Ladestandere i Aalborg

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Apps til at kunne finde en ladestander i Aalborg

  Ladestandere i Aalborg bliver mere og mere udbredt, eftersom der også kommer flere og flere elbiler på de aalborgensiske veje. Du kan med forskellige apps som Clever, E.ON Drive og Tesla til din smartphone finde en oversigt over ladestationer nær dig i det område, du befinder dig i.

   

  Hvilke biler må benytte sig af ladestandere i Aalborg?

  De forskellige ladestationer i Aalborg er ikke tiltænkt som en parkeringsplads, men som et sted, hvor du kan holde, mens din elbil eller pluginhybridbil lader op. En elbil er kendetegnet ved, at den udelukkende kører på el, mens en pluginhybridbil drives af en kombination af benzin og el.

   

  Hvor finder jeg en ladestander i Aalborg?

  Du kan finde mange ladestandere fra forskellige ladestanderoperatører i og omkring Aalborg Midtby og naturligvis ved Aalborg Lufthavn, som til stadighed udvider muligheden for at oplade sin elbil. Du kan også finde ladestandere til din elbil i blandt andet Øgadekvarteret, som er et attraktivt boligområde i Aalborg. Derudover er der også flere benzinstationer, som tilbyder opladning af elbiler.

   

  Parkering for elbiler i Aalborg

  I 2017 blev der indført en ordning, som havde til formål at “give en håndsrækning til dem, der tænker på miljøet” – med andre ord: ejere af elbiler og plugin-hybrid. Ordningen gik ud på, at elbilsejerne fik mulighed for at bestille et gratis årskort eller p-licens, hvilket kunne spare dem for en god håndfuld af penge.

  Pr. 1. januar 2023 ser reglerne dog anderledes ud, da Aalborg Kommune har valgt at hæve taksterne for parkering i Aalborg Midtby – og det påvirker også elbilerne. Det betyder, at ordningen om gratis årskort eller p-licens af el- og hybridbiler hermed er ophørt – og det er derfor ikke længere muligt at parkere gratis i Aalborg for hverken elbiler eller plugin-hybrid. Fremadrettet skal elbilsejerne betale for parkering på lige fod med almindelige benzin- og dieselbiler.

  Hvad koster et årskort og p-licens til elbiler i Aalborg?

  MånedskortÅrskortP-licens
  500 kr. pr. måned5.000 kr. pr. år2.500 kr. pr. år

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Må man parkere gratis ved en ladestander i Aalborg, hvis man har en el- eller hybridbil?

  Nej, ikke længere. Det er desværre ikke længere muligt for elbiler at parkere gratis i Aalborg. Det skyldes, at Aalborg Kommune har hævet taksterne for parkering, hvilket medfører, at ordningen for gratis årskort og p-licens for elbiler ophører.


  Hvad koster parkering for elbiler i Aalborg?

  Hvis du bor i Aalborg har du mulighed for at bestille et årskort eller p-licens. Hvis du er på besøg i Aalborg, bør du dog tjekke parkeringspriserne, da priserne kan variere.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter