Nyheder

Hvor mange elbiler er der i Danmark?

Skrevet af Nicoline Høgh Stoubæk

|

Udgivet d. 12. november 2022

|

Opdateret d. 19. september 2023

hvor-mange-elbiler-er-der-i-danmark

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Regeringen har de seneste par år lavet tiltag for at skubbe gang i den grønne omstilling. Du kan nyde godt af fradrag og rabatter, hvis du vælger at køre i en elbil, som er mere populært at køre i i Danmark end nogensinde før. Her kan du læse lidt om udviklingen.

  Salg af elbiler i Danmark

  Salget af elbiler i Danmark er steget kraftigt, siden regeringen er begyndt at give fradrag og rabatter. Elbiler i Danmark er fordoblet fra 2020 til 2021. I følge tal fra DST var antallet af elbiler i Danmark ved årsskiftet 2021 på 66.000, hvor der kun var 31.900 året forinden.

  Antal elbiler i Danmark

  Antallet af elbiler i Danmark er procentvis steget siden 2020. Hvis man kigger på den procentvise stigning i det 2. halvår af 2021, udgjorde elbiler og hybridbiler 42,5% af det samlede bilsalg. Hvis man holder det op mod halvåret før, udgjorde elbilsalget 26,8 %. Med andre ord er det blevet mere populært at køre i elbiler i Danmark.

  Hvor mange elbiler er der i Danmark 2022? Det er svært at give et helt præcist tal, men i 2021 blev der i alt registreret 24.877 nye elbiler i Danmark. Den helt store måned i 2021 var december, hvor en tredjedel af de nye biler var elbiler. Her blev der registreret hele 4.759 elbiler i Danmark. I starten af året blev der til sammenligning kun registreret 574 nye elbiler i Danmark. Regeringens indsats har haft en påvirkning på, hvilke biler der kører på vejene.

  Elbilsalget – hvordan er det gået?

  Det kan tyde på, at den grønne omstilling er godt på vej, og ifølge Danmarks mål skulle vi have 775.000 grønne biler i 2030, hvoraf kun 10 % bør være plug-in hybridbiler. I dag er tallet af plug-in hybridbiler større end elbiler, og derfor overvejer regeringen at skubbe mere gang i salget af sidstnævnte – selvom den nuværende lovgivning har en nedjustering af rabat og fradrag på elbiler i Danmark, som træder i kraft løbende.

  I forhold til de statistikker, man kan hive frem, er salget stigende, og det skyldes den positive udvikling inden for feltet. Salget af elbiler i Danmark vil sandsynligvis stige de næste par år, og det er svært at sige, om den nuværende lovgivning kommer til at stå fast. Der er ikke en endelig opgørelse over, hvor mange elbiler der er i Danmark 2022, men stigningen fortsætter.

  Læs mere om opladning af elbil her

  FAQ - Ofte stillede spørgsmål

  Hvor mange elbiler kører i Danmark?

  Ud over stigningen af nyregistrerede elbiler i Danmark, som er købt i landet, er der også en stigning i importen af elbiler. I 2021 blev der registreret hele 11.700 brugte elbiler, som blev importeret til landet. Det giver en samlet tilgang af elbiler på 36.600 elbiler i Danmark i 2021.


  Hvor mange har elbiler i Danmark?

  Det er blevet mere almindeligt, at man ser en elbil, når man kører i det ganske danske land. Det kan være svært at give et helt præcist tal på, hvor mange har elbiler i Danmark, men det vigtige er, at flere og flere køber elbiler frem for traditionelle benzinbiler.


  Nicoline Høgh Stoubæk

  Nicoline Høgh Stoubæk

  Nicoline er med til at sikre, at du altid får den rette vejledning, når du er på udkig efter en ladeboks. Hun har en bred viden indenfor alt, hvad der berører el-biler, og hun står altid klar til at hjælpe dig, hvis du er faret vild i ladebokse.

  Se profil

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter