Ladestandere i Danmark - Find ladestander nær dig

I dag kommer der flere og flere ladestandere i Danmark, hvilket gør det mere bekvemt for elbilsejerne at tage på længere køreture. For at sikre en gnidningsfri køretur, kan det være en god idé at holde sig opdateret med, hvor man kan finde en ladestander i nærheden.

Men hvor finder jeg den nærmeste ladestander? Og hvor finder jeg et kort over ladestationer i Danmark? Det kan du læse meget mere om lige her.

Hvor kan jeg lade min elbil?

Der findes mange el ladere i Danmark, og du har derfor rig mulighed for at finde en ledig lynlader eller hurtiglader, når du er på farten. Men hvor er der egentlig el ladestationer i Danmark? Du finder offentlige ladestandere ved samtlige tankstationer, større parkeringspladser, indkøbscentre mm.

Her på siden kan du se et kort over de forskellige el ladestandere i Danmark. Du bruger ladekortet ved enten at indtaste din by eller zoome ind på kortet. Ved at klikke på den enkelte ladestation på kortet, kan du få oplysninger om den type stik, der er til rådighed der, hvor ladestationen er placeret, ladehastighed og hvilken udbyder, der ejer ladestationen.

Ladestander kort – find en ladestander nær dig

Hvor er der ladestandere i Danmark?” – Det er der formentlig mange, som har undret sig over. Vi vil gerne gøre det nemmere for dig at finde de nærmeste lynladere og hurtigladere i Danmark. Nedenfor har vi derfor indsat et kort over alle ladestandere i Danmark, så du hurtigt og nemt kan få en overskuelig oversigt over ladestandere i nærheden af dig.

Se kort over ladestandere i Danmark:

Brug et ladestander kort og få en gnidningsfri køretur

Hvis du gerne vil sikre dig en gnidningsfri køretur med din elbil, kan det være en god idé at undersøge dine muligheder for offentlige ladestandere på forhånd.

Vi anbefaler derfor, at du bruger et kort over ladestandere, så du kan få et overblik over dine muligheder. Dermed sikrer du en gnidningsfri køretur, da du kan planlægge køreturen efter ladestationerne.

 

Sådan bruger du kortet over ladestandere

Du kan hurtigt og nemt finde den nærmeste hurtiglader eller lynlader ved brug af kortet over ladestationer i Danmark ovenfor. På kortet er der grønne og røde prikker. De grønne prikker betyder, at det er virksomheder eller staten, som har installeret ladestationen. De røde prikker betyder, at der er hurtigladere og lynladere ved ladestationen.

Hvordan lader man på en ladestation?

Hvis du skal oplade ved offentlige ladestandere i Danmark, er det rart at vide på forhånd, hvordan du bruger ladestationen. På langt de fleste ladepunkter i Danmark, fremgår der dog en tydelig fremgangsmåde på skærmen, når du skal lade bilen.

 

Sådan bruger du en offentlig ladestation

Du bruger elbil ladestationen ved at:

  1. Scanne din ladebrik eller betalingskort
  2. Sæt ladekablet fra ladestationen i elbilen ved at åbne ladestikket og koble det fra stationen til din el- eller hybridbil.
  3. Tjek at opladningen er gået i gang. De fleste ladestationer giver en lyd fra sig eller begynder at lyse, så du ved, at opladningen er begyndt.
Få overblik over de bedste ladestandere til hjemmet

Find den nærmeste ladestander, når du er på farten

Hvis du mangler en ladestation i en bestemt by, kan du få overblik over mulighederne og finde en ladestation nær dig i nedenstående byer:

Find opladning til elbil i udlandet

Hvor mange offentlige ladestandere er der i Danmark?

Der ses fortsat flere og flere elbiler på vejene, og derfor er de danske kommuner også i fuld sving med at etablere flere ladestandere i Danmark – og antallet af ladestandere i Danmark er derfor kontinuerligt voksende.

På nuværende tidspunkt er der 18.220 offentlige ladepunkter fordelt rundt i landet – og dette tal forventes at stige yderligere.

Få overblik over udbydere her

Kommende offentlige ladestandere i Danmark

I starten af 2024 kom der mere end 800 nye ladepunkter, hvoraf 76 af disse ladepunkter var lynladepunkter. De Danske Bililmportører er desuden kommet med en klar opfordring til kommunerne om at sætte tempoet op for at etablere flere offentlige ladestandere til elbiler rundt omkring i Danmark.

Hvis du gerne vil holde øje med, hvilke nye ladestandere, der er på vej, så anbefaler vi, at du holder øje med de forskellige udbyders sider. Udbyderne melder nemlig selv ud, når de har nye ladestandere på vej.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvordan finder jeg el-ladestandere i Danmark?

Uanset om du er på udkig efter almindelige ladere eller hurtigladere i Danmark, så kan det være svært at danne sig et overblik over de nærmeste elbil ladere. Vi anbefaler derfor, at du på forhånd danner dig et overblik over dine muligheder – og dette kan du gøre ved at bruge et kort over ladestandere i Danmark.


Hvor finder jeg et kort over ladestandere til elbil?

Vi vil gerne gøre det nemmere for dig at finde ladestationer til elbiler, når du er på farten. Derfor kan du her på siden danne dig et overblik over dine muligheder ved at bruge kortoversigten over ladestandere i Danmark, som du finder længere oppe på siden.


Hvor er der en ladestander nær mig?

Hvor kan jeg oplade min elbil?”. I dag findes der mange offentlige ladestationer, hvor du kan oplade bilen, når du er på farten. Her på siden kan du hurtigt få en oversigt over ladestandere i Danmark, så du hurtigt kan finde den nærmeste ladestander nær dig.


Hvem har flest ladestandere i Danmark?

Hvem har det største ladenetværk i Danmark? Flere og flere udbydere etablerer ladestationer til elbiler, og antallet af elbil ladere i Danmark vokser dermed hele tiden. På nuværende tidspunkt er Clever dog det største ladenetværk i Danmark, stærkt efterfulgt af E.ON og Spirii.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

tick Eksklusive tilbud
tick Personlig sammenligning
tick Modtag nyheder om nye produkter