Ladeboks med refusion

Indholdsfortegnelse

Helt konkret betyder det, at du kan få penge tilbage fra afgiften på de kWh, du bruger på at lade elbilen op. Kort fortalt kan du altså vinde økonomisk med en ladeboks med refusion. Det er en besparelse, du vil kunne mærke måned efter måned. Her kan du sammenligne priser på ladebokse, som giver dig mulighed for at få refusion på din elregning. 

GRATIS FRAGT
Zaptec Go Asphalt Black
Pris fra 5.549
GRATIS FRAGT
Zaptec Go Cloud White
Pris fra 5.549
GRATIS FRAGT
Zaptec Go Midnight Blue
Pris fra 5.549
GRATIS FRAGT
Zaptec Go Moss Green
Pris fra 5.549
GRATIS FRAGT
Zaptec Go Rock Grey
Pris fra 5.549
GRATIS FRAGT
Zaptec Go Wood Brown
Pris fra 5.549
GRATIS FRAGT
Easee Home Ladestation - 22kW - 32A - Type 2
Pris fra 5.749
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 249
Easee Home lader inkl. ladekabel type 2 - 5m
Pris fra 7.799
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 249
Easee Home Lader inkl. ladekabel type 2 - 7.5m
Pris fra 7.999
GRATIS FRAGT
Easee Charge Ladestation - 22kW - 32A - Type 2
Pris fra 9.999

Hvad betyder refusion af elafgift på ladeboks?

I Danmark betaler vi afgifter på en lang liste af forskellige goder. Denne liste inkluderer eksempelvis strøm. Vi betaler altså elafgifter til staten, når vi tænder lyset eller fjernsynet og oplader telefonen eller computeren. Dette er lovmæssigt bestemt.

Det er dog muligt at finde en undtagelse, som gælder for dig med elbil. Hvis du lader din elbil op hjemmefra, er det muligt at få refusion for en pæn del af afgiften. Du kan nemlig få din egen ladeboks med refusion i dit hjem. På den måde vil en del af afgiften blive tilbagebetalt til dig som et led i den grønne omstilling. Det handler ganske simpelt om at få folk fra benzinbiler over i elbiler.

Få refusion af elafgift for opladning af elbilen

Du skal dog være opmærksom på, at der er nogle betingelser, du skal leve op til, hvis du vil have refusion af elafgift på din elbil. Refusion af elafgift på elbiler i det private gives kun til to kundetyper. Det gives til dig, som lejer din ladeboks af en ladeoperatør. Her tegner du et abonnement, der giver dig mulighed for at få refusion af elafgiften på din elbil. Så hvis du ønsker at leje en ladeboks fra en operatør, så er det meget simpelt at få installeret en ladeboks med refusion, som kan gøre livet grønnere for dig – både økonomisk og miljømæssigt.

Du kan også få refusion, hvis du ønsker at eje din egen ladeboks. Refusion af elafgift til elbiler privat er en mulighed for dig, der ønsker at have fuld bestemmelse over ladeboksen. Der er dog den betingelse, at du skal tilmelde dig et serviceabonnement – et abonnement, hvor du betaler månedligt til eventuelle service- eller vedligeholdelsesbesøg fra en tekniker. Dette abonnement er billigt, så det kan være en rigtig fin investering, når man tænker på, hvad du får tilbage i refusion.

Sådan foregår refusion af elafgift til elbiler

Det er ikke muligt at søge refusionen for elafgift på elbiler som privatperson, og du kan kun søge refusion med et abonnement. Der kræves altså et firma, som skal søge om refusionen for dig. Derfor skal du enten leje din ladeboks eller have et serviceabonnement hos en operatør. Når godtgørelsen for elafgiften er på plads, er det firmaet selv, der betaler dig pengene for den elafgift, du har betalt.

Selvom det lyder, som om det er firmaet, der har det overordnede ansvar, så kan du med fordel selv tjekke op på aftalerne. Du bør for eksempel tjekke op på overførslerne fra firmaet til din konto. Og du bør også være opmærksom på, hvad selve tilslutningen koster dig. På den måde kan du sikre dig mod fejl og undgå unødige økonomiske tab.

Krav til refusion af elafgift privat

Det giver næsten sig selv, men det skal alligevel nævnes for en god ordens skyld. Din bil skal selvfølgelig være indregistreret som el- eller hybridbil, der kan lades op, hvis du have mulighed for at få refusion. En ladeboks med refusion er altså betinget af denne indregistrering. Derudover skal du være opmærksom på, at du kun kan få refusion for én elafgift. Der er nemlig den mulighed, at du allerede har krav på refusion for din elafgift gennem et andet apparat i din husstand.

Det er eksempelvis ikke muligt at få refusion af elafgift på elbil, hvis du har solceller på dit hustag. Hvis du har solceller installeret på din matrikel, så er du allerede berettiget til refusion. Det samme gælder, hvis du har elvarme eller en varmepumpe installeret. Hvis du derimod ikke har nogle af disse ting i din husstand, så kan du selvfølgelig få refusion for elafgiften på din elbil. Du skal dog anskaffe dig en særskilt måler til din ladeboks, så elforbruget fra selve husstanden ikke regnes med. Det er udelukkende strømmen fra ladeboksen, der tæller med i regnestykket.

Opsummeret skal du altså have en bil, der er indregistreret som el- eller hybridbil med mulighed for opladning. Samtidig kan du kun få refusion for én afgift, og du kan dermed ikke få refusion for elafgiften på bilen, hvis du i forvejen har solceller, varmepumpe eller andet i hjemmet. Sidst men ikke mindst skal du have en særskilt måler til ladeboksen. Det er disse tre forudsætninger, der gør, at du kan få refusion.

Hvor meget får du refunderet for opladning af elbil?

Det er SKAT, der fastsætter, hvor høj eller lav refusionssatsen er. I skrivende stund ligger satsen på 1,12 kroner per kWh, men du kan med fordel holde øje med eventuelle ændringer her. Denne sats for refusion af elafgift på elbiler fra 2021 er stadig gældende nu. Hvis du lader din bil op hjemmefra, er der altså penge at spare her. Lad os sige, at du kører ca. 20.000 km om året og fortrinsvis oplader hjemme, så er der mulighed for flere tusind kroners besparelse hvert år pga. refusionen. Men husk igen – dette er kun, hvis du ikke også har elvarme, varmepumpe eller solceller på matriklen.

Kan det betale sig at få refusion af sin ladeboks?

Der er mange forskellige forhold, der spiller en rolle for svaret på det spørgsmål. Først og fremmest afhænger det af, om du mest lader hjemme i privaten, eller når du er på farten. Hvis du er god til at lade bilen op hjemmefra, så kan en ladeboks med refusion være smart for dig. Men det handler også om, hvilken bil du har, og hvor meget du bruger den. Hvis du er en af dem, der ikke kører meget mere end ca. 5.000 km om året, så kan det faktisk måske være en fordel helt at fravælge abonnement på service og dermed også frasige dig refusionen.

Ovenstående gælder i særdeleshed, hvis du har elvarme, varmepumpe eller solceller. Hvis du ikke bruger din bil specielt meget og er god til at lade hjemmefra, så er refusionen for eksempelvis en varmepumpe givetvis højere end den refusion, du vil kunne få for strømmen til bilen. Så en egen ladeboks med refusion af elafgift er altså som regel kun en god idé under visse omstændigheder. De tre vigtigste ting, du skal overveje, er biltype, hvor hyppigt du lader, og hvor du lader henne.

Hvorfor kan man få refusion af elafgift til elbiler?

Den korte historie er, at du kan få refusion, fordi staten vil fremme den grønne omstilling. Ordningen er ment som et incitament til, at du skal køre elbil frem for benzinbil. Det er i øvrigt den samme tanke, der ligger bag refusionen af strøm fra elvarme osv. Det er altså politisk vedtaget, at du kan få refusion af elafgift til elbil.

Det siger sig selv, at hvis der kommer en dag, hvor alle pludselig kører elbil, så vil ordningen givetvis blive sløjfet. Derfor er ordningen som udgangspunkt også midlertidig. Som det ser ud lige nu, kan du få refusion af elafgift til elbil indtil 2030, for der udløber den nuværende ordning. Om den bliver forlænget, om satsen forhøjes eller sænkes, eller om den udløber, står stadig hen i det uvisse.

Fordele ved ladeboks med refusion

Den store fordel kan være økonomisk. Hvis du bruger bilen relativt meget, men er god til at lade hjemme, så vil det ofte være en fordel, hvis du altså ikke også har fx solceller eller en varmepumpe. Det er selvfølgelig forskellige tilbud, du får ved de forskellige udbydere. Dette bør du sætte dig ind i, inden du vælger din løsning. Du kan læse mere om, hvordan du finder den billigste ladeløsning her.

Ulemper ved ladeboks med refusion af elafgift

Det kan være en ulempe for dig, hvis du ikke bruger din bil særlig ofte. Hvis du fx pendler med offentlig transport til og fra arbejde, så er det muligt, at refusionsløsningen ikke er den rigtige for dig. Du skal nemlig huske, at refusionen kræver et serviceabonnement. Denne månedlige udgift kan vise sig at være overflødig, hvis du sjældent bruger din ladeboks og din elbil.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg få refusion på min ladeboks, hvis jeg har solceller?

Det er kun muligt at få refusion for din elafgift én gang. Det betyder altså, at du ikke både kan få refusion for afgiften på solceller og strømmen til din elbil. Det samme gælder med elvarme, eller hvis du har en varmepumpe installeret i dit hjem.

Hvad kræver det at få en ladeboks med refusion?

Det kræver selvfølgelig, at der kan installeres en ladeboks. Dette skal du have en professionel til at gøre. Derudover skal du have et serviceabonnement, hvis du ønsker refusion. Det kræver også, at du har en særskilt måler til din ladeboks, så det kun er strømmen herfra, der indgår i refusionsregnskabet.

Tjeklader er annoncørbetalt

Vi hjælper dig til det rette valg af ladeløsning til din elbil. På vores side finder du nyttige guides, prissammenligninger og alt hvad du skal bruge, til at finde den rette ladeløsning.

Alt dette gør vi ganske gratis, og for at dette kan lade sig gøre, bliver vi i de fleste tilfælde (ikke alle) betalt provision fra de produkter og services som vi henviser til.

Vores sammenligning afspejler derfor ikke nødvendigvis det fulde marked, men er fyldestgørende i det omfang vi vurderer til at være tilstrækkeligt for at træffe en informeret beslutning. Rækkefølgen kan være påvirket af provisionssatsen fra de pågældende udbydere.

Vi vælger dog 100 % selv hvem vi samarbejder med og hvad vi henviser til. Vores indhold er altid baseret på grundig research, for at give dig det bedst mulige overblik.