Type 2 ladeboks

Hvilken ladeløsning er bedst for dig?

Har du mulighed for at få installeret egen ladeboks på din adresse?
question-mark
Der kan være tilfælde hvor det ikke er muligt, f.eks. hvis du bor i lejlighed e.l.
Hvor meget forventer du ca. at lade hjemme?
question-mark
Dit behov for at lade elbilen op derhjemme, kan have betydning for, hvilken ladeløsning der er billigst for dig.
Har du solceller eller varmepumpe?
question-mark
Har du solceller eller varmepumpe installeret på din adresse (el som primær varmekilde), er det ikke muligt at få refusion for din elbils elforbrug på din adresse.
Hvor mange kilometer forventer du at køre?
question-mark
En gennemsnitlig dansk familie kører 15.000-20.000 km/år.
km/år

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Forskellen på en type 1- og type 2-ladeboks

  Når du vælger en ladeboks til hjemmet, har du oftest valget mellem en type 1– og en type 2-ladeboks. Dette refererer til typen af ladestik til elbilen, og hvor mange volt og ampere stikkene kan klare. Type 2 er det mest normale stik i Danmark og resten af Europa på grund af et EU-krav om standardisering af stik, og derfor ser man også, at de fleste elbiler skal oplades med et type 2-kabel.

  Der er dog visse biler, som har et type 1-stik, og derfor skal du have fat i et kabel, der både har en type 1- og en type 2-ende, så bilen kan forbindes til en ladestander i hjemmet. Nogle af de elbiler, som har type 1, er elbiler fra mærker som Nissan, KIA og Mitsubishi. Det er noget, som du kan overveje, før du anskaffer dig en elbil, men ikke noget, der nødvendigvis står i vejen for at anskaffe en type 2-ladeboks.

  Køb type 2 ladebokse her

  Lej eller køb en type 2-ladestation

  Når du skal have fat i en ladestation, uanset om det er en type 1– eller en type 2-ladeboks, har du generelt to muligheder. Du kan enten leje eller købe ladestanderen. Når du vælger at købe en station, er prisen selvfølgelig generelt højere, og du har ikke nødvendigvis muligheden for refusion af elafgiften på den strøm, du bruger på at lade din elbil op.

  Vælger du i stedet at leje din ladeboks til elbil med type 2, kan du ofte nøjes med et mindre beløb i anskaffelsen af ladeboksen. Det kræver dog mange gange, at du tilmelder dig ladeoperatørens abonnement, hvor du betaler for den strøm, du bruger. Til gengæld kan du få refusion for elafgiften, hvis ens udbyder er indbefattet af statsordningen. Denne ordning fortsætter indtil 2030 og er lavet som et tiltag, der skal fremme den grønne omstilling.

  Udfyld formularen og modtag uforpligtende tilbud, på type 2 ladestationer fra flere udbydere.

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Hvordan lader du din elbil derhjemme med en type 2-ladeboks?

  Hvis du ønsker at lade din elbil op derhjemme, skal du bare tilslutte kablet til bilen, lade bilen op, mens du fx sover, og derefter fjerne kablet. Så er du klar til at køre landet tyndt. Det er dog nødvendigt med en type 2-ladeboks, da den normale stikkontakt ikke kan holde til belastningen.


  Må du selv installere en type 2-ladestation?

  Det er forbudt selv at installere en ladeboks type 2 eller andre typer for den sags skyld. Derfor er det vigtigt, at du finder en autoriseret elektriker, der kan hjælpe med installationen af en ladestation type 2. De fleste ladeoperatører er behjælpelige med at finde en elektriker, der kan installere din type 2-ladeboks.


  Hvilket kabel skal du vælge til din ladeboks type 2?

  Når du vælger en station, er det en god idé også at vælge et 2- eller 3-faset kabel, så du hurtigst muligt kan få opladet din bil. Vælger du et 3-faset, er det vigtigt at undersøge, om din bil kan gøre brug af det. Ikke alle biler kan nemlig nøjes med en ladestation type 2 16a 1-faset til opladning.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter