Nyheder

Refusion af elafgift til elbil – sådan får du det

Skrevet af Nicoline Høgh Stoubæk

|

Udgivet d. 2. januar 2023

|

Opdateret d. 27. maj 2024

refusion af elafgift med en privat ladestander

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Hvis du er elbilejer og har en privat ladestander, kan du få refusion af elafgiften på den strøm, du forbruger til at oplade din elbil. Det er lavet på den måde fra politikernes side for at gøre det mere attraktivt for forbrugere at anskaffe sig en elbil og en privat ladestander til hjemmet.

  Hvad er reduceret elafgift ved elbil?

  Hvis du har en privat ladestander og et abonnement i dit hjem, og du bruger ladestanderen til at oplade din elbil, kan du få reduceret elafgift på den strøm, som bilen bruger. Du kan faktisk få reduceret elafgift på mange forskellige ting, hvis det opfylder de specifikke krav. Det gælder både investeringer på solceller og meget mere, som giver mulighed for at få reduceret elafgift, fordi investeringen i sidste ende hjælper miljøet. Og det er altså også gældende for en elbil, der oplades igennem en privat ladestander.

  Sådan får du refusion af elafgift med elbil og privat ladestander

  For at få refusion på elafgift med en elbil som privat skal du have ladestanderen i dit hjem og enten leje ladeboksen, eller købe din ladeboks med en serviceaftale. Serviceaftalen vil inkludere, at du får refunderet din elafgift. Det vil sige, at din elbilrefusion faktisk sker helt automatisk, og du skal derfor ikke gøre noget.

  Det er dog vigtigt, at din bolig ikke anvender elvarme eller solceller. Her vil du nemlig allerede få reduceret elafgift på strømmen, og da det kan være svært at dokumentere mængden af de kWh, du anvender på opladning af din elbil. Derfor kan du ikke få refusion af elbil samtidig med at du har solceller. Derudover må din bolig heller ikke være registeret med el som den primære opvarmningskilde.

  Sammenlign priser på ladebokse med abonnement her

  Hvor meget elrefusion af din elbil kan du få?

  Refusionen af elafgiften pr. 1. januar 2024 er på 94,63 øre pr. kWh forbrugt ved din ladestander.

  Det er dog uden tvivl vigtigt at tage med i din beslutning om at anskaffe dig en elbil og en privat ladestander. Der kan nemlig være ret gode besparelser ved at få elafgiften på din elbil refunderet.

  Det kan hurtigt løbe op i nogle hundrede kroner og vil naturligvis blive endnu mere, hvis du kører langt i din elbil og udelukkende anvender din egen private ladestander til at oplade elbilen. Selvom du ikke kører mange kilometer, vil den refunderede elafgift stadig kunne mærkes på din elregning.

  Hvor høj er den danske elbilrefusion?

  Refusion af elafgiften er pr. 1. januar 2024 på 94,63 øre/kWh inklusive moms. Det er en god besparelse, hvis du ofte oplader din elbil ved din egen ladestander.


  Kan jeg få refusion af elafgift for elbil?

  Alle kan få refusion af elafgiften, hvis de har en privat ladestander, der står får opladningen, og de hverken anvender elvarme eller solceller på huset.


  Nicoline Høgh Stoubæk

  Nicoline Høgh Stoubæk

  Nicoline er med til at sikre, at du altid får den rette vejledning, når du er på udkig efter en ladeboks. Hun har en bred viden indenfor alt, hvad der berører el-biler, og hun står altid klar til at hjælpe dig, hvis du er faret vild i ladebokse.

  Se profil

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter