Monta

Indholdsfortegnelse

Monta – din ladeløsning

Monta er en teknologivirksomhed, der tilbyder en platform, som hjælper installatører, ejere, private og virksomheder med at benytte og administrere deres ladestandere. De brander sig på at gøre opladning af elbiler lettere og mere tilgængeligt.

Monta er et softwaresystem, der forbindes til din ladestander. En ladestander med Monta gør det muligt for dig som ejer at tilpasse din lader efter dine behov og hele tiden være opdateret via deres Monta-app.

Du kan benytte dig af Montas platform som et redskab til dit ladenetværk eller lader på din arbejdsplads, til styring af kommerciel opladning, til flådestyring af elbiler, til ladestandere ved boligforeninger og lejligheder og som privat.

Monta-abonnement – nemt og billigt

Alt efter hvilke krav og funktioner du har behov for, kan du vælge et abonnement fra Monta, der passer dig. Monta har fire typer af abonnementer: Basic, Pro, Business og Enterprise. Med hvert abonnement fra Monta følger der en række bestemmelser, funktioner og priser.

Hvis du vælger Basic-abonnementet, har du i princippet ikke et abonnement ved Monta, og det er derfor gratis. Denne pakke er til individuelle kunder, der ikke har mere end tre ladestandere og 10 forskellige brugere. Med denne pakke får du udelukkende mulighed for at modtage betaling, når din lader tilkoblet Monta bliver brugt af andre, samt adgang til offentlige ladenetværk fra Monta og nem betaling ved disse. Du bestemmer selv, om din lader skal være offentlig eller privat. Er den offentlig, kan du tjene penge – her tager Monta dog 10 % i transaktionsgebyr.

Vælger du Pro-abonnementet, skal du betale 45 kr. om måneden for hver lader med Monta. Med dette abonnement får du via Monta en lader, der er tilkoblet deres platform. Det giver dig blandt andet mulighed for at se et dashboard med data fra din lader samt roaming, så andre kan se dine ladere og en månedlig transaktionsoversigt.

Du kan benytte dig af Pro, hvis dit Monta-ladenetværk udgør færre end 10 ladere og ikke har flere end 50 brugere. Bliver din lader benyttet til at oplade andre køretøjer via Monta, elbil eller hybrid, tager de ved dette abonnement 5 % i transaktionsgebyr – resten er din fortjeneste.

Business-abonnementet er for dig, der har et ladenetværk med over tre, men færre end 100 ladestandere og op til 500 brugere. Business-abonnementet giver dig adgang til næsten alle funktioner på Montas platform. Det betyder, at du med denne pakke for eksempel kan benytte dig af faktura, team-ladekort, sponsorerede ladestandere og 24/7 support. Denne ordning anbefales til virksomheder og koster 75 kr. om måneden pr. ladestander tilkoblet Monta. Monta tager 2 % i transaktionsgebyr.

Til slut er der Enterprise-abonnementet. Det er til dig, der vil have mulighed for at have et ubegrænset antal ladestandere og brugere. Med abonnementet får du hele pakken, hvilket betyder både Enterprise-sikkerhed, hyper-pleje og prioriteret support til dine ladere. Prisen på denne løsning er ikke beskrevet, da den kræver en vurdering fra Monta. 

Billig og grøn el via Monta

Er din lader tilkoblet Monta, kan du administrere din ladestander via deres Monta-app, så du enten lader, når der er billig, grøn eller lav CO2-udledende el til rådighed. Derudover kan du sætte dine præferencer, så du kun finder ladestandere, der opfylder dine behov til ovenstående. 

Derudover har Monta gennem partnere gjort det muligt for dig som ejer af en eller flere ladestandere at få udbetalt din Monta-elrefusion. Gennem din egen app fra Monta kan du tegne et abonnement på elrefusion ved en ekstern partner og få pengene udbetalt, når du vil. 

Brug af Monta-app ved ladenetværk og Monta-ladestandere 

Ved hjælp af appen får du også mere end 150.000 ladestandere til rådighed i hele Europa. I appen får du både navigation til ladestanderne og forskellige betalingsmuligheder til rådighed. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg vælge, hvem der kan benytte min ladestander ved hjælp af Monta?

Når din ladestander er koblet på Monta, kan du selv bestemme, af hvem, hvornår og til hvilken pris din ladestander kan benyttes. Du kan gennem appen administrere tilladelser og holde øje med, hvem der benytter din Monta-lader. 

Hvem fastsætter prisen for opladning af Monta-elbiler?

Prisen på en ladning via dit ladenetværk eller din lader fastsætter du selv. Du fastsætter prisen via softwaresystemet eller din app fra Monta. Prisen fastsættes i kWh. 

Tjeklader er annoncørbetalt

Vi hjælper dig til det rette valg af ladeløsning til din elbil. På vores side finder du nyttige guides, prissammenligninger og alt hvad du skal bruge, til at finde den rette ladeløsning.

Alt dette gør vi ganske gratis, og for at dette kan lade sig gøre, bliver vi i de fleste tilfælde (ikke alle) betalt provision fra de produkter og services som vi henviser til.

Vores sammenligning afspejler derfor ikke nødvendigvis det fulde marked, men er fyldestgørende i det omfang vi vurderer til at være tilstrækkeligt for at træffe en informeret beslutning. Rækkefølgen kan være påvirket af provisionssatsen fra de pågældende udbydere.

Vi vælger dog 100 % selv hvem vi samarbejder med og hvad vi henviser til. Vores indhold er altid baseret på grundig research, for at give dig det bedst mulige overblik.