vær opmærksom på prisen. Uden abonnement skal du ikke lade op mange gange ved offentlige ladestandere, før det ikke længere kan betale sig for dig. Så oplad så vidt muligt kun hjemme.


  Skal jeg vælge at oplade min elbil uden abonnement?

  Det handler i høj grad om dit kørselsbehov. Hvis du ikke bruger din bil specielt meget, kan du overveje at oplade uden abonnement. Bruger du derimod din bil meget, eller har du behov for hyppige opladninger ved offentlige ladestandere, bør du nok overveje om et abonnement betaler sig.


  Hvad er den bedste ladeboks uden abonnement?

  Er du også på udkig efter den bedste ladeboks til elbil uden abonnement? På nuværende tidspunkt er disse ladebokse de bedste ladebokse uden abonnement: Zapp Qudo, Webasto Pure, Wallbox Pulsar Pure og Zaptec Go.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter