Ladestandere i Esbjerg

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Nye ladestandere i Esbjerg

  I samarbejde med private ladeoperatører har Esbjerg Kommune fået opstillet 46 ladeudtag i kommunen, og du kan finde ladestanderne i Esbjerg på offentlige parkeringspladser samt vejarealer. Det er derudover planlagt, at der skal anlægges over 200 nye ladepunkter rundt omkring i Esbjerg, hvilket kommer mange el- og hybridbilejere til gode.

   

  Hvilke køretøjer må holde ved en ladestander i Esbjerg?

  De nuværende og kommende ladenetværk i Esbjerg er forbeholdt elbiler. En elbil drives udelukkende af el mens en plugin-hybridbil er drevet af en kombination af benzin eller andre brændstoftyper og el. Holder der eksempelvis en benzin- eller dieseldrevet bil på en ladestation i Esbjerg, som er forbeholdt elbiler, kan ejeren få en bøde.

   

  Parkeringsrestriktioner for ladestandere i Esbjerg

  Hvis der ikke er opsat et skilt med et elbilsymbol ved en ladestander, må alle køretøjer parkere på området. Er der derimod opsat et skilt med et elbilsymbol, er det kun elbiler, som må parkere der. Hvis der både er et elbilsymbol og et skilt med tidsbegrænsning, er det kun elbiler, som kan parkere på området. Dog skal du være opmærksom på, at parkeringsskiven skal stilles, også selvom din elbil er fritaget for betaling i zoner med parkering.

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Hvad er god stil ved en ladestander i Esbjerg?

  Ladestanderpladser i Esbjerg bør ikke bruges som parkeringspladser. Der opfordres derfor til, at du flytter din elbil, når den er færdig med at lade. Ved at flytte din elbil efter ladning giver du andre mulighed for at oplade deres bil.


  Kan jeg få en bøde for at holde for længe ved en ladestander i Esbjerg?

  Hvis ladefaciliteterne er omfattet af områdets p-restriktioner, kan du få en bøde for at have parkeret din elbil i længere tid på området.


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter