Ladeboks 11 kW

Sammenlign priser på ladere med 11 kW her. Vælg den løsning som passer bedst til dine behov.

Hvilken ladeløsning er bedst for dig?

Har du mulighed for at få installeret egen ladeboks på din adresse?
question-mark
Der kan være tilfælde hvor det ikke er muligt, f.eks. hvis du bor i lejlighed e.l.
Hvor meget forventer du ca. at lade hjemme?
question-mark
Dit behov for at lade elbilen op derhjemme, kan have betydning for, hvilken ladeløsning der er billigst for dig.
Har du solceller eller varmepumpe?
question-mark
Har du solceller eller varmepumpe installeret på din adresse (el som primær varmekilde), er det ikke muligt at få refusion for din elbils elforbrug på din adresse.
Hvor mange kilometer forventer du at køre?
question-mark
En gennemsnitlig dansk familie kører 15.000-20.000 km/år.
km/år

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Oplad nemt elbilen med en 11 kW-lader

  Hvis du har eller påtænker dig at anskaffe dig en el- eller hybridbil, så kræver det muligvis, at du også anskaffer dig en ladeboks. En af de mest populære ladere er en 11 kW-lader, som for langt de fleste forbrugere også er den mest optimale løsning.

  En ladeboks med 11 kW har nemlig kraft nok til at oplade en elbil fuldt ud på én nat, selv dem med de største batterier. Du kan være fristet til at vælge en mindre ladeboks, men prisforskellen på f.eks. en 3,7 kW og en 11 kW ladeboks er ofte så lille, at det bedre kan betale sig med en ladeboks 11kw. Så er du også fremtidssikret.

  Vælg en 11 kW-ladeboks frem for at bruge stikkontakten

  Du kan også være fristet til at bruge en normal stikkontakt til at oplade dit batteri, for det kan være dyrt at anskaffe sig en ladeboks med 11 kW. Dette er dog en dum idé, for de almindelige stikkontakter er ikke bygget til at blive brugt ved fuld belastning i den tid, det tager at lade en elbil op.

  Du kan risikere at gøre skade på stikkontakten og endda starte en brand, og derfor frarådes brug af stikkontakter. Brug i stedet de 11 kW-lader-ampere, der er beregnet til opgaven.

  Du kan finde den rette 11 kw-ladestander her på siden, og vælge den der bedst passer dit behov.

  Køb en ladeboks 11 kW her

  Hvad koster en ladeboks med 11 kW?

  Når du skal anskaffe dig en 11 kW-ladeboks, så har du mulighed for både at købe og leje den. Forskellen ligger i måden, du bruger den på.

  Køber du f.eks en 11 kW-lader type 2, så skal du regne med en udgift på mellem 4.000-10.000 kr. for selve ladeboksen og endnu 5.000 kr. for installation. Det kan altså blive en stor udgift.

  Fordele ved at leje en 11 kW-lader

  Lejer du i stedet en 11 kW-ladeboks fra en ladeoperatør, så betaler du i stedet ofte et beløb for opsætning af standeren samt et månedligt beløb, der også giver adgang til andre af udbyderens offentlige ladestandere. Derudover er der mulighed for refusion, hvis udbyderen er godkendt i forhold til statens refusionsordning, der løber indtil 2030. Der kan altså være gode økonomiske fordele ved at vælge en 11kw ladestander, med mulighed for refusion. Om det betaler sig, kommer dog helt an på hvor meget du kører. Du kan læse mere om ladebokse med abonnement her.

  Læs mere om ladeboks leje her

  Hvor lang tid tager det at oplade med 11 kW? 

  Stikkontakt og mormor laderCEE 3fase 16A faset
  Effekt2,3 kW11 kW
  Ladehastighed i km/t5 - 10 km/tca. 60 km/t
  Ladetid ved 22 kWh batteri10 - 15 timer2 - 3 timer
  Ladetid ved 85 kWh batterica. 30 timerca. 7 timer

  I overstående tabel kan du sammenligne hvor lang tid, det tager at oplade med en 2,3 kW lader og en 11 kW ladeboks på 3 faser.

  FAQ - Ofte stillede spørgsmål

  Hvilke typer kabler til 11 kW-lader findes der?

  Når du skal lade din elbil, er det vigtigt at vælge det rigtige kabel. De fleste stikkontakter i hjemmet er enten 1- eller 2-faset, mens du til opladning af elbil har brug for en 3-faset installation for at kunne oplade hurtigt og korrekt.


  Hvor mange ampere kan en ladeboks med 11 kW klare?

  Der findes mange forskellige ladestandere med forskelligt antal kW. De løber fra 3,7 og helt op til 22 kW, og derfor har de selvfølgelig også forskellige antal ampere, som de kan klare. En normal 11 kW lader kan klare op til 16 ampere, hvis du bruger et 3-faset kabel.


  Hvor hurtigt lader 11 kW?

  Det kommer an på hvor mange faser, det ladestik man bruger har. Bruger man et CEE 3-fase stik vil man ca. kunne opnå en ladehastighed på ca. 60 km/t.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter