Nyheder

Må man lade på en andens Clever ladeboks?

Skrevet af Maria Stockfleth

|

Udgivet d. 28. juni 2023

|

Opdateret d. 10. juli 2023

maa-man-lade-paa-en-andens-clever-ladeboks

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Med en Clever ladeboks behøver du ikke at bekymre dig om opladningen af din elbil – du har nemlig altid direkte adgang til din helt egen private ladeboks, hvilket gør opladningen en hel del lettere.

  Men hvad gør man, når man skal oplade sin elbil udenfor hjemmet? Må man lade elbilen på en andens Clever ladeboks? Det kan du læse meget mere om lige her.

  Må du lade elbilen på en andens Clever ladeboks?

  Ja, det må du gerne. Når du har et abonnement hos Clever, får du i princippet også mulighed for at lade elbilen på andre Clever ladebokse – dog kræver det, at du spørger om lov først. Det betyder samtidigt også, at andre abonnementskunder har mulighed for at lade på din ladeboks, hvis du giver dem tilladelse.

  Kan jeg låne min Clever ladeboks ud til andre?

  Du kan godt låne din Clever ladeboks ud til andre, som også har et Clever-abonnement. Det betyder derfor, at elbilister uden et Clever-abonnement ikke må lade på din Clever ladeboks.

  Hvis du skal på besøg hos en ven eller et familiemedlem, som ejer en Clever ladeboks, så har du altså mulighed for at lade på deres ladeboks – du skal blot spørge om lov før, du begynder at lade bilen.

  Vær opmærksom ved Clever Mini-abonnement

  Hvis du, eller dem du lader hos, har et Clever Mini-abonnement, skal du være ekstra opmærksom. Det kræver nemlig, at du bruger din egen Clever-ladebrik for at kunne låse ladeboksen op. Det sikrer, at den strøm, du bruger, ikke bliver sendt til afregning hos den person, hvis ladeboks du låner. I stedet hæfter du selv for den strøm, du bruger.

   

  Kan jeg låse min Clever ladeboks?

  Du kan ikke låse din Clever ladeboks, således at det kun er dig, der kan benytte den. Det skyldes, at Clever ønsker at gøre det muligt for alle deres abonnementskunder at lade hos hinanden – men det kræver dog, at de får lov til at lade på den pågældende ladeboks.

  Du skal ikke bekymre dig om tyveri

  Nu frygter du måske, at abonnementskunder hos Clever bare kan lade deres elbil op på din private ladeboks uden din tilladelse – men det er der ingen grund til. Ifølge Clever har de nemlig stort set ingen sager, hvor fremmede har valgt at lade deres elbil på en privat ladeboks uden tilladelse. Hvis dette er tilfældet, kan det nemlig betegnes som tyveri og dermed politianmeldes.

  Hvis du gerne vil minimere risikoen for tyveri, kan det dog anbefales, at du slår intelligent opladning til. Dermed sikrer du, at det som udgangspunkt ikke er muligt at starte en opladning i dagtimerne, hvilket minimerer risikoen for, at andre kan lade på din ladeboks.

  Hvis ladeboksen bliver brugt af andre, både Clever-kunder og fremmede elbilister, så får du stadig tilbagebetaling.

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter