Nyheder

Kabeltyper – disse findes der, og disse skal du bruge

Skrevet af Nicoline Høgh Stoubæk

|

Udgivet d. 8. januar 2023

|

Opdateret d. 18. juni 2024

Ladekabel

Indholdsfortegnelse [Vis]

  Det er ikke så svært at vælge kabel til elbil, selvom der er mange kabler at forholde sig til. Det handler bl.a. om at vælge den nyeste standard og kende sin bils kW-værdi.

  Vil du gerne nøjes med ét kabel, skal du bruge et mode 3-kabel. Og så skal du tjekke ladestikket til din elbil samt tjekke kapaciteten på dens indbyggede oplader.

  Kapeltyper: type 1- vs. type 2-ladekabel

  Der findes to typer af ladekabler til elbil. Nemlig type 1 og type 2. Typenummeret henviser til elbilens ladestik. Ældre biler som Nissan har ofte type 1-ladestik, mens nyere biler har type 2-ladestik. Type 2-kablet er nemlig standarden lige nu. Har du et type 2-ladestik til din elbil, skal du tilsvarende bruge type 2-kabel.

  Der findes fire modes, når der er tale om elektroniske køretøjer. Disse findes der, og disse skal du bruge: Mode 1 er forældet, mode 2 bruges til nødsituationer, mode 4 bruges til opladning på vejsiden, og mode 3 er standarden. Du skal derfor gå efter et mode 3-kabel. Dette kan bruges ved tilslutning af hjemmeopladere.

  Se udvalget af ladekabler her

  Kabeltyper – disse findes der, og disse skal du bruge: fasekabler

  Et fase 1-kabel skal du bruge, hvis din elbils kW-værdi ligger mellem 3,6-7,4 kW. Et fase 3-kabel skal du bruge, hvis kW-værdi ligger mellem 11-22 kW. Du skal tage hensyn til kW-udgangskapaciteten, hvis du skal bruge kablet derhjemme. Kablet skal altid matche opladerens kapacitet.

  Mere om ladestik til elbiler og hjælp til valg af kabler

  Vil du vide mere om ladestik til en elbil, og er du stadig i tvivl om, hvilket ladekabel til elbil du skal bruge, kan du læse mere om det på fx elbilproducenters og udbyderes hjemmesider. Her kan du typisk finde tabeller og illustrationer, som kan hjælpe dig.

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål

  Hvilket ladekabel skal jeg bruge til min elbil?

  Har du en nyere bil, skal du højest sandsynligt bruge et type 2-kabel, fordi dette er standarden nu.


  Hvilket kabel holder længst?

  Er dit ladekabel af høj kvalitet, er der store chancer for, at det kan holde længe. Kabler af høj kvalitet er nemlig mere robuste og kan tåle mere. Hvilket ladekabel der vælges til elbilen er altså ikke ligegyldigt.  Nicoline Høgh Stoubæk

  Nicoline Høgh Stoubæk

  Nicoline er med til at sikre, at du altid får den rette vejledning, når du er på udkig efter en ladeboks. Hun har en bred viden indenfor alt, hvad der berører el-biler, og hun står altid klar til at hjælpe dig, hvis du er faret vild i ladebokse.

  Se profil

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få adgang til personlig sammenligning, tips og tricks samt eksklusive tilbud – alt sammen leveret direkte til din indbakke.

  tick Eksklusive tilbud
  tick Personlig sammenligning
  tick Modtag nyheder om nye produkter