Nyheder

Solceller og elbil – er det en god kombination?

Skrevet af Nicoline Høgh Stoubæk

|

Udgivet d. 5. januar 2023

|

Opdateret d. 30. oktober 2023

solceller-og-elbil

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Har du solceller på taget og en elbil i garagen? Så har du måske den perfekte kombination i forhold til både opladning og refusion af elbil med solceller. Hvis du gerne vil blive endnu klogere på kombinationen mellem solceller og elbil, og hvad den kan gøre for dig, så læs med herunder.

  Derfor bør du få solceller til opladning af elbil

  At have solceller og elbil er generelt en god ting, hvis vi tager et kig på miljøet og din økonomi. Det er nemlig med til at spare dig penge hver måned på både strømmen i din bolig og omkostningerne for din transport. Men kan det egentlig være en fordel at anvende solceller med batteri til din elbil?

  Det kan være rigtig smart at have solceller på huset til strømmen, men du kan også få elbil med solceller på taget. Lige meget hvilken løsning du vælger, når det kommer til elbilen, vil det være med til at spare dig penge. Derudover er der også mulighed for refusion af elafgift med elbil og solceller, men det kan være lidt mere forvirrende.

  Læs mere om refusion af elafgift med en privat ladestander

  Sådan får du refusion til elbil og solceller

  Som udgangspunkt kan du få refusion for den strøm, som du anvender til at oplade din elbil. Du skal dog have en MID-godkendt ladestander og være tilmeldt en refusionsordning, før det kan lade sig gøre. Inden du begynder at kigge efter elbil og refusion med solceller, bør du vide, at du ikke kan få refusion for strøm, der er produceret med solceller.

  Det er, fordi du med en bolig, der opvarmes af el eller solceller, allerede har nedsat elafgift, og det er derfor ikke muligt for dig at få refusion på solceller og elbilen. Der er dog nogle udbydere, som rent faktisk tilbyder deres egen form for elrefusion til elbil og solceller. Det er dog ikke rigtig en refusion, da den udbetales af din udbyder, men det er helt sikkert værd at undersøge, hvis du både har solceller og elbil i hjemmet.

  Er opladning af elbilen med solceller en god idé?

  Selvom du ikke har mulighed for at få refusion for opladningen, er det stadig en rigtig god idé med solceller og elbil i kombination med hinanden. Det er først og fremmest meget bedre for miljøet, og det er stadigvæk en økonomisk løsning.

  Har du derfor solceller på taget, kan du sagtens anskaffe dig en ladeboks til hjemmet, så du selv kan producere den strøm, du bruger til bilen. En elbilopladning i hjemmet med solceller er stadig besparende for dig.

  FAQ – ofte stillede spørgsmål

  Kan man lade elbil med solceller?

  Ja, har du solceller og batteri i elbilen, har du rig mulighed for at oplade din bil med solceller. Så længe dine solceller producerer strøm, kan du opbevare strømmen og lade bilen op med din egen ladeboks.


  Kan man få refusion på elbil med solceller?

  Ifølge reglerne kan du ikke få refusion, når du oplader elbilen med dine solceller. Her får du nemlig allerede nedsat elafgift. Det er dog værd at undersøge de forskellige udbyderes opladeabonnementer. Nogle af dem tilbyder nemlig deres egne former for refusion.


  Nicoline Høgh Stoubæk

  Nicoline Høgh Stoubæk

  Nicoline er med til at sikre, at du altid får den rette vejledning, når du er på udkig efter en ladeboks. Hun har en bred viden indenfor alt, hvad der berører el-biler, og hun står altid klar til at hjælpe dig, hvis du er faret vild i ladebokse.

  Se profil

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter