Opladning af elbil i lejlighed

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Bor du i lejlighed og drømmer om at køre rundt i en af de smarte elbiler, men er lidt i tvivl om muligheden for sikker opladning af elbilen? Så er du bestemt ikke den eneste. Det er nemlig helt normalt at være bekymret for opladningsmulighederne i byområderne, når du bor i en lejlighed og ikke rigtig har mulighed for at have din egen ladestander.

  Kan man have en elbil, når man bor i lejlighed?

  Uanset om du bor i et rækkehus eller en lejlighed, så kan du sagtens have en elbil. Det kan dog være en anelse mere udfordrende, når det drejer sig om opladning af elbil i lejligheder. Som udgangspunkt har du nemlig ikke mulighed for at etablere din egen ladestandere, når du bor i lejlighed – og det vil derfor kræve andre midler, når du skal oplade bilen.

  Kan jeg få min egen ladestander til min lejlighed?

  Det er ikke muligt at få din egen private ladestander, når du bor i lejlighed. Det skyldes, at ladeboksen skal installeres på dit elnetværk, så du betaler strømmen, og det er utrolig svært, hvis du bor på 3. sal.

  Det bedste, du derfor kan gøre, er at anskaffe dig et abonnement hos en af de mange udbydere af ladenetværket. Det kunne f.eks. være Clever.

  Selvom du ikke kan få en Clever-ladestander til din lejlighed, kan deres abonnement give dig adgang til alle deres ladestandere i Danmark, og det giver dig flere muligheder, når der er travlt.

  Køb et Clever abonnement her

  Udfordringer ved opladning af elbil i lejlighed

  I byområderne er der flere og flere personer, der vælger at købe eller lease en elbil. Det betyder, at der er mere tryk på de offentlige ladestationer, og det kan være problematisk for dig som elbilejer.

  Derfor bør du undersøge området omkring din bopæl og dit arbejde for ladestationer, så du med sikkerhed ved, hvor du kan oplade din elbil. Nogle gange er det nemlig nødvendigt at finde en anden ladestation, hvis der er meget travlt på den station, du plejer at komme til.

  Gode tips til opladning af elbil som lejlighedsbeboer

  Men hvad gør du så, når du har brug for opladning af elbil og bor i lejlighed? Du bør altid holde øje med, hvor meget strøm du egentlig har tilbage på batteriet, så du kan tilpasse dig efter trafikken, og hvor travlt der er på de omkringliggende ladestationer. Der vil typisk være mere travlt i morgen- og eftermiddagstimerne, så forsøg at undgå disse tidspunkter.

  Bor du i boligforening, kan det også være en god idé at snakke med bestyrelsen for foreningen. De kan nemlig få ladestandere på deres fælles parkeringspladser, som du frit kan anvende.

  Kom igang med projektet om en ladestander til boligforeningen eller ejerforeningen her.

  FAQ - Ofte stillede spørgsmål

  Kan jeg have elbil, når jeg bor i lejlighed?

  Du kan sagtens have en elbil, når du bor i lejlighed. Du skal bare være mere opmærksom på opladning til elbilen, når du bor i etageejendom, da der nogle gange kan være optaget på ladestationerne.


  Er en ladestander til lejlighed dyr?

  En ladestander koster lige så meget til lejlighed som til en almindelig bolig. Hvis du bor i en boligforening, kan foreningen anskaffe sig en ladestander, så du kan få opladet din bil. Det kan koste fra 4.000 – 15.000 kr. for selve ladestanderen.


  Kan man få sin egen ladestander i lejlighed?

  I langt de største tilfælde er det ikke muligt at få private ladestandere i lejligheder. Du vil derfor være nødsaget til at bruge de offentlige standere, når du skal oplade elbilen.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter