Ladestandere i København

Oversigt over ladestandere i København

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Rig mulighed for parkering af elbil i København

  I København er der rigeligt med parkeringspladser, som er særligt reserveret til elbiler. I skrivende stund er der omkring 1.672 parkeringspladser specielt til elbiler i København, og du har derfor rig mulighed for at finde parkering til din elbil, når du er i København.

   

  Ladestandere i København

  Det er efterhånden ved at være mange offentlige ladestandere, som København kan bryste sig af, og som du kan benytte dig af, hvis du er med på den grønne omstilling. Der er aldrig langt til en plads, hvor du kan lade bilen op, hvis du bor i storbyen. Ladestandere i København er gjort ret nemme at finde med forskellige apps og hjemmesider, der har opdaterede og interaktive kort.

   

  Ladestandere i København

  Det er gratis at parkere sin elbil ved ladestandere i København med undtagelse af de underjordiske parkeringsanlæg. El-ladestandere, København kan tilbyde, giver en god mulighed for at finde en parkeringsplads, hvis du altså kører i en elbil, elmotorcykel eller brintbil. Parkeringsvagterne kan se, om det er en elbil, du kører i, når du holder ved en ladestander.

   

  Se, om der er plads på forhånd

  En af de smarte fordele ved at have en elbil er, at man får nemmere adgang til parkering. Det er nemt at finde de forskellige ladestationer, København rummer på, med apps, der også giver mulighed for at holde øje med pladsen, og hvor mange udtag der er.

  Ved visse elbil-ladestationer, København byder på, er der en tidsbegrænsning på, som er værd at holde øje med. Det kan man alt sammen se på de interaktive kort på hjemmeside og apps.

   

  Et område i kraftig udvikling

  Antallet af offentlige ladestandere og stationer er i kraftig udvikling, og det gælder også for antallet af elbiler, der har nydt godt af de seneste tiltag med fradrag. Det kan altså betale sig at køre grønt. De fleste af os kan med fordel have en elbil, der kan fragte os rundt til det daglige. Hvis man bor tæt på sit arbejde, er en elbil perfekt til transport, eftersom det er billigere at køre ’grønt’.

   

  Er parkering gratis for elbiler i København?

  Nej, det er ikke længere muligt at parkere sin elbil gratis i København. Dette tiltag trådte i kraft den 1. januar 2024, hvilket betyder, at alle elbilister nu skal betale for parkering på lige fod med benzin- og dieselbiler.

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Hvilke køretøjer må holde ved en el-ladestander i København?

  Det er ikke alle biler, der må holder på parkeringspladser, hvor der er en stander til elbiler. De er forbeholdt alle elbiler, der kan lade et batteri. Pluginhybridbiler må gerne holde nogle af disse steder mod betaling.


  Ladestandere, Københavns pris – hvordan betaler jeg?

  Man kan ofte se prisen, hvis man vælger at bruge en app. Andre steder har en abonnementsløsning, hvor du kan betale omkring 50 kr. pr. måned, så du kan holde ved parkeringspladserne.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter