Indholdsfortegnelse [Vis]
Find den rigtige ladeboks med refusion
Hvis du har besluttet dig for at investere i en ladeboks med abonnement eller en ladestander med abonnement, skal du nu i gang med at finde den helt rette løsning til dig og dit kørselsbehov. Der findes efterhånden rigtig mange udbydere af ladebokse med abonnement til elbiler på markedet.
De mange udbydere og muligheder kan for de fleste virke uoverskueligt i starten, men faktisk er det en stor fordel for dig som forbruger, at du har mange forskellige løsninger og priser at vælge mellem.
Hos Tjeklader.dk bliver du klogere på de muligheder, du har hvis du overvejer en ladeboks med abonnement.
Hvilket ladeboks med abonnement skal jeg vælge?
Når du leder efter en ladeboks med abonnement, bør du først og frem være opmærksom på at der findes forskellige slags abonnementer.
Overordnet kan du vælge mellem en ladeboks med fastprisabonnement eller en ladeboks med abonnement og refusion af elafgift.
Sammenlign priser og find den billigste ladeboks med abonnement
Hvis du er på udkig efter det billigste og bedste ladeabonnement, kan det være en god idé at sammenligne udbydernes priser. Øverst på denne side kan du benytte vores beregner, som finder de bedste ladeabonnementer baseret på dit behov. Derefter kan du hurtigt og nemt sammenligne deres priser på et abonnement til elbil.
Ladeboks med fastprisabonnement
Med et fastprisabonnement til ladeboksen betaler du et fast beløb hver måned, som enten giver dig et bestemt antal kWh eller ubegrænset antal kWh til opladning hver måned. En ladeboks med fastprisabonnement er et fordelagtigt valg for dig, der kører mange kilometer i din elbil hver måned.
Ladeboks med refusion
En ladeboks med abonnement og refusion er det samme som en ladeboks med serviceaftale. En ladeboks med abonnement er en løsning, hvor du får refusion af noget af den strøm som bruges til at oplade elbilen.
Ved at vælge en ladeboks med abonnement får du ca. 0,69 – 0,87 kr. pr. kWh refunderet når du oplader elbilen derhjemme.
Du betaler til gengæld et månedligt abonnement, som dækker service på ladeboksen. Det månedlige abonnement varierer fra udbyder til udbyder, men typisk koster en ladeboks med serviceaftale et sted mellem 63 – 169 kr./md. Du kan sammenligne priserne på ladebokse med refusion øverst på siden.
Vælg en ladeboks med abonnement og få mulighed for refusion
Her er det en ladeboks med abonnement og refusion af elafgiften, du skal have fat i. Med denne løsning betaler du for dit faktiske forbrug af kWh, men du får samtidig refunderet dine udgifter til elafgift. Når du normalt betaler for strømforbrug i hjemmet, betaler du ikke kun prisen pr. kilowatt, men også for en række afgifter til staten – heriblandt elafgift, der udgør op mod 50 procent af den samlede elpris. Pr. 1. januar er elafgiften steget, hvilket betyder, at du kan få 94,63 øre inkl. moms i refusion for hver kWh, du bruger til opladning af elbilen.
Vær opmærksom hvis du overvejer en ladeboks med refusion
Husk dog på at hvis du allerede får reduceret elafgift på din elregning, så kan du ikke kombinere denne ‘rabatordning’, men du får i stedet for fortsat reduceret afgiften på over de 4.000 kWh om året.
Derfor er det et ganske anseeligt beløb, som du hver måned kan få retur, når du vælger en ladeboks med abonnement og refusion af elafgiften. Ud over forbruget betaler du typisk et månedligt abonnement på mellem 49 og 100 kroner, som ofte også dækker service af ladeboksen.
Betaler det sig at vælge en ladeboks med abonnement?
Det er dit årlige kørselsbehov, som afgør, hvilken løsning der er den bedste for dig. Hvis du ikke allerede ved, hvor mange kilometer du kører om året, er dette det første skridt på vejen mod den rette beslutning. Du kan naturligvis kun udregne et estimat på, hvor mange kilometer du regner med at tilbagelægge. Derfor er det en rigtig god idé løbende at holde øje med antallet af tilbagelagte kilometer, så du løbende kan vurdere, om du har det bedste abonnement til din ladeboks.
Ubegrænset elbil lade abonnement
Som tommelfingerregel siger man, at hvis du kører mere end 50.000 kilometer om året og ofte oplader uden for hjemmet, at den bedste løsning er en ladeboks med fastprisabonnement. På den måde kan du også oplade ubegrænset på det offentlige ladenetværk.
Ladestander abonnement med refusion
Kører du derimod mellem 5.000 og 50.000 kilometer om året og oplader primært på din hjemmeadresse, er en ladeboks med abonnement og refusion af elafgiften det mest fornuftige.
Sammenlign priser på ladebokse med abonnement
Måske har du allerede besluttet, hvilken type abonnement der skal følge med din ladeboks. I så fald kan du begynde jagten på den helt rigtige pris.
Hvad koster en ladeboks med abonnement?
Du skal forvente at selve ladeboksen koster omkring fra omkring 5.000 kr. Derudover skal du forvente omkostninger til abonnementet som typisk starter fra 69 kr./md.
Find den billigste ladeboks med refusion på Tjeklader.dk
Med de mange forskellige udbydere på markedet, findes der også mange forskellige prisklasser for ladestandere på abonnement. Det er dog vigtigt at undersøge markedet, og sammenligne de aktuelle priser på ladeboks abonnementer. På den måde er du sikker på at finde den bedst mulige pris til at oplade din bil.
Nedenfor har vi samlet en liste over nogle af de billigste ladebokse med refusion på Tjeklader.dk. Så kan du hurtigt og nemt se, hvor du kan få en billig ladeboks med refusion.
- Zapp – abonnement: 69 kr./md. – refusion: 0,94 kr. pr. kWh
- AURA – abonnement: 79 kr./md. – refusion: 0,95 kr. pr. kWh
- Greenbow – abonnement: 99 kr./md. – refusion: 0,95 kr. pr. kWh
- Nettopower – abonnement: 69 kr./md. – refusion: 0,95 kr. pr. kWh
- LOOAD – abonnement: 49 kr./md. – refusion: 0,95 kr. pr. kWh
Hvad betyder refusion af elafgift på ladeboks?
I Danmark betaler vi afgifter på en lang liste af forskellige goder. Denne liste inkluderer eksempelvis strøm. Vi betaler altså elafgifter til staten, når vi tænder lyset eller fjernsynet og oplader telefonen eller computeren. Dette er lovmæssigt bestemt.
Det er dog muligt at finde en undtagelse, som gælder for dig med elbil. Hvis du lader din elbil op hjemmefra, er det muligt at få refusion for en pæn del af afgiften. Du kan nemlig få din egen ladeboks med refusion i dit hjem. På den måde vil en del af afgiften blive tilbagebetalt til dig som et led i den grønne omstilling. Det handler ganske simpelt om at få folk fra benzinbiler over i elbiler.
Få refusion af elafgift med en ladestander på abonnement
Du skal dog være opmærksom på, at der er nogle betingelser, du skal leve op til, hvis du vil have refusion af elafgift på din elbil. Refusion af elafgift på elbiler i det private gives kun til to kundetyper. Det gives til dig, som lejer din ladeboks af en ladeoperatør. Her tegner du et abonnement, der giver dig mulighed for at få refusion af elafgiften på din elbil.
Så hvis du ønsker at leje en ladeboks fra en operatør, så er det meget simpelt at få installeret en ladeboks med refusion, som kan gøre livet grønnere for dig – både økonomisk og miljømæssigt.
Ladeboks med serviceaftale giver ret til refusion
Du kan også få refusion, hvis du ønsker at eje din egen ladeboks. Refusion af elafgift til elbiler privat er en mulighed for dig, der ønsker at have fuld bestemmelse over ladeboksen. Der er dog den betingelse, at du skal tilmelde dig et serviceabonnement – et abonnement, hvor du betaler månedligt til eventuelle service- eller vedligeholdelsesbesøg fra en tekniker. Dette abonnement er billigt, så det kan være en rigtig fin investering, når man tænker på, hvad du får tilbage i refusion.
Sådan foregår refusion af elafgift til elbiler
Det er ikke muligt at søge refusionen for elafgift på elbiler som privatperson, og du kan kun søge refusion med et abonnement. Der kræves altså et firma, som skal søge om refusionen for dig. Derfor skal du enten leje din ladeboks eller have et serviceabonnement hos en operatør. Når godtgørelsen for elafgiften er på plads, er det firmaet selv, der betaler dig pengene for den elafgift, du har betalt.
Selvom det lyder, som om det er firmaet, der har det overordnede ansvar, så kan du med fordel selv tjekke op på aftalerne. Du bør for eksempel tjekke op på overførslerne fra firmaet til din konto. Og du bør også være opmærksom på, hvad selve tilslutningen koster dig. På den måde kan du sikre dig mod fejl og undgå unødige økonomiske tab.
Krav til refusion af elafgift privat
Det giver næsten sig selv, men det skal alligevel nævnes for en god ordens skyld. Din bil skal selvfølgelig være indregistreret som el- eller hybridbil, der kan lades op, hvis du have mulighed for at få refusion. En ladeboks med refusion er altså betinget af denne indregistrering. Derudover skal du være opmærksom på, at du kun kan få refusion for én elafgift. Der er nemlig den mulighed, at du allerede har krav på refusion for din elafgift gennem et andet apparat i din husstand.
Refusion elbil og solceller
Det er eksempelvis ikke muligt at få refusion af elafgift på elbil, hvis du har solceller på dit hustag. Hvis du har solceller installeret på din matrikel, så er du allerede berettiget til refusion. Det samme gælder, hvis du har elvarme eller en varmepumpe installeret. Hvis du derimod ikke har nogle af disse ting i din husstand, så kan du selvfølgelig få refusion for elafgiften på din elbil. Du skal dog anskaffe dig en særskilt måler til din ladeboks, så elforbruget fra selve husstanden ikke regnes med. Det er udelukkende strømmen fra ladeboksen, der tæller med i regnestykket.
Opsummeret skal du altså have en bil, der er indregistreret som el- eller hybridbil med mulighed for opladning. Samtidig kan du kun få refusion for én afgift, og du kan dermed ikke få refusion for elafgiften på bilen, hvis du i forvejen har solceller, varmepumpe eller andet i hjemmet. Sidst men ikke mindst skal du have en særskilt måler til ladeboksen. Det er disse tre forudsætninger, der gør, at du kan få refusion.
Hvor meget får du refunderet med en ladeboks på abonnement?
Det er SKAT, der fastsætter, hvor høj eller lav refusionssatsen er. I skrivende stund ligger satsen på 0,87 kroner per kWh, men du kan med fordel holde øje med eventuelle ændringer her. Hvis du lader din bil op hjemmefra, er der altså penge at spare her. Lad os sige, at du kører ca. 20.000 km om året og fortrinsvis oplader hjemme, så er der mulighed for flere tusind kroners besparelse hvert år pga. refusionen. Men husk igen – dette er kun, hvis du ikke også har elvarme, varmepumpe eller solceller på matriklen.
Kan det betale sig at få refusion af sin ladeboks?
Der er mange forskellige forhold, der spiller en rolle for svaret på det spørgsmål. Først og fremmest afhænger det af, om du mest lader hjemme i privaten, eller når du er på farten. Hvis du er god til at lade bilen op hjemmefra, så kan en ladeboks med refusion være smart for dig. Men det handler også om, hvilken bil du har, og hvor meget du bruger den. Hvis du er en af dem, der ikke kører meget mere end ca. 5.000 km om året, så kan det faktisk måske være en fordel helt at fravælge abonnement på service og dermed også frasige dig refusionen.
Ovenstående gælder i særdeleshed, hvis du har elvarme, varmepumpe eller solceller. Hvis du ikke bruger din bil specielt meget og er god til at lade hjemmefra, så er refusionen for eksempelvis en varmepumpe givetvis højere end den refusion, du vil kunne få for strømmen til bilen. Så en egen ladeboks med refusion af elafgift er altså som regel kun en god idé under visse omstændigheder. De tre vigtigste ting, du skal overveje, er biltype, hvor hyppigt du lader, og hvor du lader henne.
Hvorfor kan man få refusion af elafgift til elbiler?
Den korte historie er, at du kan få refusion, fordi staten vil fremme den grønne omstilling. Ordningen er ment som et incitament til, at du skal køre elbil frem for benzinbil. Det er i øvrigt den samme tanke, der ligger bag refusionen af strøm fra elvarme osv. Det er altså politisk vedtaget, at du kan få refusion af elafgift til elbil.
Det siger sig selv, at hvis der kommer en dag, hvor alle pludselig kører elbil, så vil ordningen givetvis blive sløjfet. Derfor er ordningen som udgangspunkt også midlertidig. Som det ser ud lige nu, kan du få refusion af elafgift til elbil indtil 2030, for der udløber den nuværende ordning. Om den bliver forlænget, om satsen forhøjes eller sænkes, eller om den udløber, står stadig hen i det uvisse.
Fordele ved ladeboks med refusion
Den store fordel kan være økonomisk. Hvis du bruger bilen relativt meget, men er god til at lade hjemme, så vil det ofte være en fordel, hvis du altså ikke også har fx solceller eller en varmepumpe. Det er selvfølgelig forskellige tilbud, du får ved de forskellige udbydere. Dette bør du sætte dig ind i, inden du vælger din løsning. Du kan læse mere om, hvordan du finder den billigste ladeløsning her.
Ulemper ved ladeboks med refusion af elafgift
Det kan være en ulempe for dig, hvis du ikke bruger din bil særlig ofte. Hvis du fx pendler med offentlig transport til og fra arbejde, så er det muligt, at refusionsløsningen ikke er den rigtige for dig. Du skal nemlig huske, at refusionen kræver et serviceabonnement. Denne månedlige udgift kan vise sig at være overflødig, hvis du sjældent bruger din ladeboks og din elbil.
Som forbruger kan du få en serviceaftale til alt fra varmepumper til biler. En serviceaftale sikrer, at et produkt fungerer ordentligt, og at du ikke skal bruge din tid på fx reparation og udskiftning. Det samme gør sig gældende, hvis du vælger en ladeboks med serviceaftale.
Der er altså fordele ved at vælge en ladeboks med serviceaftale. Men før du vælger, skal du være opmærksom på, at en serviceaftale ikke er noget, alle kan få.
Her er fordelene ved at have en ladeboks med serviceaftale
Du kan enten købe eller leje en ladeboks, og du kan vælge at tilknytte en serviceaftale. Aftalen kan du oprette hos en ladeoperatør.
Én af fordelene ved at vælge en ladeboks med serviceaftale er, at du ikke skal bekymre dig om løbende at vedligeholde og servicere boksen. Det kommer ladeoperatøren nemlig til at stå for. På den måde kan du være sikker på, at boksen er driftsikker og altid fungerer optimalt. Hvis der sker noget med boksen, vil ladeoperatørens IT-supportsystemer eller installatører løse fejlen. Og det kommer ikke til at koste dig noget.
En anden fordel ved at vælge en ladeboks med serviceaftale er, at du kan få afgiftsrefusion for noget af din strøm. Det er kun strømafgiften, som du bruger til at oplade din elbil eller oplade din hybrid, som du kan få retur. Pengebeløbet, som udbyderen eller ladeoperatøren overfører til dig, afhænger altså af dit forbrug.
Du skal være opmærksom på, at du ikke kan modtage afgiftsrefusion, hvis du har afgiftsfritaget strøm i din bolig – fx solceller eller elvarme. Har du det, kan du med fordel kigge efter andre løsninger, evt. ladeboks uden serviceaftale.
Udbydere, som tilbyder ladestandere med serviceaftale
Ligesom alt andet koster det noget at have en ladeboks med serviceaftale. Du skal nemlig betale et bestemt beløb månedligt for din ladestander med serviceaftale. Mange udbydere kræver typisk mellem 70 og 100 kroner om måneden for serviceaftalen.
AURA, Energi Fyn, Zapp og OK er blot nogle af de mange udbydere, som tilbyder ladebokse med serviceaftale.
Har du ikke afgiftsfritaget strøm, og vil du gerne spare tid og energi på selv at vedligeholde din ladeboks, kan du med fordel vælge en ladeboks med serviceaftale til.
Indhent tilbud på ladeboks med serviceaftale, helt gratis
Udfyld formularen og modtag uforpligtende tilbud fra flere udbydere på én gang. Vi samarbejder med professionelle udbydere af ladeløsninger.
Hvilket abonnement skal jeg vælge til min ladestander?
Hvis du kører over 50.000 km om året og ofte lader din elbil på farten, skal du vælge en ladeboks med abonnement og fast pris. Kører du 5.000-50.000 km om året, bør du vælge en ladeboks med abonnement og refusion på den strøm, du bruger på at oplade din bil.
Kan jeg få refusion på min ladeboks, hvis jeg har solceller?
Det er kun muligt at få refusion for din elafgift én gang. Det betyder altså, at du ikke både kan få refusion for afgiften på solceller og strømmen til din elbil. Det samme gælder med elvarme, eller hvis du har en varmepumpe installeret i dit hjem.
Hvad kræver det at få en ladeboks med refusion?
Det kræver selvfølgelig, at der kan installeres en ladeboks. Dette skal du have en professionel til at gøre. Derudover skal du have et serviceabonnement, hvis du ønsker refusion. Det kræver også, at du har en særskilt måler til din ladeboks, så det kun er strømmen herfra, der indgår i refusionsregnskabet.
Hvordan får jeg den bedste ladeboks med serviceaftale?
Du får den bedste ladeboks og serviceaftale til den bedste pris ved at sammenligne de forskellige ladeoperatører, deres tilbud og priser. På den måde får du et godt overblik over markedet og kan foretage et velinformeret valg, når du skal vælge en ladestander med serviceaftale.
Kan jeg få en serviceaftale til ladeboks?
Ja, det kan du, hvis du har en strømkilde, som du betaler en afgift for.