Få en komplet løsning til ladestander i ejer- og boligforening
Ved at udfylde formularen nedenfor kan vores samarbejdspartnere give dig den bedste start på dit projekt, og finde den perfekte ladestander til boligforeningen.
Du vil blive guidet hele vejen fra start til slut, herunder:
- Rådgivning om valg af løsning baseret på jeres specifikke behov
- Vejledning om tilskud til ladestandere i boligforeningen eller ejerforeningen
- Installation
- Drift og vedligeholdelse, herunder mulighed for døgnsupport
- Refusion af elafgift
- Administration og fakturering for opladning af elbiler i ejerforeninger og boligforeninger
Bliv kontaktet om ladeløsning til bolig- eller ejerforeningen her
Få en fremtidssikret og grøn løsning med ladestander til boligforening
Overvejer I at få ladestandere i boligforeningen eller ejerforeningen? Det er en beslutning, som kan have mange fordele for både beboerne og foreningen som helhed.
Uanset om der er tale om en ladestander til boligforening eller ladestander til ejerforening, så giver det beboerne mulighed for at oplade af deres elbiler nemt og bekvemt på deres adresse – samtidig med at det bidrager til en bæredygtig og grønnere fremtid.
Der er også andre gode grunde til at investere i en ladestander til boligforeningen eller ejerforeningen. Det er også med til at gøre foreningen mere attraktiv for nye potentielle beboere, skabe større tilfredshed blandt nuværende beboerne og reducere beboerens behov for offentlige ladestandere.
Fordele ved ladestandere i boligforeninger og ejerforeninger:
Der er som sagt flere fordele ved at investere i ladestationer til elbil i boligforeninger og ejerforeninger. Nedenfor har vi samlet en liste over nogle af de væsentligste fordele ved at investere i ladestandere til boligforeningen:
- Attraktivitet og bekvemmelighed: En ladestander til boligforeningen gør det muligt for beboerne at oplade deres elbiler bekvemt og nemt. Dette tilbyder en attraktiv facilitet, der kan tiltrække potentielle lejere, der ønsker klimavenlig transport.
- Øget beboertilfredshed: Ved at tilbyde ladestandere viser boligforeningen, at de er opmærksomme på beboernes behov og prioriterer bæredygtighed. Dette kan bidrage til øget tilfredshed blandt beboerne og styrke fællesskabet.
- Reduceret behov for offentlige ladestandere: Med en ladestander i boligforeningen behøver beboerne ikke længere at søge efter offentlige ladestandere, der ofte kan være optagede eller placeret langt væk. Dette giver beboerne en større bekvemmelighed og fleksibilitet i deres elbilopladning.
- Mulighed for at tilbyde tjenester til beboerne: Boligforeningen kan vælge at tilbyde forskellige tjenester i forbindelse med ladestandere, såsom adgangskontrol, betalingsløsninger eller tidsbegrænsninger.
- Bidrag til bæredygtighed: Ved at installere ladestandere i boligforeningen bidrager man aktivt til den grønne omstilling og reducerer CO2-udledningen i lokalområdet. Dette er en vigtig indsats i bestræbelserne på at bevare miljøet og skabe en mere bæredygtig fremtid.
Samlet set kan en ladestander i boligforeningen eller ejerforeningen gavne både beboere og miljøet, og være en fordelagtig investering for foreningen som helhed.
Hvad koster en ladestander til bolig-, andels-, eller ejerforening?
Uanset om man er på udkig efter en ladestander til bolig-, ejer- eller andelsboligforening, så er prisen naturligvis en vigtig faktor. Prisen på en ladestander til boligforeningen eller ejerforeningen kan dog variere afhængigt af forskellige faktorer. Det er derfor svært at give en konkret pris, da alle foreninger har forskellige behov og ønsker til deres fremtidige ladestandere – og derfor vil prise også variere.
Få en konkret pris på ladestander i ejerforening og boligforening
Hvis du ønsker at få et konkret pris på, hvad en ladeboks til boligforeningen, andelsforeningen eller ejerforening koster, så kan du udfylde vores kontaktformular øverst på siden. Derefter vil du blive kontaktet af en af vores samarbejdspartnere – og det er helt gratis og uforpligtende.
Prisen på ladestandere til ejerforeninger og boligforeninger afhænger af flere faktorer
- Antal ladestandere: Prisen vil naturligvis variere baseret på, hvor mange ladestandere boligforeningen har behov for at installere. Jo flere ladestandere, desto højere kan omkostningerne være.
- Ejerskab: Prisen kan også påvirkes af, om foreningen ønsker at eje ladestanderne eller vælger en løsning med eksternt ejerskab og drift.
- Installation: Omkostningerne kan variere afhængigt af, hvordan installationen af ladestanderne skal udføres. Det kan omfatte forhold som elektrisk tilslutning, kabellængder og eventuelle bygningsmæssige ændringer.
- Tilskud: Det er også værd at undersøge, om der er tilgængelige tilskud eller støtteordninger, der kan hjælpe med at dække en del af omkostningerne ved etableringen af ladestanderne. Mere om det lidt senere.
Priseksempler på ladestandere til ejerforeninger og boligforeninger
Vejledende priser fra vores samarbejdspartner OK.
BusinessLine-ladestander: Pris pr. stk. er 18.495 kr. ekskl. moms.
Prisestimat for ladebokse til boligforeningen:
- 2 BusinessLine-ladestandere med i alt 4 ladeudtag: Prisintervallet er mellem 27.500 kr. og 55.000 kr.*
- 3 BusinessLine-ladestandere med i alt 6 ladeudtag: Prisintervallet er mellem 45.000 kr. og 75.000 kr.*
Bemærk, at ovenstående priser er vejledende og kan variere afhængigt af specifikke installationer og tilpasninger. Ved at kontakte vores samarbejdspartner kan I få en mere konkret pris baseret på jeres forenings specifikke behov og ønsker.
*Prisintervallerne for installationen er baseret på kompleksiteten af installationen og eventuelle ekstra krav, der kan påvirke omkostningerne.
Hvad koster en opladning af elbiler i boligforeninger?
Prisen for opladning ved ladebokse i bolig-, ejer- eller andelsforefninger kan variere. Hvis din forening har indgået en aftale med en ladeudbyder, vil beboerne kunne se opladningsprisen på den enkelte ladestander i boligforeningen.
Som udgangspunkt er selve opladningsprisen opgivet i “kr. pr. kWh” på ladestanderen. Dog kan der være tilfælde, hvor der også vil være en pris for “opstart” og “pr. minut”, og vi anbefaler derfor, at man er særligt opmærksom på dette, før man begynder at lade.
Der kan dog være forskellige priser alt afhængigt af, hvilken aftale der er indgået med ladeudbyderen. Derudover kan der også være forskellige ladepriser for dem, der bor i ejendommen og dem, som blot er besøgende.
Eksempel på pris for opladning ved el ladestander i bolig- og ejerforening:
På ladestanderen i boligforeningen står der, at opladningsprisen er 2,50 kr. pr. kWh for en opladning med 50 kWh. Det betyder, at den samlede pris for opladningen vil ende på 125 kr.
Ladestander til boligforeninger og ejerforeninger
Er du i tvivl om, hvilken ladestander du skal vælge til boligforening eller ejerforeningen? Nedenfor har vi samlet to gode forslag på ladestandere, som måske kan hjælpe dig på rette vej.
Zapp MultiBase – Den ultimative løsning
Produktfordele:
- Universal Opladning: Zapp MultiBase er en alsidig gulvstående EV-opladerstand med Type 2 stikkontakt, der passer til en bred vifte af elektriske køretøjer.
- Fleksibilitet: Vælg mellem enkelt, dobbelt, 3 eller 4 Zapp Maxichargers for at imødekomme dine opladningsbehov.
- Online og Offline Brug: Nyd friheden ved at oplade online eller offline, uanset hvor du er.
- Sikker og Intelligent: OCPP 1.6-kompatibel for problemfri kommunikation og dynamisk belastningsbalancering for optimal effektivitet.
- Beskyttelse mod Fejl: Indbygget DC-fejlbeskyttelse for at sikre, at din opladning altid er sikker og pålidelig.
Produktspecifikationer:
- Type: Gulvstående EV-opladerstand
- Stikkontakt: Type 2
- Kompatibilitet: OCPP 1.6
- Belastningsbalancering: Dynamisk
- Beskyttelse: DC-fejlbeskyttelse
Zapp MultiBase er din pålidelige partner til problemfri opladning af din elbil. Med online og offline muligheder, intelligent belastningsstyring og avanceret sikkerhed er det den ideelle løsning for fremtidens opladningsbehov. Kør grønnere med Zapp MultiBase
Easee Charge
Easee Charge er ligesom Enelion Vertica en fremragende ladeboks, som også passer til alle elbiler – og denne ladeboks er derfor også et godt bud på en ladeboks til en bolig- eller ejerforening. Easee Charge er også nem at installere og vedligeholde, også kan den serieforbindes med 101 ladebokse.
Derudover er denne ladeboks ikke bare fleksibel, men også kraftfuld. Den kan nemlig lade med en ladeeffekt på op til 22 kW, hvilket sikrer en hurtigt opladning af alle elbiler. Denne ladeboks fås både i sort og hvid.
Er der tilskud til ladestandere i boligforeninger og ejerforeninger?
Det har tidligere været muligt at få tilskud til ladestandere i boligforeninger og ejerforening. Den seneste pulje lukkede dog for ansøgninger i 2022, og det er derfor ikke længere muligt at søge tilskud. Ifølge Vejdirektoratet er der ikke planer om at indføre en ny tilskudspulje foreløbig.
Sådan fungerer processen for dig, der ønsker en ladestander i din ejer- eller boligforening:
- Dialog og rådgivning: Vores samarbejdspartnere starter med at have en dialog og give dig rådgivning omkring jeres muligheder for at sikre, at I får den helt rette løsning, der opfylder jeres specifikke behov.
- Besøg i foreningen: Der foretages typisk et besøg i jeres ejer- eller boligforening for at vurdere den optimale placering og vælge den rigtige ladeboks eller ladestandertype og størrelse til jeres behov.
- Gennemgang af elinstallationer: Jeres eksisterende elinstallationer gennemgås for at sikre, at der er tilstrækkeligt med ampere til at understøtte installationen af ladestanderen.
- Tilbud på ladeboks: Du modtager et samlet tilbud på ladeboksen tilpasset din bolig- eller ejerforening.
- Etablering af den valgte ladeløsning: Vores samarbejdspartner tager sig af hele processen, herunder gravearbejde, montering, test og registrering af ladeboksen.
- Serviceaftale: Hvis I har valgt en ladeboks med serviceaftale, vil vores samarbejdspartner løbende håndtere refusion af elafgiften samt drift og vedligeholdelse af ladestanderen. Derudover vil der være adgang til døgnsupport.
Udfyld formularen øverst, som sikrer en smidig og effektiv proces, hvor du får den optimale ladestanderløsning til din ejer- eller boligforening.
Skal din boligforening have ladestandere?
Der er mange elementer, der skal tages højde for, når der skal etableres ladestandere i ejerforeninger og boligforeninger. Hvis du er i tvivl om, hvilken løsning, der er den rette for jeres forening, så kan vi anbefale, at du udfylder vores kontaktformular øverst på siden.
Derefter bliver du kontaktet af nogle af vores samarbejdspartnere, som er eksperter indenfor ladestandere i foreninger. De vil hjælpe jeres forening med at afgøre, hvad der er den rette løsning for jer.
FAQ - Ofte stillede spørgsmål
Hvad er prisen for opladning i en boligforening?
Prisen for opladning i en boligforening varierer afhængigt af den valgte løsning. Hvis boligforeningen har indgået en aftale med en ladeoperatør og har opsat ladestandere til beboerne, vil prisen for den enkelte ladestander være synlig. Boligforeningen har dog også mulighed for selv at fastsætte prisen for opladning.
Hvad kræver det af min boligforening at få en ladestanderløsning?
Alle boligforeninger, ejerforeninger eller andelsforeninger kan få en skræddersyet ladeløsning, hvis de ønsker det. Vores samarbejdspartner tilpasser løsningen præcist efter jeres behov.
Hvor mange ladestandere skal en forening bruge?
Det er forskelligt, hvor mange ladestandere en boligforening eller ejerforening har brug for. Det er helt op til foreningen selv at afgøre, hvor mange ladestandere, der skal opføres i boligforeningen.