Hurtiglader | Få overblik over hurtigladere til elbiler

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Statslig bevilling giver flere hurtigladere til elbiler i Danmark

  Den grønne omstilling betyder, at der kommer flere og flere elbiler på vejene, og derfor er staten også begyndt at fokusere på at opstille flere hurtigladere til elbiler rundt omkring i Danmark. Fra 2020 er der blevet sat en bevilling på over 200 mio. kr. til nye hurtigladere til elbiler, og det drager folk stor fordel af.

  En hurtiglader, elbil kan bruge, er nemlig en af de hurtigste måder at oplade elbilen på, når du er på farten. Her kan du meget hurtigt få strøm nok til flere hundrede kilometer på batteriet, og langt de fleste af de moderne elbiler på markedet kan i dag bruge hurtigladerne. Det gælder dog ikke opladning af alle plugin-hybrider, så dette skal du være opmærksom på.

  Du kan desværre ikke få en hurtiglader hjemme til elbil, men der findes efterhånden mange ladestationer med hurtigladere til elbiler, som du kan svinge forbi på vejen hjem og få en hurtig opladning af din elbil. Du kan selvfølgelig også altid få installeret en normal ladestation i hjemmet, hvis du foretrækker at have din egen lader derhjemme.

  Hurtiglader til elbil byder på fastmonterede kabler

  En af fordelene ved hurtigladere for elbiler, udover den korte ladetid, er de fastmonterede kabler. De betyder nemlig, at du ikke selv skal slæbe kabler med på farten, når du stopper ved en hurtiglader. I stedet kan du gøre brug af enten et type 2-, CHAdeMO- eller et CCS-stik, som langt de fleste elbiler benytter en af.

  Imens din elbil lader op, kan du tage en kop kaffe. Hurtigladere til elbiler tager nemlig meget kort tid, før de har ladet din bil op til 80 % batteri ligesom lynladere. Når du bruger en hurtiglader, så ser du generelt, at du kan nå op på 80 % batteri på omkring en halv time. Bruger du en lynlader, er du nede på 15-20 minutter.

  Sammenlign priser på ladebokse her

  Forskel på hurtiglader til elbiler og lynladere?

  For mange kan det være godt det samme, om du stopper ved en hurtiglader, elbil kan bruge, eller en lynladerstation, men der er faktisk forskel på de to slags ladestationer. Forskellen ligger hovedsageligt i hastigheden af opladning, hvor lynladerstationen stadig er den hurtigste måde at få 80 % opladning på.

  Der findes et godt udbygget netværk af lyn- og hurtigladere til elbil til en pris, som er til at betale. De fleste elbiler kan frit benytte udvalget af lyn- og hurtigladere, men det er dog værd at bemærke, at det kun er Tesla-elbiler, der kan benytte Tesla-lynladere.

  Find en hurtiglader nær dig

  FAQ - Ofte stillede spørgsmål

  Hvordan fungerer betaling til hurtiglader til elbil med kort?

  De fleste hurtigladere til elbiler er forbundet til en ladeoperatørs abonnementsservice, så du med et kort eller nøglebrik hurtigt kan betale for opladningen. Men ved alle offentlige ladestandere kan du lade din bil op, selvom du ikke har et abonnement.


  Hvor finder du hurtiglader til elbil?

  Du finder hurtigladere langs motorveje og ved store indkøbscentre. Langt de fleste moderne elbiler har desuden indbyggede funktioner i navigationen til at finde ladestandere og hurtigladere på ruten. Derudover kan du gøre brug af kort og apps på telefonen – fx fra CleverSpirii og andre udbydere.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter