Nyheder

Hvad koster det at skifte batteri på en elbil?

Skrevet af Daniel Østergaard

|

Udgivet d. 30. december 2022

|

Opdateret d. 8. maj 2024

skift-batteri-elbil

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Det er fantastisk, at vi kan køre i elbiler, der ikke støjer som en almindelig motor, men de fleste undrer sig over udskiftningen af batteriet på elbilen. Batteriet på en elbil vil typisk være placeret i bunden af bilen for at give en god vægtfordeling, og det er ikke et sted, der er nemt at komme til. Batteriet vil typisk holde i otte til 10 år.

  Mange batterier vil tabe en smule styrke med tiden, men det forventes, at den kan holde min. 80 % af styrken i otte til ti år. Det kommer helt an på mærke og model, og der er taget højde for det, når man designer bilen.

   

  Udskiftning af batteri på elbil

  Den grønne omstilling har betydet, at vi har fået flere og flere elbiler på vejene og flere og flere stationer, hvor man kan lade sin elbil op. Udskiftningen af batteriet på en elbil er et område, hvor mekanikere skal omstille sig.

  Mange af de tekniske dele af en elbil er markant anderledes end i en almindelig personbil. Heldigvis er Danmark godt i gang med at uddanne mekanikere til at servicere elbiler.

  Hvad koster et batteri til en elbil?

  Så, hvad koster et nyt batteri til en elbil? Det er et godt spørgsmål. Der findes nemlig ikke et konkret svar på, hvad et nyt batteri til en elbil koster, da det afhænger af flere parametre. Prisen på et nyt batteri afhænger nemlig både af mærke, model, årgang og deraf følgende batteri – og det er derfor svært at komme med en konkret pris på et nyt batteri.

  Som tommelfingerregel kan man dog gå ud fra, at et nyt batteri til en elbil typisk vil koste mellem 60.000 – 150.000 kr.

  Hvis vi tager udgangspunkt i en af de billigere elbiler med en batterikapacitet på op til 44 kWh, vil det formentlig koste omkring 60.000 kr. at skifte batteriet. Hvis vi til gengæld tager udgangspunkt i en af de dyrere modeller såsom Tesla, så vil det formentlig koste omkring 125.000 kr. at skifte elbilens batteripakke.

  FAQ – ofte stillede spørgsmål

  Hvad koster det at skifte batteri på en elbil i Danmark?

  Det kommer helt an på bilens mærke, hvor meget det koster at skifte batteri på en elbil. Udskiftningen af batteriet på en elbil kan være en besværlig proces, alt efter hvor batteriet sidder. Størrelsen og typen af batteri kan også have en betydning for, hvad det koster at skifte batteriet.


  Hvordan ser prisen ud i fremtiden?

  For de billige elbiler kan du forvente en pris på ca. 60.000 kr. i dag. Det gælder altså for de biler, der har et batteri med op til 44 kW. Batterierne er ikke en lagervare. Det er sandsynligt, at prisen vil falde i takt med udviklingen af batterier og elbiler generelt.


  Daniel Østergaard

  Daniel Østergaard

  Daniel ved godt, hvor komplekst elbil-markedet kan være – og derfor ønsker han at gøre det væsentligt nemmere for dig at finde den helt rette ladestander. Hans ekspertise indenfor elbil-området bruger han til at formidle hjælpsomme guides og beregningsværktøjer, som kan hjælpe dig med at finde den bedste lademulighed.

  Se profil

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter