Type 2 ladekabel

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Med et Type 2-kabel får du hurtig og sikker opladning af din elbil. Herunder finder du et fint udvalg af Type 2-ladekabler, hvor priserne starter fra 1.499,00 kr.

  Se udvalget her

  Type 2-ladekabel – til dig med en elbil

  I takt med at der er kommet flere elbiler på markedet, er der også kommet langt flere opladningsmuligheder til. Heriblandt finder vi et type 2-ladekabel, som er et kabel, der passer til alle elbiler udstyret med et type 2-stik. Det er nemlig vigtigt, at du vælger det rette kabel til den elbil, du har.

  Vi sammenligner priser på forskellige type 2-ladekabler til dig lige her, så du kan få det fulde overblik på markedet. Du kan vælge blandt forskellige modeller og længder, og der vil med garanti være et, der passer hjem til dig.

  Type 2-ladekabel – hvorfor vælge et?

  Lad os først kigge på, hvorfor du skal vælge denne type af ladekabel til elbil. Der findes forskellige typer på markedet, og den store fordel ved type 2-ladekablet er, at det lever op til de gældende EU-standarder, og derfor er det også et stik, der passer til mange forskellige elbiler. Den helt store fordel for dig er derfor også, at du kan bruge det i nærmest alle ladebokse og -standere inden for EU, og det gælder både for private forbrugeres ladestandere og offentlige ladestandere uden et kabel, der allerede er fastmonteret.

  Blandt denne type finder du også forskellige varianter. Du kan eksempelvis finde et ladekabel type 2 16a og et ladekabel type 2 32a med 3 faser, der siger noget om den kraft, som stikket lader med. Bliver stikket for kort, kan du også købe en ladekabel type 2-forlænger, og så er der stik med forskellige faser, som vi vil gøre dig klogere på lige her.

  Der kan være stor forskel på, hvilket type 2-kabel du foretrækker, og det kommer helt an på, hvilke faktorer der spiller ind. Prisen er højere på kabler med 32a, men det giver dig mindre ventetid. Vil du have et billigere type 2-ladekabel, skal du vælge et med én fase eller med 16a. Her skal du vente længere tid på en hel opladning, men du kan til gengæld spare lidt på prisen.

  Type 2-kabel med 3 faser

  Det særlige ved type 2 er, at det forsyner din bil med vekselstrøm. Her er der mulighed for 1-faset og 3-faset strøm, og forskellen ligger i, hvor meget strøm du kan få ud af dit stik.

  Et ladekabel type 2 med 3 faser giver dig maksimal ladeeffekt, som ligger på 22 kW, hvorimod et type 2-ladekabel med 1 fase kan give op til 7,2 kW. Årsagen til denne forskel er, at et elnet består af tre faser. Her har du altså tre baner, hvor der løber strøm igennem, og når du vælger et stik med kun én fase, vil du kun benytte en tredjedel af den mulige kapacitet. Derimod vil du med tre faser fuldt kunne udnytte elnettets strømbaner.

  Antallet af kW har en betydning for, hvor hurtigt du kan lade bilen op. For maksimal udnyttelse skal du vælge et type 2-ladekabel 32a med 3 faser. Men inden du vælger, skal du altid sørge for at tjekke, om din bil er kompatibel med denne type af stik.

  Læs mere om ladebokse med 3 faser her

  Clever-ladekabel type 2

  Der er ingen tvivl om, at type 2 er det mest udbredte ladekabel på markedet. Kigger vi i stedet på udbyderne, er et Clever-ladekabel type 2 et populært valg blandt mange brugere. Her får du en ladeboks installeret, der giver mulighed for ubegrænset opladning på Danmarks største offentlige ladenet.

  Clever giver dig samtidig en mulighed for at betale, når du lader. Her får du en smart ladebrik, så du betaler fra gang til gang, og så slipper du for at trække strøm igennem din bolig eller selv installere en ladestation.

  Ladekabel type 2-forlænger

  Når du skal vælge dit type 2-ladekabel, er også længden vigtig for dit valg. Det er nemlig afgørende, at dit ladekabel er langt nok til at nå ud til din bil, så det ikke bliver besværligt for dig, hver gang du skal lade.

  Her kan du finde forskellige former for forlængere og generelt længder på ladekablerne. Har du en lang carport, brug for at kunne lade to biler, eller vil du gerne bare sikre, at dit kabel er langt nok, kan det være en god idé at gå efter eksempelvis et ladekabel type 2 på 10 meter eller et ladekabel type 2 på 15 meter. Du kan også vælge at tilkøbe en forlænger senere hen, hvis du pludselig får andre behov, eller hvis kablet er en smule for kort.

  For at gøre det hele lidt nemmere og praktisk i hverdagen, er det en god idé at købe en type 2-ladekabelholder. Den giver dig mulighed for nem opbevaring af kablet, når det ikke er i brug, og den vil samtidig beskytte det mod vind og vejr.

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Hvilket type 2-ladekabel skal jeg vælge?

  Som udgangspunkt gælder det om at vælge den type, der har størst mulig effekt, så du hurtigt og nemt kan oplade din elbil. Her anbefaler vi et type 2-ladekabel 32a med 3 faser, hvor du får fuld udnyttelse af elnetværket og strømstyrke.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter